somon cu sos teriyaki

Teriyaki este un sos de origine japoneza, in care se poate marina/praji carnea.

Pestele asta este atat de usor de facut insa atat de bun… Cum sunt un fan somon de orice fel, va imaginati ca mi-a placut foarte mult.

Sper sa va placa si voua daca il incercati.

Ne trebuie:

4 fileuri de somon (cca 150 g fiecare)
7-8 linguri de Teriyaki sauce (3 linguri sos soia+ 5 linguri vin)
1 lingura de miere
1 lingura de seminete de susan
2 linguri de ulei de masline
sare si piper

Cum se face:
Amestecati sosul teriyaki, 1 lingura de miere si o lingura de ulei de masline. Marinati somonul in acest amestec pentru aprox 30 minute.

Pastrati marinata.

Incalziti bine cuptorul si ungeti cu putin ulei o tava.

Incalziti o tigaie de teflon si prajiti somonul pe fiecare parte cate 2 minte apoi puneti-l in tava la cuptor pentru 5 minute. Presarati putina sare si piper.

_MG_1052_1

Il scoateti, pensulati bucatile de peste cu marinata, presarati seminte de susan deasupra si puneti inapoi la cuptor pentru inca 5, maxim 10 minute.

L-am servit cu salata de fasole verde cu iaurt.

somon cu sos teriyaki 1