Este sezonul capsunilor (ma rog, al celor de import deocamdata… dar asta este). Daca ai noroc, poti da peste unele chiar cu gust.
Si ce poate fi mai bun intr-o zi calduroasa decat niste capsune reci cu zahar sau cu frisca?
Pai… un smoothie inghetat de capsuni? 🙂
Am cumparat rubarba pentru prima data si desi nu mi-a placut foarte tare le gust, ca sa nu o arunc, am folosit-o in smoothie-ul asta cu gandul ca ceva ceva vitamine sanatoase are si ea :).
Dar desigur ca il puteti face si doar cu capsuni.
Pentru toata operatiunea, vital este un blender. Daca il aveti, sa trecem la treaba.
Ne trebuie:
cca 300 g capsuni congelate
cca 50 g rubarba congelata
2 lg de miere (sau zahar, dupa gust)
cca 300 ml lapte
Cum se face:
Curatam si spalam fructele si le punem la congelator in caserole de plastic.
Rubarba, intrucat e mai dura, o taiati in bucati mai mici.
De altfel, pt a va proteja blenderul de suprasolicitare, decomand ca si capsunile sa fie taiate bucati mai mici.
Eu le-am lasat in congelator peste noapte, dar cred ca vreo 2-3 ore ar fi suficient. Eu le-am scos si le-am lasat vreo 15 minute pe masa inainte
de a le pune in blender de frica sa nu pateasca ceva (blenderul :P).
Bun, deci punem fructele congelate in blender
(de preferat dupa ce au stat vreo 15 min la temp camerei), mierea si cca 100-200 ml lapte.
Si blenduim bine folosind functia pulse (la inceput, bucatile de fructe vor avea nevoie sa le amestecati putin).
Daca il vreti mai lichid mai puneti lapte, treptat, pana capata consistenta dorita.
Il puneti in pahare si il serviti in decurs de maxim o jumatate de ora pentu a nu se dezgheta de tot.
Tare bun de savurat in curte (sau pe balcon in cazul meu:P) intr-o zi de vara.
Enjoy!
Daca sunteti iubitori de capsuni, va recomand sa incercati si:
Super reteta. Am o intrebare? De unde denimirea asta? Eu stiam ca se numeste shake…eu asa il am pe blogul meu.
Pupici
Bianca, da e cunoscut si sub denumirea de shake dar eu mai des l-am vazut sub den. de smoothie.
Uite aici despre el: http://en.wikipedia.org/wiki/Smoothie 🙂 Pup!
Edith pozele tale sunt superbe, ce sa mai zic de retete!
Maine am sa incerc reteta. Aici la Cluj sunt deja capsuni de la Satu-Mare, din pacate nu foarte dulci anul acesta dar oricum mult mai buni decat cei din import.
Buna, Edith. Si eu am facut acum cateva zile un smoothie de capsune, dar am pus iaurt in loc de lapte si am indulcit tot cu miere, ca e mult mai sanatoasa. F bun si asa, mult mai light decat cu inghetata.
O duminica frumoasa.
Claudia
Smoothie, shake… il ador !!!
buna,
super reteta!!!
de unde ai luata rubarba?
elena
Brandu, esti norocoasa, eu inca nu am gasit romanesti (e drept ca prin piata ajung destul de rar.. din pacate, cumpar mai mult de la mag. de cartier…). Pui putina miere sau zahar si ai rezolvat problema 🙂
Claudia, si cu iaurt e taare bun. Eu am facut cu afine si iaurt. Mmmm.. 🙂
Seara frumoasa!
Anto puup! 🙂
Elena, rubarba am gasit in Kaufland acum vreo 2 sapt, spre surprinderea mea.. pt prima data am vazut.
incearca sa faci prajitura cu rubarba si bezea cu siguranta o sa-ti placa!
Prima reţetă cu căpşunile din grădina mea…. evidant, atunci când vor fi, dar gustul şi savoarea merită aşteptarea…
Multumesc pentru inspiratie, Edith! Site-ul tau este minunat. Fotografiile sunt super profesionale. Uite cum a mi-a iesit mie smoothie-ul inspirat de tine: http://www.claudiashomecooking.com/strawberry-smoothie/
Claudia, cu placere. Ma bucur ca ti-a placut 🙂
Multumesc frumos! 🙂
Arata grozaaaav !!!
Voi face si eu, si bine ca ai scris de unde iei rubarba, ca eu am vazut doar in strainatate pana acum.
Monica, daca nu gasesti rubarba, merge si doar cu capsuni 🙂
De fapt, merge cu orice fel de fructe 🙂