mango lassi - Mango lassi

Este vara, foarte cald, asa ca o bautura aromata si racoroasa este numai buna acum.

Mango lassi este o specialitate indiana, dim mango si iaurt, aromata cu cardamom.

Trebuie sa o incercati, este delicioasa.

Ne trebuie:

450 g mango congelat Edenia

300 g iaurt grecesc

cca 200 ml lapte

4 linguri zahar brun

3 bucati cardamom

– cantitati pentru 3-4 portii –

mango Edenia - Mango lassi

Cum se face:

Punem in vasul blenderului laptele, zaharul, semintele negre din pastaia de cardamom si iaurtul si omogenizam putin cu o lingura.

Lasam mango-ul congelat 15-20 min la temperatura camerei, apoi il adaugam in blender.

Punem blenderul in functiune pana obtinem o compozitie omogena.

Daca este prea groasa, mai adaugam putin lapte. Pentru culoare, eu am pus si un varf de lingurita de turmeric.

Il puteti face mai dulce sau mai putin dulce, dupa preferinta. Pentru mine, au fost suficiente cele 4 linguri de zahar brun, ramanand usor acrisor.

Bun, aromat, cremos si racoros.

Enjoy!

mango lassi 1 - Mango lassi