Am cumparat algele astea de ceva vreme si abia acum am reusit sa le prepar.
Am profitat de una din zilele trecute cu canicula in care nu-ti prea vine sa mananci altceva decat salate
si am facut salata asta cu alge si somon afumat.
Ne trebuie:
50-70 g alge marine uscate
1 morcov mare
150 g somon afumat
2 lg ulei de masline
2 le ulei de susan (sau tot de masline)
3-4 catei de usturoi
seminte de susan
sare, piper
(pt cca 4-5 portii)
Cum se face:
Algele uscate se gasesc in magazinele naturiste, plafar sau in magazinele cu specific asiatic.
Pachetul meu a avut 100 g, eu am folosit putin mai mult de jumatate din pachet.
Mai multe despre algele marine puteti citi aici.
Lasam algele la inmuiat in apa calduta pt cca 30 min.
Scurgem apa si le clatim in cateva ape.
Le punem la calit intr-o tigaie antiaderenta cu 2 lg de ulei de masline si morcovul taiat fasii subtiri.
Amestecam din cand in cand pt cca 5 minute.
Punem usturoiul pisat amestecat cu 2-3 lg de apa si putina sare, piper, uleiul de susan si somonul taiat fasii si omogenizam.
Punem in bol si presaram seminte de susan deasupra.
Servim cu orez sau fara…
Rapid, sanatos si gustos pentru amatorii de gusturi… marine
Enjoy!
Superba prezentare. Tine-o tot asa!
Cat de bine arata Edith!! e grozava reteta .. ador algele cu somon !! lovely
ffff buna salatica !!! … am facut si eu acum ceva vreme, dar cu paste si salata de alge cu somon cumparata 🙁 , nu am gasit alge separat, sau nu am stiut eu unde sunt , am aflat ulterior , oricum fff buna salatica !!!
bravo ptr prezentare !!
Buna Edith, trebuie sa fie foarte gustoasa… am sa o fac cat de curand….arata bestial …
spune-mi te rog somonul il calesti si pe el sau il pui la sfarsit peste alge.
Wow, suna tentant! Nu stiam, dar m-ai facut curioasa (in ceea ce priveste gustul) asa ca voi cauta la plafar si voi incerca reteta!
In alta ordine de idei, luni a venit tabloul si ieri l-am ridicat. Sunt extrem de incantata! E foarte frumos! L-am castigat de ziua sotului si l-am ridicat de ziua mamei 🙂 Merci frumos inca o data pentru ocazie! Pupici!
Marius, Anto, catkitchen, merci frumos! 🙂
Stefany, somonul este afumat, il pui ca atare, nu il mai prepari termic 🙂
Svea, ma bucur ca iti place tabloul, intr-adevar sunt tare frumoase 🙂
Sper sa iti placa si salata daca o incerci!
marturisesc ca nu sunt fan alge.chiar am incercat cu ani in urma sa usc si sa fac salata cu alge din marea neagra,care unele sunt de tipul asta,comestibile.nu-mi place textura lor.dar poate cu peste crud sa fie de bine.n-am incercat.in schimb am mancat sushi facut de o japoneza si care n-are nici o legatura cu ce se vehiculeaza pe la noi pe bloguri si prin carciumi .e o tehnica si rezulta un gust specific. absolut extraordinar
.totul e din peste,evident crud si foarte proaspat,orez si condimente.
imi plac mult algele, insa nu am mai mancat de mult. combinatia facuta de tine suna tare apetisant!
A trecut ceva timp de cand este scrisa aceasta reteta….dar simt nevoia ,in primul rand sa te felicit pt felul in care arata salata ta si cred ca e si foarte gustoasa!Dar…as vrea sa-ti povestesc reteta mea,care la final are cam acelasi aspect,diferenta fiind ca algele le prepar crude….deci alge,somon afumat,seminte de susan,sos de soia,ulei de masline extravirgin,ciuperci albe proaspete si la sfarsit stropesc cu otet balsamic.Cine a mancat a zis ca e foarte bun(nu ca vreau sa ma laud,dar mie imi place la nebunie si cred ca e bine ca toate sunt crude).Ce zici ?Crezi ca vei incerca si tu?Eu o sa incerc reteta ta!Toate cele bune !
deci folosesti algele asa uscate, se inmoaie de la ulei? Sau cum? 🙂
din reteta de mai sus, lipseste “momentul” adaugarii somonului? sau doar mie nu imi apare, de vreme ce nimeni nu a observat?
Lili, am remediat. Se adauga odata cu ultimele ingrediente, cum este somon afumat si nu mai are nevoie de preparare termica.
Probabil ca cine a pregatit-o si-a dat seama de asta 🙂