Dupa weekend, parca nu prea avem chef sa stam in bucatarie, asa ca pentru ziua de luni e binevenita o salata.
Una nu prea light, cu bacon, deci nu este pentru cei care tin dieta. Dar cu siguranta va fi savurata de toti ceilalti.
Am mancat salata asta la un restaurant, este simpla, cu foare putine ingrediente, dar foarte buna,
asa ca am reprodus-o si acasa. Sper sa va placa si voua. 🙂
Ne trebuie:
o mana de salata verde (eu am pus salata verde si ruccola)
3-4 felii subtiri de bacon prajit
1 lg fasii parmezan
germeni de ceapa rosie (optional – insa ii dau un gust f bun)
Pentru vinegreta:
1 lingura ulei
1 lingura otet de mere
1 lingurita cu varf mustar
sare, piper
Cum se face:
Simplu de tot ca orice salata.
Incepem prin a praji feliile de bacon (recomand sa cumparati din cel deja feliat, pentru ca este f subtire)
intr-o tigaie antiaderenta pana devin usor crocante (sau cat de crocante va plac).
Nu este nevoie sa adaugam ulei! Le lasam sa se scurga pe un servet de hartie.
Punem intr-un bol salata spalata si rupta bucati, adaugam parmezanul fasii, baconul rupt/taiat bucatele potrivite,
germenii de ceapa verde, iar deasupra turnam vinegreta pregatita prin amestecarea tuturor ingredientelor intr-un bol.
Vinegreta o puteti adapta dupa gust. Puteti renunta la ulei, sau sa folositi zeama de lamaie in loc de otet,
sa puneti otet mai mult sau mai putin.. Pentru un plus de savoare, eu adaug in fiecare vinegreta si putin zahar.
Servim cu crutoane sau paine neagra prajita sau nu.
Enjoy!