Este cald afara, mancam cat mai light si am vrea sa se prepare cat mai rapid.
Imi plac salatele din legume proaspepe de sezon, dar imi plac mult si salatele din legume deja preparate termic,
mi se par mai satioase. Combinatia de astazi de salata de fasole verde cu nuci prajite, gorgonzola si dresingul dulce-acrisor este minunata.
Ne trebuie:
450 g fasole verde congelata Edenia
O mana de nuci coapte in tigaie maruntite grosier
100 g gorgonzola taiata cubulete
Pentru dressing:
1 lingura ulei
1 lingurita de miere
1 lingurita mustar cu boabe
Cum se face:
Fierbem la aburi fasolea verde pentru cca 15 min de cand incepe sa fiarba apa (eu am rupt in jumatate bucatile de fasole cat inca erau congelate).
Dupa ce s-a fiert, punem fasolea intr-un bol si fie o lasam sa se racoreasca putin, fie adaugam restul ingredientelor imediat, dupa preferinte.
Deci, adaugam peste fasolea fiarta, gorgonzola taiata cubulete, nucile prajite putin in tigaia fara niciun fel de grasime
(imi place mult aroma pe care o capata prajite, dar le puteti folosi si crude), sare, piper si un dressing facut din ulei, miere, mustar cu boabe
si omogenizam totul bine.
Mancam salata cu crutoane, este delicioasa.
Enjoy!