rosiicoaptecufeta - ROSII COAPTE CU FETA
Este o specialitate greceasca, numele original :
Mezes me Ntomatakia kai Feta (adica rosii coapte cu feta)Ne trebuie:
6-7 catei mari de usturoi pisati
2-3 linguri de ulei de masline
2 rosii (cherry ar trebui, dar eu am folosit normale)
paine focaccia – la ei (eu am pus chifle de graham)
cca 70-80 g branza feta
busuioc

IMGP2238 1 - ROSII COAPTE CU FETA

Cum se face:
Punem usturoiul la macerat in ulei aprox. o jumatate de ora.
Rosiile se spala si se taie cuburi maricele si se pun intr-o tava/vas impreuna cu uleiul cu usturoiul
( eu am folosit capacul unui vas de yena).

IMGP2240 1 - ROSII COAPTE CU FETA

Se dau la cuptorul incins pentru cca 10 minute.
Scoase de la cuptor:

IMGP2246 1 - ROSII COAPTE CU FETA

Apoi se adauga branza si busuiocul tocat (eu nu am avut proaspat si am pus uscat), se amesteca.
Am taiat pe jumatate pe lung chiflele de graham si le-am dat cca 5 minute la
cuptorul incins apoi am pus amestecul de rosii, branza si usturoi pe ele si gata.

rosiicoaptecufeta1 - ROSII COAPTE CU FETA

Poate fi folosit ca aperitiv.
Rosiile sunt foarte bune si a doua zi, reci.
Este buuuuuuuuuuuun de tot. Merita incercat.