O bautura aromata cu parfum de toamna, cu dovleac, scortisoara, portocala si cardamom.
Puteti folosi piure de dovleac copt (cca 4-5 linguri), insa eu am ales varianta rapida si am folosit piure de dovleac congelat de la Edenia.
Ca tot suntem in post, puteti folosi un lapte vegetal, gasiti pe blog o reteta de lapte de caju sau lapte de ovaz.
De asemenea, daca vor consuma si copii puteti omite cafeaua.
Ne trebuie:
10 cuburi piure de dovleac congelat Edenia
400 ml lapte
1 lingura cu varf de zahar
un praf de sare (optional)
vanilie
1 lingurita scortisoara
1/2 lingurita coaja de portocala uscata sau proaspata
1/3 lingurita cardamom
100 ml cafea tare
frisca pentru servit
– cantitati pentru 2 portii –
Cum se face:
Intr-o craticioara punem laptele, piureul de dovleac, zaharul, sarea (optionala, mie imi pare totul mai bun cu un praf de sare), vanilia si condimentele
(eu am folosit un amestec de condimente care imi plac, dar puteti adauga si nucsoara sau ghimbir, ce va place)
si punem pe foc pana se incalzeste, dar sa nu fiarba. Amestecam sa topim zaharul.
Indepartam de pe foc, si adaugam cafeaua. Omogenizam si turnam in 2 cani.
Putem pune deasupra frisca si presara putin amestec din condimentele folosite.
Delicios.
Enjoy!