lapte-de-ovaz-1

Suntem in post, asa ca laptele vegetal este o idee mereu la indemana, este sanatos si plin de nutrienti.

Probabil ati auzit de lapte de migdale, lapte de caju, lapte de nuca, insa astazi avem un lapte mai deosebit,

lapte de ovaz, din fulgi de ovaz. Este o sursa importanta de proteine si calciu si poate fi folosit la fel ca si celelalte tipuri

de lapte vegetal la o multime de preparate, de la deserturi vegetariene si pana la smoothie-uri. Poate fi adaugat chiar si in cafea.

Gasiti pe blog si reteta de lapte de caju aromat.

Ne trebuie:

5-6 linguri cu varf de fulgi de ovaz

400 ml apa plata

un praf de sare

1 lingura miere (optional)

vanilie (optional)

Cum se face:

Lasam fulgii la inmuiat in apa plata cateva ore (eu i-am lasat peste noapte, in vasul blenderului in care am pregatit laptele ulterior).

Eu i-am tinut la frigider. Recomand sa folositi fulgi de ovaz din cel intreg, cu fulhgii grosi, nu din cei fini.

Adaugam sare, miere si vanilie (daca folosim) si punem blenderul in functiune timp de 10-20 de secunde.

Strecuram amestecul printr-o sita nu foarte deasa (mie imi place sa ramana ceva mai dens laptele)

si servim cu pofta, gol sau cu biscuiti de post.

In imagini sunt niste biscuiti cu ovaz si cocos (care nu sunt de post insa). V-am spus ca am avut o perioada in care am facut muulti

biscuiti :))) Acum mi-a trecut.

Bun si sanatos.

Enjoy!

lapte-de-ovaz