Suntem in post, asa ca laptele vegetal este o idee mereu la indemana, este sanatos si plin de nutrienti.
Probabil ati auzit de lapte de migdale, lapte de caju, lapte de nuca, insa astazi avem un lapte mai deosebit,
lapte de ovaz, din fulgi de ovaz. Este o sursa importanta de proteine si calciu si poate fi folosit la fel ca si celelalte tipuri
de lapte vegetal la o multime de preparate, de la deserturi vegetariene si pana la smoothie-uri. Poate fi adaugat chiar si in cafea.
Gasiti pe blog si reteta de lapte de caju aromat.
Ne trebuie:
5-6 linguri cu varf de fulgi de ovaz
400 ml apa plata
un praf de sare
1 lingura miere (optional)
vanilie (optional)
Cum se face:
Lasam fulgii la inmuiat in apa plata cateva ore (eu i-am lasat peste noapte, in vasul blenderului in care am pregatit laptele ulterior).
Eu i-am tinut la frigider. Recomand sa folositi fulgi de ovaz din cel intreg, cu fulgii grosi, nu din cei fini.
Adaugam sare, miere si vanilie (daca folosim) si punem blenderul in functiune timp de 10-20 de secunde.
Strecuram amestecul printr-o sita nu foarte deasa (mie imi place sa ramana ceva mai dens laptele)
si servim cu pofta, gol sau cu biscuiti de post.
In imagini sunt niste biscuiti cu ovaz si cocos (care nu sunt de post insa).
V-am spus ca am avut o perioada in care am facut muulti biscuiti :))) Acum mi-a trecut.
Bun si sanatos.
Enjoy!
Ce reteta simpla si sanatoasa. Am o singura intrebare: ce putere are blenderul?
Geo, ma bucur ca iti place.
Laptele asta l-am facut cu un mini blender pe care l-am achizitionat de curand si pe care il folosesc la smoothie-uri dimineata, are 250 W (celpe care il aveam ocupa loc mult si nu ii gaseam loc pe dulapul din bucatarie): http://www.emag.ro/mini-blender-breville-blendactive-250-w-0-6-l-verde-alb-vbl097x-01/pd/D7W0RMBBM/
Insa daca nu ai un blender si iti doresti pe viitor sa pregatesti lapte de migdale, caju, care sunt mai dure, sau dulciuri raw, iti recomand unul mai puternic, de 800-1000W.
Eu am unul asemanator cu asta, dar de 1000W http://www.emag.ro/robot-de-bucatarie-bosch-800-w-bol-2-3-l-blender-1-l-2-viteze-negru-inox-mcm3501m/pd/D86TJYBBM/
Multumesc pentru raspuns – in perioada urmatoare o sa caut ofertele din acest sector, in special pentru unul de putere mai mare.
Cu placere! Te mai astept 🙂
Draga Edith, este super reteta! Tocmai ce am facut-o, este un lapte delicios. Multumim! 😚
Ioana, ma bucur tare ca l-ai incercat si ti-a placut 🙂
Iti recomand si laptele de caju aromat, daca nu l-ai incercat 😉 https://www.edithskitchen.ro/lapte-de-caju-aromat/
Te mai astept!
Buna seara,laptele se fierbe inainte de consum?
Buna, nu se fierbe, se consuma ca atare. Daca vrei sa fie putin caldut, il poti incalzi putin. Dar nu este nevoie de fierbere…
Multumesc frumos!
Daca inmuiem fulgii de ovaz, strecuram, aruncam apa in care au stat la inmuiat si ii clatim? Sau folosim si apa in care au stat la inmuiat ? Multumesc !
Ionica, nu aruncam apa in care au stat la inmuiat fulgii. 🙂 Cu ea facem laptele.
Cat si cum se poate păstra laptele de ovaz.
Mulțumesc ptr retete
Mariana, se pastreaza la frigider 1-2 zile. Nu cred ca l-am tinut mai mult de atat. Poti pastra o cantitate mica si 3-4 zile si vezi daca rezista 🙂