lapte de caju aromatizat

Un lapte aromat, gustos si sanatos, laptele de caju este recomandat si pentru cei mici, numai bun acum

ca se apropie postul Pastelui. Eu l-am consumat cu covrigi, a fost nemaipomenit.

Fie ca il consumati usor incalzit acum cand este rece afara, sau rece la vara, va veti bucura cu siguranta de aroma lui.

Ne trebuie:

40 g caju

20 g fulgi de nuca de cocos

2-3 curmale fara samburi

un praf de sare

1/2 lgt scortisoara (sau dupa gust)

vanilie

500 ml apa fierbinte

Cum se face:

Inmuiem caju-ul in apa rece timp de 6-8 ore sau peste noapte (se pastreaza in tot acest timp in frigider).

Aruncam apa si clatim semintele.

Inmuiem si curmalele in apa timp de 5-10 minute

Punem toate ingredientele in blender, impreuna cu apa fierbinte

(daca aveti vasul de plastic, sa nu fie foarte fierbinte) si punem blenderul in functiune timp de 2 minute.

Strecuram amestecul printr-un saculet de tifon pus in 2. Atentie, saculetul trebuie stors bine pentru a scoate

tot lichidul din partea solida.

Daca nu aveti un saculet, puneti o bucata de tifon de minim 25×25 cm peste o sita, turnam linchidul

din blender si asteptam 5 minute sa se scurga. Apoi facem un saculet unind colturile tifonului si stoarcem bine.

Vom obtine un lapte bun, aromat si sanatos. Poate fi pastrat 2-3 zile la frigider.

Enjoy!

lapte de caju aromatizat 1

Nota: daca va place scortisoara si il vreti mai aromatizat, puteti pune mai multa scortisoara.

Daca il doriti mai dulce, puteti pune 4-5 curmale.

Eu intotdeauna fac cate 1 litru 🙂