La reteta de astazi folosim cuptorul din pacate. Stiu, pe caldurile astea nu prea-ti mai vine sa ii dai drumul…
Insa sa luam partea buna, avem parte de un pane neprajit 😛
Din nou o reteta compatibila cu dieta Dukan.
Ne trebuie:
pulpa de curcan dezosata (cca 700 g am avut eu)
2 oua mici (eu am folosit 12 oua de prepelita)
2 lg de tarate de ovaz
2 lg branza dulce 0,2% (Lacteea am folosit)
2 lg ceapa deshidratata
1/2 lgt usturoi deshidratat
sare, piper, chilli
Cum se fac:
Taiem pulpa in bucati pe care le crestam in asa fel incat sa nu fie foarte groase, sa se faca repede.
Desigur, puteti folosi si pulpe de pui dezosate, insa eu am preferat curcanul, pentru ca este mai sanatos.
Batem spuma albusurile (stiiiu, e ceva de munca daca folositi oua de prepelita, dar sunt mai sanatoase).
Adaugam in albusuri galbensurile, branza, taratele, ceapa deshidratata, pudra de usturoi, sare, piper si chilli.
Omogenizam bine.
Dam fiecare bucata de carne prin amestecul de mai sus, le punem in tava de la aragaz,
pe hartie de copt si coacem cca 40-50 de minute la cuptorul preincalzit la 180 C.
Daca tineti dieta Dukan, servim ca atare (in perioada de atac sau in zilele de PP)
sau cu o salata langa in zilele de PL.
Enjoy!
Arata intr-un maaaare fel! farfurioara de unde, pls ????
Anto, farfuria este luata dintr-un magazin GERMAG 🙂
Edith, arata minunat!! Cum de nu le-am vazut de ieri, ca le si faceam!
Astazi cu siguranta le incerc, chiar daca o sa fie cald, ma risc ca prea suna si arata bine! 🙂
te astept sa-mi spui cum ti-au placut 🙂
Imi place cum arata!
oh cum arataaaaaaaa
mor de pofta, zau! Si cum nu am mai mancat carnita de ceva vreme … mmmm … ce bun, ce bun :*
O zi minunata scumpa mea! te pup cu drag!
pup fetele, ma bucur ca va plac 🙂
Foarte bine arata! Mi se pare un preparat potrivit pentru vara si temperaturile ridicate! 🙂
Felicitari!
Roxana, chiar de vara nu prea e, ca tre’ sa dam drumul la cuptor, dar sunt bune 🙂
apoi… si la baieti le cam place ca arata excelent 🙂
ma bucur ca place si la baieti 😉
Ador carnea de curcan in orice combinatie posibila !!!!
PS.Imi plac nuantele de gri din poze fffff mult !!! 😉
Merci, Magda! 🙂
Incercat…. siiiii….. succes!! Le-au placut… dar un pic prea uscate… ce sfat imi poti da??? un sos… ceva…
Fifi, ma bucur ca v-au placut. Mie nu mi-au iesit uscate.. Din pulpa le-ai facut si tu, sau ai folosit piept?
Poti face un sos de usturoi frecat cu ulei si putina apa 🙂 Sau mai de dieta.. sos de iaurt cu usturoi 🙂
tocmai ce le-am scos din cuptor. Trebuie sa recunosc ca atunci cand am introdus tava in cuptor nu ma asteptam la acest rezultat. A inceput treptat sa miroasa albusul batut spuma a prajitura.. apoi taratele apoi carnea si in 40 de minute era nebunie. chiar bun rezultatul. Eram un pic cam (mult) plictisita de gratar si vesnicul iaurt cu usturoi :). Chiftele la cuptor am mai facut pentru cea mica dar acum adaptez la dieta fara cartofi fierti in compozitie. Mult succes si spor la dezvoltat alte retete
Adriana, ma bucur tare ca ti-au placut 🙂
Te mai astept sa te inspiri!