Consumam des carne de pui si caut sa fie din surse de incredere, fie de la tara fie cumparate din comert dar
sa fie pasari crescute traditional, liber, asa cum este si Poulet Jaune de la Edenia.
Pe langa cresterea lenta, in minim 81 zile, acestui pui nu i se administreaza tratament cu antibiotice, nici preventiv, nici curativ.
De data asta am facut un pui pe sticla cu bere si rozmarin.
L-am copt impreuna cu cartofi si l-am mancat cu mujdei de usturoi si salata. a fost delicios. Ceea ce va doresc si voua 😉
Ne trebuie:
o sticla de bere de 500 ml
2-3 inguri de ulei
1/2 lingurita rozmarin
3-4 cartofi
sare, piper
Pentru mujdei:
5-6 catei mari de usturoi
3-4 linguri de ulei
sare
Cum se face:
Lasam puiul la decongelat in frigider, peste noapte. Il lasam apoi la temperatura camerei
pana pregatim cartofii si restul ingredientelor.
Punem cca 150 ml din bere intr-o tava mica spre medie, 3-4 cartofi taiati wedges mari,
ii condimentem cu sare, piper, putin rozmarin si 1-2 linguri de ulei.
Punem puiul pe sticla de bere (cu restul de bere de cca 350 ml ramas in ea),
astfel incat gatul sticlei sa iasa putin din pui. Ungem puiul cu 1-2 linguri de ulei, apoi presaram sare,
piper si rozmarin pe toata suprafata.
(daca va este mai usor, puteti face operatiunea inainte de a pune puiul pe sticla, dar eu l-am uns cu ulei si condimentat
dupa ce l-am pus pe sticla – mi s-a parut mai usor.)
In mijlocul cartofilor punem puiul aflat pe sticla
si coacem la cuptorul preincalzit la 170 C cca 1,5 ore (verificam din cand in cand sa nu se arda).
Atentie, sa puneti tava foarte jos in cuptor, altfel puiul se va arde in partea de sus.
Pentru a manca puiul, am facut un mujdei din 5-6 catei usturoi pisati pe care apoi
i-am frecat intr-un mic bol cu 5-6 lg de ulei, adaugat in fir subtire ca la maioneza, amestecand continuu.
Iese un mujdei de usturoi delicios asa. Puteti adauga si putina sare si piper.
Enjoy!
N-ai descris ce ai facut cu cartofii.
Claudia, ba am scris 🙂
“Punem cca 150 ml din bere intr-o tava mica spre medie, 3-4 cartofi taiati wedges mari,
ii condimentem cu sare, piper, putin rozmarin si 1-2 linguri de ulei.”