pui asian style

Astazi avem o reteta rapida, rapida, numai buna de pregatit seara cand vii de la servici.

Se face repede si este delicioasa. O puteti consuma, in stilul asiatic, cu garnitura de orez,

legume la gratar, cu o salata, piure, cartofi natur sau chiar si ca atare. Este la fel de buna.

Este o reteta care poate fi consumata si in dieta Dukan.

Ne trebuie:

cca 600 g carne de pui (fara os – piept sau pulpe dezosate)

3-4 lg de sos de soia

2-3 lgt otet balsamic

1/2 lgt pasta de ardei iute (eros pista am folosit eu)

1 lgt xylitol (sau zahar)

2 catei de usturoi

sare, piper

Cum se face:

Taiem puiul suvite subtiri si il calim intr-o tigaie antiaderenta, acoperita cu capac

timp de cca 20 minute. Saram si piperam.

Intre timp, amestecam ingredientele pentru sos: sosul de soia, otetul balsamic, pasta de ardei

iute, zaharul + 3-4 lg de apa. Adaugam sosul astfel format peste carne, dupa cele 20 minute

si mai lasam sa fiarba, acoperit cu capac, cca 10 minute. Punem usturoiul zdrobit in presa

si mai lasam pe foc inca 5 minute.

Servim cu garnitura sau fara.

Poate fi folosita si carne de curcan, vita sau porc, dar in aceste cazuri, il vom lasa mai mult pe foc.

Enjoy!

pui asian style 1