Imi place mult carnea de pui insa incerc sa o evit cat pot pe cea de la puii crescuti in conditii necorespunzatoare

si caut mereu surse de pui crescuti natural, fara concentrate si acceleratori de crestere.

Asa am descoperit Poulet Jaune de la Edenia.

Poulet jaune Fermier d’Auvergne Edenia este un pui din Franta, de o caliate superioara care este atestata prin certificarea Label Rouge.

Puii din Auvergne sunt o alegere sanatoasa, ei fiind crescuti traditional, liber, in zone cu iarba si copaci.

Sunt pui care cresc lent, in minimum 81 de zile si au o alimentatie 100% vegetala, cu minerale si vitamine.

Nu li se administreaza tratament cu antibiotice. Datorita mediului si felului in care sunt crescuti, carnea lor este ferma,

saraca in grasimi si cu un gust inconfundabil de pui de tara.

Il gasiti in majoritatea lanturilor de hipermarket precum si in Mega Image.

Dupa pui cu usturoi si legume la cuptor, abia astept sa fac din el si un pilaf ca la mama acasa.

Ne trebuie:

1 Poulet Jaune Edenia

130-150 g unt

o capatana de usturoi

sare, piper

condimente dupa gust

Legume variate: ardei gras, morcov, praz, cartof

Cum se face:

Spalam puiul decongelat atat in exterior cat si in interior.

Amestecam untul aflat la temperatura camerei cu usturoiul pisat, sare si piper si condimente dupa gust.

Eu am adaugat pe langa piper, cimbru si boia iute. Omogenizam bine amestecul si il repartizam uniform pe sub pielea

puiului (intre piele si carne, indepartam usor cu mana pielea de pe carne, apoi punem cate o lingurita de unt cu mirodenii

si apasam apoi pe piele pentru uniformizarea untului dedesubt). Procedam asa pe fata, spate si picioare.

Pastram putin unt si pentru a-l unge deasupra si a pune putin in cavitatea puiului. In cavitate am pus si cateva bucati de legume.

Intr-o tava (nu cu mult mai mare decat puiul) punem legumele taiate bucati, punem cateva bucati de legume si in pui,

legam picioarele cu sfoara speciala pentru cuptor si dam tava la cuptorul preincalzit la 200 C,

in partea cea mai de jos a cuptorului pentru cca o ora si 40 minute.

Dupa cca 40 minute l-am intors cu grija pe cealalta parte (cu ajutorul a doua furculite bagate in golurile din extremitati)

l-am lasat asa inca cca 40 minute, apoi l-am intors din nou cu fata in sus pentru a se rumeni mai bine pt inca 20-25 minute.

Am servit puiul cu o salata mare. Delicios, gustul puilor de tara.

Enjoy!