pilaf de pui

Imi place mult pilaful de pui cum il face mama, simplu, doar cu orez si carne de pui,

fara legume sau alte adaosuri.

Din cand in cand ma “loveste” cate o pofta de mancare ca la mama si atunci pun mana

pe telefon si ii cer reteta intocmai, sperand sa regasesc “acel” gust. De multe ori reusesc.

Asa s-a intamplat si cu pilaful de fata si am zis sa va arat cum il facem mama.

Ne trebuie:

5 pulpe de pui superioare (am folosit eu)

2-3 lg ulei
1 cana mare orez
4 cani supa de pui/legume/apa

putin sofran (pt culoare) – optional
sare, piper (boabe si rasnit)

Cum se face:

Punem pulpele de pui intr-o cratita ce merge la cuptor cu putin ulei, sare, piper si dam la cuptorul incins pana se rumenesc frumos (cca 30 min).
Scoatem carnea din cratita, punem orezul spalat si lasam pe ochiul aragazului cca 2-3 minute, amestecad in el.

Untitled-1

Punem supa de pui/de legume/apa fierbinte (in care am pus si ofranul) peste orez, asezam bucatile de pui,

cateva boabe de piper si dam la cuptorul incins, la foc mic, pentru cca 40 minute.

Simplu si taare gustos, mai ales daca aveti pui “de casa”.

Enjoy!

pilaf de pui 1