Vremea asta geroasa cere musai comfort food. Ceva cald, calorios, pe care nu il mancam in fiecare zi.
Astazi, am o propunere – pui cu unt si lamaie, un pui cu sos cremos si bogat, cu unt, suc de lamaie, smantana
imbogatit cu parmezan si spanac. V-am facut deja pofta? Sper! 🙂
Ne trebuie:
6 bucati pulpe superioare (cca 900 g)
1 lingurita smoked paprika (puteti fol si paprika normala)
5 catei de usturoi
30 g unt
un pumn de baby spanac (sau 4-5 cuburi spanac frunze congelat)
250 ml supa de pui (sau de legume)
150 ml smantana pentru gatit (lichida)
4-5 linguri parmezan ras
sucul de la o lamaie mica (sau 1/2 lamaie normala)
1 lingurita cimbru
sare, piper
Cum se face:
Asezonam puiul cu sare, piper si paprika. Topim 1/2 din cantitatea de unt intr-o cratita si punem puiul la prajit,
mai intai cu pielea in jos, cam 5 minute pe fiecare parte. Scoatem pulpele din cratita si scurgem excesul de grasime.
Topim si cealalata jumatate de cantitate de unt si prajim cateva secunde usturoiul pisat (atentie, se arde foarte repede!).
Adaugam supa de pui, smantana lichida, parmezanul, sucul de lamaie si cimbrul.
Aducem sosul la fierbere si adaugam spanacul si mai lasam sa fiarba 5-10 minute.
Adaugam puiul peste sos si mai lasam pe foc cca 5 minute.
Coacem in cuptorul preincalzit la 190 grade cca 30 minute.
Servim cald, cu garnitura de cartof natur sau ca atare, cu paine proaspata.
Bun de tot!
Enjoy!
Note:
- Daca nu aveti supa de pui (eu nu am avut), puteti proceda asa: puneti o lingura generoasa de legume deshidratate (de la plafar) in 250 ml de apa si fierbem cateva minute.
- Eu am folosit sucul de la o lamaie normala si sosul a iesit cam acru, asa ca o lamaie mica sau o jumatate este mai indicat, asa cum am specificat la ingrediente.