Astazi avem un fel de mancare rapid, de genul celor care se pregatesc la tigaie, ideal de preparat pentru cina,

cand venim de la serviciu – pui cu sos de smantana si marar.

Este delicios si se poate consuma dupa preferinte cu garnitura de orez, paste, cartofi

sau o salata. Cum pipeptul de pui nu este mereu cel mai prietenos, este ideal sa-l pregatim cu sos.

In cazul de fata, un sos delicios de smantana, usturoi si marar uscat.

Am folosit un piept de pui de la un Poulet Jaune Fermier d’Auvergne de la Edenia.

Puii din Auvergne sunt o alegere sanatoasa, ei fiind crescuti traditional, liber, in zone cu iarba si copaci.

Sunt pui care cresc lent, in minimum 81 de zile si au o alimentatie 100% vegetala, cu minerale si vitamine.

Nu li se administreaza antibiotice.

Ne trebuie:

un piept de pui (2 bucati) din Poulet Jaune Fermier d’Auvergne Edenia

3 linguri ulei

200 ml smantana pentru gatit

1 lingurita rasa de usturoi granule

1 lingurita rasa de marar uscat

sare, piper

Cum se face:

Asezonam cele doua bucati de piept de pui cu sare si piper si le punem intr-o tigaie antiaderenta,

in uleiul incins. Acoperim cu capac si prajim pe fiecare parte cca 10 minute.

Cand apa lasata de pui se evapora, rumenim frumos carnea (deci mai lasam apoi cateva minute in plus).

Scoatem bucatile de pui din tigaie si le acoperim pentru a le mentine calde.

Adaugam in tigaie smantana lichida, usturoiul granulat si mararul uscat.

Lasam sa fiarba 2-3 minute, amestecand usor, apoi adaugam si pieptul de pui

si le lasam se se mai imprieteneasca pe foc inca 2-3 minute.

Mancam pieptul de pui cu smantana cu garnitura dupa preferinte.

Eu am avut salata si orez brun.

Delicios!

Enjoy!