Puiul asta este tare potrivit intr-o seara mohorata cand ploua. Cel putin noi asa l-am savurat.
Dar sunt sigura ca merge de minune pe orice fel de vreme.
Este o variatiune a puiului cu smantana dar putin altfel si se mananca cu paste – recomand :).
Ne trebuie:
cca 800 g pulpe de pui dezosate
2 cepe
2 lgt de paprika
cca 1,5 l supa de pui
2-3 lg ulei
4 lg faina
4 lg smantana acra
200 ml smantana lichida
sare, piper
Cum se face:
Taiem ceapa solzisori fini si o calim in putin ulei pana devine galbuie.
Punem paprika peste ceapa si puiul apoi umplem cu supa de pui calda/fierbinte (daca nu aveti supa de pui puteti
fierbe 1.5 l apa cu concentrat bio de pui/legume).
Pune sare si lasam sa fiarba acoperit cca 40 de minute.
Intre timp, amestecam 4 lg de faina cu 4 lg cu varf de smantana tare (daca este moale puneti mai multa), omogenizam bine cu un tel,
apoi turnam si smantana lichida, amestecand cu telul.
Cand carnea este fiarta, o scoatem din cratita si in sosul ramas adaugam amestecul de faina cu smantana, amestecand cu telul.
Lasam sa fiarba 3-5 minute pana sosul incepe sa se ingroase si devine cremos. Potrivim de sare, punem si piper.
Din cand in cand amestecam cu cu telul sa nu se lipeasca.
Adaugam si puiul (taiat intre timp in bucati mai mici decat erau initial) si mai lasam sa dea un clocot.
Servim cu paste decorat cu putina paprika.
Noi am mancat cu paste din acelea instant de la supele chinezesti la plic. 😀
Sunt foarte la indemana cand vrei sa faci paste repede si sunt si gustoase (mie cel putin, imi plac).
Enjoy!
arata bine! tot un fel de paprikas de pui i doar servit cu paste nu?! pupici!
Adela, sa stii ca a fost mult mai bun decat arata 🙂
Paprikas nu am facut.. insa mie paprikas imi suna ceva cu sos cu rosii, paprika si usturoi si galuscute de faina. Nu e asa? 😛
Super arata!!! Si pozale mortale.
Edith in Ardeal la mine(Tg-Mures) papricas nu e cu rosii…e ca tocanitza de pui dar e dreasa cu faina si lapte(smantana). Se folsoeste ceapa calita, boia, eventual legume (un morcov ras si ardei-pt consistenta-asta in varianta moderna), carne de pui..patrunjel verde la sfarsit. Totul se drege la sf cu faina cum am spus. Asta e papricasul.
Pup
Vaaai ce bine suna si arataaa. Neaparat il incerc.
Spune-mi te rog, taiteii sunt cei de la supele instant gen Rolton si Vifon?
Si mie imi plac 😛
Morale pozele 🙂
daca tu zici ca e mai bun decat arata, merg pe mana ta (nu ca nu ar arata bine 😛 ). In weekend il incerc si eu 🙂
Merci pt inca o idee faina!
Ana Maria
Gata, revin, ne-a placut muuult de tot. Tot taitei creti instant am folosit si eu. Mi s-a cerut bis si pentru weekendul asta 🙂
Multzam pt inca o reteta foarte faina (ca muuuulte altele incercate de la tine 😉
Corina, da, aceeia sunt taiteii, din supele instant la plic. Scuze ca am intarziat cu raspunsul, mi-a scapat cumva comentariul tau 🙁
Ana Maria, ma bucur tare mult ca v-au placut 🙂
Cu multa placere si te mai astept sa te inspiri! 😉
Can I get this in English
Shure, please follow this link: http://translate.google.com/translate?client=tmpg&hl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.edithskitchen.ro%2F2011%2F05%2Fpui-cu-paprika-si-sos-de-smantana.html&langpair=ro|en