pui-cu-sos-de-paprika-si-smantana

Puiul asta este tare potrivit intr-o seara mohorata cand ploua. Cel putin noi asa l-am savurat.
Dar sunt sigura ca merge de minune pe orice fel de vreme.

Este o variatiune a puiului cu smantana dar putin altfel si se mananca cu paste – recomand :).

Ne trebuie:

cca 800 g pulpe de pui dezosate

2 cepe

2 lgt de paprika

cca 1,5 l supa de pui

2-3 lg ulei

4 lg faina

4 lg smantana acra

200 ml smantana lichida

sare, piper

Cum se face:

Taiem ceapa solzisori fini si o calim in putin ulei pana devine galbuie.

Punem paprika peste ceapa si puiul apoi umplem cu supa de pui calda/fierbinte (daca nu aveti supa de pui puteti

fierbe 1.5 l apa cu concentrat bio de pui/legume).

ceapa calita

Pune sare si lasam sa fiarba acoperit cca 40 de minute.

Intre timp, amestecam 4 lg de faina cu 4 lg cu varf de smantana tare (daca este moale puneti mai multa), omogenizam bine cu un tel,

apoi turnam si smantana lichida, amestecand cu telul.

smantana si faina

Cand carnea este fiarta, o scoatem din cratita si in sosul ramas adaugam amestecul de faina cu smantana, amestecand cu telul.

Lasam sa fiarba 3-5 minute pana sosul incepe sa se ingroase si devine cremos. Potrivim de sare, punem si piper.

Din cand in cand amestecam cu cu telul sa nu se lipeasca.

Adaugam si puiul (taiat intre timp in bucati mai mici decat erau initial) si mai lasam sa dea un clocot.

Servim cu paste decorat cu putina paprika.

Noi am mancat cu paste din acelea instant de la supele chinezesti la plic. 😀

Sunt foarte la indemana cand vrei sa faci paste repede si sunt si gustoase (mie cel putin, imi plac).

Enjoy!

pui-cu-sos-de-paprika-si-smantana-1