Un pranz sau o cina rapida, pui in crusta de quiona, delicios si hranitor.
Poate fi servit doar cu sosul de rosii sau insotit si de alta garnitura: orez, cartofi natur, salata.
Ne trebuie:
2 buc piept de pui
2 linguri faina
1 ou
4-5 linguri quinoa
3-4 lg parmezan ras
sare, piper
mozzarella/cascaval pentru topping
Pentru sos:
1 ceapa mica
sare, piper
1/2 lingurita de zahar
1 foaie de dafin
– cantitati pentru 2 portii –
Pentru sosul de rosii am folosit conserva de rosii de la Sun Food – conserve 100% sanatoase
Cum se face:
Spalam quinoa intr-o sita deasa. Este obligatorie aceasta operatiune, altfel quinoa va fi amara.
O punem la fiert cu ptuina sare si cca 80 ml apa si lasam sa fiarba cca 15 minute, pana cand se evapora toata apa.
Eu am adaugat si putin turmeric pentru culoare. Este optional.
Taiem pieptul de pui in doua pe grosime, pentru a-l subtia si a se gati mai repede.
Saram si piperam si il dam deoparte.
Ne ocupam de crusta. Amestecam quinoa fiarta cu parmezanul.
Dam carnea prin faina apoi prin oul batut, apoi prim amestecul de quinoa.
Punem bucatile de carne in tava pe hartie de copt si le gatim la cuptorul preincalzit la 180 C
pentru cca 30 minute.
Intre timp ne ocupam de sos: calim ceapa tocata marunt intr-o lingura de ulei, adaugam conserva de rosii,
sare, piper, zaharul si frunza de dafin. Lasam sa fiarba cca 15 minute, amestecand din cand in cand.
Pasam usor cu blenderul vertical.
Dupa cele 30 de minute, punem cascaval ras (sau mozzarella) deasupra bucatilor de pui si punem la grill 5 minute.
Servim cu sosul de rosii, ornat cu ceapa verde (optional).
Enjoy!
Nota: Sosul il puteti condimenta dupa preferinte: fie cu usturoi, fie cu oregano, busuioc, rozmarin.
Arata minunat!