Din nou o specialitate coreana, cu carne de porc, foarte iuuuuuteeee, dar foarte buna,
pe numele ei original daeji bulgogi.
Daca o doriti mai putin iute, puneti mai putina pasta de ardei iute si renuntati la ardeiul iute.
cca 700 g piept de porc
1 ceapa mare
2-3 fire ceapa verde
1 lg pasta de ardei iute
5 catei de usturoi
3-4 lg sos soia
1 lgt zahar
2 lg ulei de susan (sau floarea soarelui)
1/2 ardei iute (daca mai puteti :))
seminte de susan
sare, piper
(reteta originala avea si ghimbir, insa mie nu imi place asa ca nu am pus)
Cum se face:
Taiem carnea de porc fasii subriti de cca 0,5 cm pentru a se face repede si o punem in wok/tigaie.
Punem sare, piper si o calim putin pe foc (nu este nevoie inca de ulei, pentru ca fiind piept de porc are grasime).
Apoi punem peste ea uleiul de susan (puteti folosi si de floarea soarelui).
Taiem ceapa uscata solzisori, cea verde in bucati de 2-3 cm si le punem peste carne.
Amestecam des.
Amestecam sosul de soia, pasta de ardei iute, zaharul, usturoiul stors si punem peste carne.
Pun o poza cu pasta de ardei pe care am folosit-o. E foarte buna, o folosesc des.
Daca doriti si mai iute (este destul de iute si asa..), puteti pune si 1/2 ardei iute.
Amestecam des, pana cand ceapa devine translucida atunci e gata.
Punem desupra, in farfurie, seminte de susan. Mirosea atat de bine si abia asteptam sa mananc, ca eu am uitat de semnitele de susan…
Servim cu orez.
Buuuun si iuuuute.
Enjoy!
Tare bine mai arata!
Vaai vaaai cum arata!
deci m-ai innebunit cu felurile astea asiatice. De cate ori le vad la tine, musai le incerc.
Vreau sa-ti spun ca datorita tie am inceput sa gatesc feluri asiatice (si nu numai ;))
Felicitari, pozele sunt superbe, ca de altfel la toate retetele.
Sincer, pentru asta imi face maaare placere sa intru la tine, este deosebit fata de alte bloguri culinare.
Mult spor in continuare 🙂
Alexa
Ce ma fac cu tine, Edith??? :-)) De cate ori intru pe blogul tau, indiferent ce ora e, indiferent daca am mancat sau nu, ma apuca o foame cumplita si simt ca innebunesc! Ca si cateii care simt miros de fripturi si alte alea :D:D:D
Am incercat o multime de retete de la tine si toate au fost super! 🙂
Multumim ca te gandesti si la noi…:-)
Aiurica, ma bucur ca iti fac foame retetele mele :)) Asta-i si scopul 😉
Ma bucur ca ti-a placut ce ai incercat de la mine.
Multumesc si eu ca ma vizitezi si te mai astept cu drag!
Testata reteta si a iesit ceva minunat!
Multumim Edith pt reteta,
Adina
Adina, ma bucur ca ti-a placut! 🙂
Alexa, scuze ca mi-a scapat comentariul tau 🙁
Ma bucur mult ca iti place blogul, sper ca si ce ai incercat ti-a placut 🙂
Te mai astept cu drag!
E foarte usoara de facut si foarte delicioasa! Si eu de pofta si foame am uitat de susan, desi am cumparat special pentru retata aceasta un plic de seminte de susan :). Abia astept sa invit niste prieteni sa guste si ei. Multumesc mult!
Adriana, ma bucur ca ti-a placut!
Problema mare cu pofta, uitam de susan :)))
Te mai astept! 🙂
SCUMPO,ESTI O MICA PACATOASA(SAU CHIAR MARE DE TOT,ASTA DEPINDE DE CALORIILE PREPARATELOR TALE)
NE ISPITESTI CU ATATEA BUNATATI,IAR NOI NU PUTEM REZISTA
DZEU SA TE BINECUVANTEZE CA EXISTI
Iti multumesc frumos 🙂 Ma bucur ca iti plac retetele mele. Te mai astept sa te inspiri 🙂
Reteta merge facuta si cu carne de vita?
Da, merge si cu carne de vita. Recomand sa tai carnea fasii mai subtiri 🙂
Multumesc 🙂 am descoperit de vreo 2 ani reteta asta aici, si de atunci o fac foarte, foarte des 🙂 s-ar putea sa fie mancarea mea preferata; oricum, e in top 5 sigur 🙂 am tot vrut sa-ti multumesc, dar de fiecare data cand ma hotaram sa o fac nu ma mai puteam gandi la altceva de pofta 🙂 multumesc! (susan am reusit sa pun o singura data, cand il asteptam pe sotu’ si ma tot invarteam pe langa mancare 🙂 )
Ioana, ma bucur tare. My kind of girl, si mie-mi place mult tot ce e cu porc si e picant 😀
Mie si astea imi plac mult (in caz ca nu le-ai incercat): https://www.edithskitchen.ro/vinete-picante-cu-carne-de-porc/
Te mai astept cu drag sa te inspiri 😉