porc picant cu legume
Din nou o specialitate coreana, cu carne de porc, foarte iuuuuuteeee, dar foarte buna,
pe numele ei original daeji bulgogi.
Daca o doriti mai putin iute, puneti mai putina pasta de ardei iute si renuntati la ardeiul iute.


Ne trebuie:

cca 700 g piept de porc
1 ceapa mare
2-3 fire ceapa verde
1 lg pasta de ardei iute
5 catei de usturoi
3-4 lg sos soia
1 lgt zahar
2 lg ulei de susan (sau floarea soarelui)
1/2 ardei iute (daca mai puteti :))
seminte de susan
sare, piper
(reteta originala avea si ghimbir, insa mie nu imi place asa ca nu am pus)
Cum se face:
Taiem carnea de porc fasii subriti de cca 0,5 cm pentru a se face repede si o punem in wok/tigaie.
Punem sare, piper si o calim putin pe foc (nu este nevoie inca de ulei, pentru ca fiind piept de porc are grasime).
IMG_0579_1
Apoi punem peste ea uleiul de susan (puteti folosi si de floarea soarelui).
Taiem ceapa uscata solzisori, cea verde in bucati de 2-3 cm si le punem peste carne.
Amestecam des.
Amestecam sosul de soia, pasta de ardei iute, zaharul, usturoiul stors si punem peste carne.
IMG_0584_1
Pun o poza cu pasta de ardei pe care am folosit-o. E foarte buna, o folosesc des.
IMG_0572_1
Daca doriti si mai iute (este destul de iute si asa..), puteti pune si 1/2 ardei iute.
Amestecam des, pana cand ceapa devine translucida atunci e gata.
Punem desupra, in farfurie, seminte de susan. Mirosea atat de bine si abia asteptam sa mananc, ca eu am uitat de semnitele de susan…
Servim cu orez.
porc picant cu legume 1
Buuuun si iuuuute.
Enjoy!
porc picant cu legume 2