vinete picante cu carne de porc

Da, stiu, e post si eu va tentez cu mancare de dulce.

Iertare, sunt o mica pacatoasa Smile.

Si cum ma dau in vant dupa mancarea asiatica, am facut o specialitate chinezeasca buna de tot.

Daca nu tineti post, trebuie neaparat sa incercati vinetele picante, sunt minunateeeee.

Hm… si daca ma gandesc bine, cei care tineti post, puteti inlocui carnea cu soia granulata. Sunt sigura ca vor iesi minunate si asa.

Ne trebuie:

2 vinete micute

300 g carne tocata de porc

(puteti folos pui sau vita, daca preferati)

6-7 lg sos soia

1 lgt sos chilli

5 catei de usturoi

3 fire ceapa verde

2 lg sos peste

1/2 lgt zahar

1 lg cu varf amidon

noodles

Cum se face:

Taiem vanata in 3 pe latime, apoi fiecare in jumatate, din nou in jumatate, pana obtinem suvite groase de 1 deget.

Le saram si le lasam sa iasa apa din ele cca 20-30 min.

vinete taiate

Calim carnea tocata intr-o tigaie antiaderenta/wok (eu nu am mai pus ulei).

Amestecam 3-4 min apoi punem ceapa verde taiata. Apoi punem sosul chilli, vinetele si lasam pe foc, acoperit cca 4-5 min.

Untitled-1

Apoi punem usturoiul pisat (3 din cei 5 catei, ceilalti 2 ii punem la sfarsit).

Intre timp facem sosul. 200 ml supa de pui/legume amestecata cu 1 lg amidon, 1/2 lgt zahar, sare, piper, sosul de soia si punem sosul in tigaie peste vinete si carne.

Mai adaugam cateva lg de apa daca este nevoie, apoi lasam sa fiarba acoperit 3-4 min, amestecand des.

Eu in ultimele 2-3 minute am pus restul de 2 catei de usturoi.

Le-am servit cu taitei instant din pungile cu supa Rolton (preparati conform instructiunilor in supa concentrata de acolo sau doar in apa,

in functie de cat monglutamat dorim sa papam in ziua respectiva :)). Imiplac mult taiteii astia, voi putei folosi paste de orez, orez sau paste de grau. La alegere.

Sunt taaaare bune!

Enjoy!

vinete picante cu carne de porc 1