Da, stiu, e post si eu va tentez cu mancare de dulce.
Iertare, sunt o mica pacatoasa .
Si cum ma dau in vant dupa mancarea asiatica, am facut o specialitate chinezeasca buna de tot.
Daca nu tineti post, trebuie neaparat sa incercati vinetele picante, sunt minunateeeee.
Hm… si daca ma gandesc bine, cei care tineti post, puteti inlocui carnea cu soia granulata. Sunt sigura ca vor iesi minunate si asa.
Ne trebuie:
2 vinete micute
300 g carne tocata de porc
(puteti folos pui sau vita, daca preferati)
6-7 lg sos soia
1 lgt sos chilli
5 catei de usturoi
3 fire ceapa verde
2 lg sos peste
1/2 lgt zahar
1 lg cu varf amidon
Cum se face:
Taiem vanata in 3 pe latime, apoi fiecare in jumatate, din nou in jumatate, pana obtinem suvite groase de 1 deget.
Le saram si le lasam sa iasa apa din ele cca 20-30 min.
Calim carnea tocata intr-o tigaie antiaderenta/wok (eu nu am mai pus ulei).
Amestecam 3-4 min apoi punem ceapa verde taiata. Apoi punem sosul chilli, vinetele si lasam pe foc, acoperit cca 4-5 min.
Apoi punem usturoiul pisat (3 din cei 5 catei, ceilalti 2 ii punem la sfarsit).
Intre timp facem sosul. 200 ml supa de pui/legume amestecata cu 1 lg amidon, 1/2 lgt zahar, sare, piper, sosul de soia si punem sosul in tigaie peste vinete si carne.
Mai adaugam cateva lg de apa daca este nevoie, apoi lasam sa fiarba acoperit 3-4 min, amestecand des.
Eu in ultimele 2-3 minute am pus restul de 2 catei de usturoi.
Le-am servit cu taitei instant din pungile cu supa Rolton (preparati conform instructiunilor in supa concentrata de acolo sau doar in apa,
in functie de cat monglutamat dorim sa papam in ziua respectiva :)). Imiplac mult taiteii astia, voi putei folosi paste de orez, orez sau paste de grau. La alegere.
Sunt taaaare bune!
Enjoy!
Yummi, arata minunat!
cu siguranta Edith i tare buna, arata foarte apetisanta,imi vine sa pap tot din farfurie!
Arata innebunitor de bine !! Mi-ai luat mintile din nou… 🙂 Pup !:*
mmmm da ce bine arata trebuie incercata, felicitari pt tot, ai un site de milioane. Si acum daca nu te superi si daca se poate as avea si eu o rugaminte – o reteta chinezeasca se numeste parca daca nu zic prosti – pui cu aroma de peste, o caut de mult si nu gasesc nimic care sa imi placa si stiu ca o reteta data de tine nu v-a da gresi nicicum. Multumesc si tine-o tot asa !!!!!!!!!
am venit si am vazut! mi se parea mie ca sunt instant noodles,le folosesc si eu des la retete asiatice.
Super mancarea asta. Salvez reteta si am sa o incerc
Pupici
Fetele, ma bucur ca va plac, sa le incercati, sunt bune rau!
Draga anonima, nu am mancat niciodata pui cu aroma de peste, am vazut-o in meniurile restaurantelor chinezesti, dar mi s-a parut putin ciudat si nu am fost curioasa sa o incerc.
Deci nici o reteta pt ea nu am din pacate..
Poti incerca sa pui mai mult sos de peste la preparatul cu pui.. poate asa se obtine acel gust de peste.
Imi pare rau ca nu te pot ajuta mai mult.
Sa incerci si vinetele astea, daca iti place mancarea chinezeasca, sunt foaaarte bune 🙂 Te mai astept!
Si eu am incercat-o. Foarte gustoasa si usor de facut. N-am stiut ce sa fac cu sosul de peste. Nu scrie in reteta deci nu l-am mai pus.
Felicitari pentru treaba pe care o faci. Retetele tale ma inspira, eu neavand veleitati intr-ale gatitului.
Draga anonioma, sosul de peste se pune in sos, odata cu cel de soia, am uitat sa il enumar… Insa nu a suferit prea mult reteta daca nu ai pus, pt ca erau doar 2 lg 🙂
Ma bucur ca ti-a placut si te mai astept sa incerci si alte retete!
Saptamana viitoare le fac cu siguranta! Chiar au fost minunate!