Cu siguranta cunoasteti faimoasele paste aglio olio e peperoncino, cel mai simplu mod de a prepara pastele,

si dupa parerea mea, unul dintre cele mai delicioase. Iar daca nu le-ati incercat inca, este timpul, pentru ca sunt delicioase.

Contin doar cateva ingrediente (asa cum le spune si numele): paste, usturoi, ulei de masline si peperoncino. Evident si sare.

Eu am postat la inceputul blogului reteta de paste aglio olio e peperoncino pe blog, o puteti gasi aici.

Astazi le-am imbogatit cu ciuperci, pentru ca tot suntem in post. Ciupercile le-au oferit un gust tare bun.

Pentru un gust cat mai aproape de Italia, am ales sa folosesc pastele Antonio di Vaio.

Pastele au in compozitie grau dur, pastrandu-se astfel calitatea si nivelul de proteina specifica pastelor de grau dur – peste 12%.

Ne trebuie:

100 g paste Antonio di Vaio

8-10 ciuperci medii (eu am folosit ciuperci brune)

3 catei de usturoi

2-3 linguri de ulei

peperoncino si sare dupa gust

patrunjel (optional)

– cantitati pentru o portie –

Cum se fac:

Punem apa pentru paste la foc.

Taiem ciupercile felii mai grosute. Punem uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta si punem ciupercile la calit,

la foc iute, amestecand din cand in cand. Cand lichidul s-a evaporat adaugam usturoiul taiat felii nu foarte subtiri

si peperoncino (eu am pus fulgi uscati).

Adaugam intre timp sare si pastele in apa care fierbe. Dupa ce am daugat usturoiul peste ciuperci, amestecam

des de cateva ori, apoi adaugam 3-4 linguri din apa in care fierb pastele.

Pastele le fierbem 5-6 minute (desi timpul lor de fierbere este de 8 minute), apoi, cu ajutorul unei spumiere

le punem peste ciuperci si lasam pe foc inca 2-3 minute, amestecand des.

Inlaturam de pe foc si adaugam patrunjelul tocat (puteti servi si fara).

Daca nu tineti post, sunt minunate cu parmezan ras deasupra.

Enjoy!