In perioada asta in care trebuie sa stam mai mult in casa, din ce in ce mai multa lume a inceput sa faca, de nevoie,
paine in casa. Am mai multe retete de paine pe blog, cea clasica, cu putina drojdie si fara framantare este cea mai
delicioasa si la indemana.
Insa mai stiu ca drojdia se gaseste destul de greu in magazine, asa ca astazi va arat o reteta de painici rapide la tigaie,
cu praf de copt si iaurt. Mai este pe blog o reteta de paine cu praf de copt si iaurt dar si ou,
painea rapida pufoasa (care este deliciosenie pura!)
Si pentru ca acum am mai mult timp la dispozitie, am facut si un filmulet cu prepararea retetei.
Va puteti abona pe canalul de Youtube Edith’s Kitchen pentru a fi la curent si cu urmatoarele
retete video pe care le voi posta.
Ne trebuie:
300 g iaurt grecesc
270 g faina
1 lingurita praf de copt
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
– cantitati pentru 6 painici –
Cum se fac:
Incalzim iaurtul putin pe foc si il punem intr-un bol incapator.
Cernem faina peste iaurt, adaugam praful de copt, zaharul si sarea si omogenizam bine, intai cu o spatula, apoi cu mana.
Vom obtine un aluat usor lipicios. Il rasturnam pe masa infainata si framantam de 2-3 ori, facem un sul si taiem in 6 bucati egale.
Formam bilute din aluat si le aplatizam cu degetele in grosime de cam 1 cm
Le acopetim cu un prosop si le lasam cca 15 min la odihnit.
Incingem tigaia acoperita timp de 2-3 min, o ungem cu ulei.
Punem painicile pe rand (eu am pus cate una si am copt in doua tigai, pentru ca nu sunt mari tigaile).
Coacem cca 5-6 min, acoperit cu capac, la foc mic. Intoarcem si coacem inca 5-6 min.
Apoi lasam fara capac cam un min pe fiecare parte. Se vor rumeni usor, dar sunt delicioase.
Eu pe masura ce erau gata, le puneam una peste alta si le acopeream cu un castron, sa nu se usuce.
Am vrut sa vad cum ies si la cuptor, asa ca am facut 3 in tigaie si 3 la cuptor (coapte cca 20 minute).
Asa arata cele coapte la cuptor:
La aspect si la gust mi-au placut mai mult cele coapte in tigaie, au crescut si putin mai mult.
Recomand sa le tineti intr-o punga, pentru ca fiind subtiri, se vor intari.
Aici sectiune la cele coapte in tigaie:
Aici puteti vedea un video din timpul prepararii:
Mulțumim pentru rețetă, am încercat-o si eu, mi-a adus aminte de copilărie si cum imi facea bunica pâinici la tigaie sau pe plita. 😁
Catalina, cu drag! 🙂
Mie pe astea mi le facea bunica <3 https://www.edithskitchen.ro/turte/