Rapide si deliciose, scones cu smantana, numai bune pentru micul dejun sau o gustare rapida.
Se fac usor si sunt tare bune.
Am dat peste un folder cu cateva retete pregatite mai demult pe care nu am apucat sa le postez.
Asta este una dinte ele.
Ne trebuie:
260 g faina
1lingurita praf de copt
1 lingurita zahar
1/2 lingurita sare
230 g smantana
– cantitati pentru cca 13 bucati –
Cum se fac:
Amestecam intr-un bol faina, praful de copt, zaharul si sarea. Adaugam peste ele smantana si omogenizam bine.
Obtinem un aluat ferm pe care il framantam de cca 10 ori.
Daca aluatul este moale (in functie de cat de groasa este smantana), mai adaugati o lingura de faina.
La fel si daca este prea tare, mai adaugati o lingura de smantana.
Pe o suprafata usor infainata, intindem aluatul in foaie de cca 1,5 cm grosime.
Decupam cercuri cu un inel metalic.
Le punem in tava pe hartie de copt si coacem la cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute.
Noi le-am mancat cu unt si cu gem. Delicioase.
Enjoy!