Este prima data cand fac paine si culmea, imi si iese…
Trebuie neaparat sa o incercati! Eu deja am facut-o de 2 ori (a doua oara cantitate dubla )
250 gr. iaurt
1 ou
280 gr. faina
1 plic praf de copt
1 lingurita sare
1 lingurita zahar (reteta era doar cu 1/2)
Foaaaarte simplu, o sa vedeti!
(cand am facut cantitate dubla am lasat-o 50 minute )
Iese o paine super pufoasa si frumoasa dupa cum puteti vedea:un close-up
si pufosenia in sectiune:
E atat de pufoasa ca ma gandesc sa o fac in varianta dulce…
Nu stiu ce o iesi dar cum nu “le am” cu cozonacii merita incercat asa.
Si cea rotunda din cantitate dubla.
A doua zi este la fel de buna si proaspata…
Later edit: 9 aprilie
Am facut-o si cu faina integrala si cu semnite. Nu crescut la fel de mult ca cea
cu faina alba dar oricum a fost tare buuuna si cu siguranta mai sanatoasa decat cea alba
(pe cea din comert nici nu o mai mentionez..)
Precizare: se poate folosi si drojdie granule in loc de praf de copt.
Ce mult imi place cea in forma de chec. Asa o voi face si eu data viitoare 🙂
da,a iesit frumoasa! pe cea rotunda am facut-o ca era cantitatea dubla..
🙂
Bună! Când spui la ingrediente “un praf de copt” te referi la un plic? Eu asa am pus si nu mi-a plăcut, paiea mea are gust de praf de copt…
Buna Elena, da un pliculet de praf de copt se foloseste.
Imi pare rau ca nu ti-a placut… Poti incerca sa pui mai putin sau sa faci cu putina drojdie uscata (am spus in reteta ca am facut si asa…).
vreau si eu. am luat reteta. multumesc.
o zi minunata iti doresc
tu o faci, james? sau sotia?
astept sa-mi spui cum ti-a placut…
o seara frumoasa!
Foarte reusita painea.Super! Am notat si eu reteta.
Paine fara drojdie???? Ce misto !!! Cu siguranta am sa o fac si eu 🙂
e ff simpla si f gustoasa, nicoleta!
neaparat sa o incerci, ginuca! E o minunatie si se face asa usooor incat si mie mi-a iesit 😛
asta da!o minunatie si repede,si faRA DOSPIRE DECI F.COMODA SI REUSITA!ABIA ASTEPT CIND AM TIMP S-O FAC,DEASEMENEA SI COZONACUL!BRAVO SI MULTUMIRI PT. RETETA!
Cu placere, Mariana!
Este intr-adevar foarte usoara si foarte buna!
Sa-mi spui daca ti-a placut! 🙂
Te mai astept!
a IESIT SUPER,SUPER!DAR MI S-A PRINS HIRTIA DE PIINE!STII UN TRUC CA SA IASA HRTIA USOR DE PE PIINE????????
Nu stiu de ce ti s-a prins hartia de paine, Mariana… La mine s-a lipit f putin si s-a desprins usor…
Ceau!azi fac piinea din cant.dubla!cu seminte de f.soarelui+cascaval+frunze de busuioc proaspete!deci cu ce am prin casa ca sa nu mai ies!
@Mariana: O sa-ti iasa tare buna! 🙂
Edit!te salut!sa stii ca fac in fiecare saptamina macar o data piinea rapida si cozonacul si pun cite o ciocolata cu lapte!sint minunate!si am dezlegat misterul cu hirtia care s-a desprins f.greu:anume ca am lasat prima data putin prea mult la cuptor!dar m-am invatat!acu se desprinde repede si bine!pun tavita de chec intr-o alta tava cu apa rece,las putin apoi o rastorn si dezlipesc usor hirtia!te pupsi duminica placuta!
@Mariana: ma bucur ca iti place painea si o faci des, intr-adevar e tare buna…
O saptamana buna!
Salut draga Edith!ce mai faci tu?sper bine!iata iar fac cozonc din aluatul de pita!va fi cu ciocolata ramasa care nu se mai maninca!las ca le dau eu(familiei mele)cozonacel cu ciocolata!pa si numai bine te pup!
Felicitari ptr acest blog .
O zi minunata !
Iti multumesc frumos, Ema! O seara frumoasa si tie si te mai astept cu drag 🙂
si eu am incercat ieri painea asta. Iese, intr-adevar, foarte buna. Acum vreau s-o incerc cu faina integrala. Ș)
Andrei, ma bucur ca ti-a placut! Cu faina integrala e cu siguranta mai sanatoasa…
intrebarea mea pentru tine este la ce temperatura de cuptor pui painea eu am cuptor electric am incerc at paine si nu a crescut ca la tine 🙁
ma poti ajuta?
Cristina, eu am cuptor clasic, deci nu as putea sa iti spun la ce temperatura sa o coci. Asigura-te ca este bine incins, 180 de grade de ex si apoi bagi painea. Ai grija sa nu uiti praful de copt care e responsabil cu cresterea.
Chiar nu stiu de ce nu ti-a crescut.Mie mi-a iesit de fiecare data, mai incarc-o ca nu are de ce sa nu-ti iasa…
Te astept sa-mi spui ca ti-a iesit 😉
Edith, esti o meseriasha! ma bucur mult ca ti-am descoperit blogul! e fantastic. imi place sa gatesc si sa mananc, deci esti o adevarata sursa de inspiratie pentru mine. Voi incerca si eu painea, mai ales ca lui Mihai, fiul meu ii plac tare mult aluaturile. Te felicit pentru acest blog. Am vazut ca-ti place Lisa Stansfield. Mar rar intalnesti oameni care sa asculte muzica ei. Si mie imi place. Iti doresc cele bune si … sunt pe faza!
Corina, inseamna ne cam asemanam… ne place sa gatim, sa mancam :)) si Lisa Stansfield 😛
Merci frumos pt cuvintele tale si te mai astept cu drag.
Sper sa iti placa ce incerci si te astept cu impresii.
Ieri am facut si eu briosele cu ciocolata. Au iesit super. S-au topit intr-o jumatate de ora. Azi am incercat painea rapida. E foarte gustoasa! O sa o fac mai des. Mi-a placut tare mult cu unt. O saptamana buna!
Corina, ma bucur ca ti-a placut painica, cu unt, intr-adevar e o nebunie 🙂
Iar de briose.. ce sa mai zic.. eu sunt o “ciocolatoasa” inraita asa ca orice are cioco/cacao.. mmmm 🙂 Ma bucur ca v-au placut.
Se inlocuieste vreun ingredient cu unt? Sau il adaugi il plus? Ce cantitate? 😀
Paula, reteta nu contine unt si nici nu stiu cum ar iesi cu unt. Dar de ce vrei sa folosesti unt?
Incerc si eu painica, tine-mi pumnii! Pare asa de simplu de facut pentru cat de bine arata…
Mama ce bună e, îţi vine s-o mănânci goală! Dar a mea a ieşit cam urâţică… Place şi piticului, deci o mai facem! 🙂
Ma bucur ca ti-a placut (nici nu avea cum altfel..). Eu cred ca asta e reteta ideala: se face foaarte repede, iese foaaarte buna si foaarte frumoasa.
buna Edith,
am gasit pagina ta intimplator ,cautind retete culinare,,,,i-mi place ,ajuta f. mult,in special ca adaugi poze la fiecare reteta .Felicitari
Gabriela, ma bucur ca ai gasit blogul meu (poate nu o fi chiar intamplator :P).
Sper sa iti placa ce incerci si sa revii cu impresii.
Te mai asptep!
buna Edith,
astazi o sa incerc sa fac piine integrala ,,,dupa ce termin o sa-ti povestesc .
Spor la treaba, Gabriela! Te astept sa-mi spui cum ti-a iesit 🙂
buna Edith,
am facut piinea si mi-a iesit ( am facut pt. prima data ) nu am avut praf de copt si am pus drojdie la pliculet ( speciala pt. magdalene, checuri etc, etc ) ,am pus deasemenea seminte de in, avena si germen de griu …….i-a placut si sotului meu.Am facut in forma de chifle,citeva ( nu avem copii si pt, noi doi am facut ca sa le pot pune la congelator .)
Miine daca am timp o sa incerc alta reteta.
Gabriela, trebuie sa fi iesit buna cu germeni de grau… chiar e o idee la care nu m-am gandit 🙂
Cum ai facut chiflele? Ca aluatul e f lipicios si nu poate fi modelat? Chiar sunt curioasa.. 😛
Te astept maine sa-mi spui ce ai incercat 🙂
buna,
nu am avut timp in ultimele zile sa stau prea mult la calc.
E lipicios intr-adevar aluatul ,,,dar la-m uns cu un pic de ulei .Iar pt. chifle ,luam o cantitate mai mica de aluat si o presam doar cu palmele , sper sa intelegi ceva din tot ce ti-am scris .
Astazi i-am povestit la sora mea de pagina ta ,ea locuieste in Rominia si eu in Spaña,i-a palcut si ei f. mult ,,,,
o zi buna .
Gabriela, foarte faina ideea cu chiflele. O sa incerc si eu si sper sa nu mi se imprastie aluatul in tava.
Ma bucur ca si sorei tale ii plac retetele.
Va mai astept cu impresii cand incercati ceva 🙂
Am facut si eu painica si a iesit foarte buna. Baiatului meu i-a placut in mod special. Unsa cu unt si gem sau cu o branzica grasa si putin sarata, este extraordinara.
Georgica, ma bucur ca v-a placut. Asa e, cu unt si gem e o nebunie. Mie insa imi place si goala 🙂
da arata foarta foarte bine mersi pt receta acum am sal incerc sper sati pot da un raspuns bun o zi buna
Nu numai ca arata extraordinar,dar e si f. buna(eu am mancat sigura aproape jumatate).
Felicitari!Ai un blog fantastic:retete ingenioase si apetisante.Azi am intrat prima oara pe el si deja am facut 2 din retetele tale:foarte bun totul.
Cu siguranta o sa ma “inspir” des din retetele publicate de tine.
Multumesc!
Excelenta, am facut-o si eu azi numai ca si mie mi s-a prins hartia de paine, am pus forma intr-un vas cu apa rece, dar deja se racise si nu am avut succes s-o dezlipesc. Tu o scoti fierbinte din tava? N-ar fi bine sa ungem tava cu unt sau ulei ca sa se desprinda usor hartia?
Ionela, ma bucur ca ti-a placut. Este o idee sa ungi cu ulei tava, sa stii ca mie nu mi s-a lipit deloc.
Iar la varianta in tava rotunda cu peretii rabatabili siiigur nu se va mai lipi (pui hartia pe cercul de jos al tavii, iar apoi, peste hartie aplici inelul, il inchizi si tai cu o foarfeca excesul de hartie.
Sper ca am fost destuld e clara…
Multumesc, Edith pentru explicatii, ma bucur mult ca mi-ai raspuns asa curand! Poate e de vina si hartia pe care am folosit-o, observ acum ca a mea e mai inchisa la culoare.
Ionela, nu are legatura culoarea hartiei de copt. Poate daca o faci in tava rotunda nu o sa ti se mai lipeasca…
Arata minunat Edith, bucatareasa mea preferata….
Rux, ma bucur ca iti place 🙂
Azi am facut painea insa nu s-a copt suficient 🙁 miezul a ramas crud dar nu ma las batuta, o sa mai incerc si altadata cu un iaurt mai gras..
Mihaela, nu stiu de ce ti-a ramas moale 🙁 Ai avut un iaurt mai moale sau cum mai mult zer?
A fost cuptorul bine incins cand ai pus painea la cuptor?
Puteai sa o mai lasi 10 min in cuptor (data viitoare incearc-o cu o scobitoare si daca iese scobitoarea curata, fara aluat pe ea e gata,daca nu, mai las-o putin) Nu toate cuptoarele sunt la fel.
Astept sa-mi spui ca ti-a reusit! 🙂
iti multumesc din suflet pt aceasta reteta…de cand am gasit o o fac aproape zilnic….o sa postez si eu reteta cu dovada pe blogul meu sa vezi ce frumusica a iesit painea…esti minunata.pupici
Cu multa placere, Kryss! 🙂
Mi-a placut super mult reteta mai ales ca acum e Craciunul si m-am saturat de paine veche. Am trantit repede o painica dupa reteta ta. Mi-a iesit f gustoasa desi nu am avut decat 150g iaurt si am adaugat pe langa 4-5 linguri de smantana. Iubitului meu nu i-a placut… a zis ca este “prea cozonac” :))) Asa ca poti sa incerci treaba cu cozonacul ca nu se prinde nimeni. Eu m-am chinuit nu stiu cate ore la cozonacul de craciun si nu a iesit asa bun. Te pup! Spor la bucatarit!
Deni, ma bucur ca ti-a placut.
In legatura cu varianta dulce, am facut-o deja, insa nu se compara cu cozonacul 🙂
Uite aici: http://edithfrincu.blogspot.com/2008/04/cozonac-rapid-si-pufos.html
Te mai astept!
buna, ma intrebam daca pot face aluatul asta k blat de pizza, cred k ar fi foarte pufos…mie asa imi place, dar ma gandesc cum sa procedez, k e prea moale si or sa intre ingredientele in coca help me
Sima poti incerca sa faci si blat de pizza, insa aluatul este f moale si greu de manevrat, nu stiu cum il vei intinde…
Problema nu este ca intra ingredientele in coca… si ca nu o sa poti intinde coca sa faci un blat. Ca sa nu intre ingredientele in coca, coci putin blatul (10-15 min) apoi mai lasi inca 15 min cu tot cu ingrediente la cuptor..
Daca reusesti poate ne spui si noua! 🙂
Superrrr si foarte usor de facut,am facut-o si eu astazi si s-a mancat asa rapid incat a trebuit sa mai fac una ca sa avem si la pranz ca prima s-a mancat goala,a ramas un colt din ea,te pupam edith si mult succes.
Momy, ma bucur tare ca ti-a placut. Asa e, este asa de buna incat o mananci goala.
Un sfat: data viitoare fa direct cantitate dubla 🙂
E un fel de “soda bread” a englezilor 🙂 numai ca ei folosesc bicarbonat de sodiu (de aici numele de “soda”) in loc de praf de copt (sau o combinatie a celor doua) si mai mult lapte batut (buttermilk), desi perfectionistii afirma ca laptele batut de la supermarket nu mai are nimic in comun cu laptele batut clasic, fiind de fapt lapte acrit cu o combinatie de substante, in dulcele stil al noilor tehnologii alimentare (food technologies ..brr)… desi soda bread e mai solida – pt cantitatea aceea de iaurt, mai adauga cam 100 g de faina, si se framinta un pic, citeva minute sa ii dea o forma (dar nu mai mult, pentru a nu se inactiva prafurile de crescut).. rezultatul nu e pufos, ci mai dens. Evident e super cit e calda 🙂
Soda bread nu am incercat, insa asta e pufoasa, buna si calda si rece, merita incercata. 🙂
Super painea! Maine o fac si eu! (deci nu o lasi de loc la crescut ci o pui direct in tava si poi in cuptorul incins, corect?!)
…. si apropo de aluat de pizza caci tot intreba cineva am testat in week-end o reteta foarte OK si usoara ce se aseamana cu painea ta:
– 200g iaurt
– 50 ml ulei
– 50 ml apa
– sare
– faina cat cuprinde
Trebuie sa stea la frigider 30 de minute inainte de a-l folosi. Ca si cantitate este exact cat pentru tava de la cuptor.
Enjoy & bravo Edith pentru sumedenia de idei 🙂
Roxana
PS: Edith ar trebui sa ne oferi si un curs de time management caci cu totii suntem indragostiti de retetele tale dar cred ca nu ne gestionam timpul/lista de cumparaturi prea bine si de multe ori ramanem cu retetele doar in gand 🙂
Roxana, sper ca ti-a placut daca ai incercat-o 🙂
Multumimmult pentru reteta de blat de pizza!
In ceea ce priveste time managementul,afla ca si eu stau la fel de prost cu timpul ca noi toti :))
Te mai astept cu drag cand iti faci timp 😉
Buna din nou, draga noastra SUPER-GOSPODINA, care ne “trimiti” in bucatarie, facand din gatit o adevarata placere, datorita retetelor propuse!
In legatura cu reteta de pita, In need to ask: “UN praf de copt” inseamna UN PLICULET? Facui si eu painica, iesi faina, da’ parca ma obsedeaza gandul ca am pus un plic intreg de praf de copt. Asa trebuia? Oricum, next time, o execut cu drojdie.
P.S.
Intotdeauna mi-a placut sa gatesc, dar atata incantare cata imi produce site-ul tau, n-am mai “gustat” until now. Abia astept o noua zi sa mai incerc o noua reteta. Si, intre noi femeile fiind vorba, ce poate fi mai placut decat sa-i vezi pe cei dragi, de langa tine, ca servesc cu mare placere ce le-ai pus pe masa!? Aprecierea e cu atat mai mare cu cat, de regula, sunt (eram, de fapt) “in pana inspirationala” cand ma intrebam: “Azi oare ce mai fac de mancare” Ei bine, thanks to you, situatia s-a schimbat. So greatful to you, my dear! I mean it.
P.S.S.
Te rog, nu uita sa ma lamuresti cu plicul de praf de copt.
Bye!
Draga mea, 1 praf de copt = un pachet de praf de copt, ai pus bine 🙂
Ma bucur mult ca ai chef de gatit si experimentat in bucatarie.
Te mai astept cu impresii 😉
am incercat reteta la masina de facut paine, eu am facut in cantitate dubla, a iesit cat painea de 1 kg. e minunata, sigur o sa o refac 🙂
ma bucur ca ti-a placut 🙂
E bine de stiut ca merge pregatita si la masina de paine 🙂
Edith,este a treia reteta pe care o fac,de pe blogul tau,si pt toate iti spun:jos palaria!!! Am facut aceasta minunatie de painica si n-am intampinat nici un fel de problema,cat despre gustul ei,n-am sufieciente cuvinte de lauda!Iti multumesc ca impartasesti cu noi retetele tale.Romina
Romina, ma bucur mult ca ti-au placut retetele incercate de la mine! 🙂
Asa este, painica asta este minunata!
Te mai astept cu drag! 🙂
Gata, la “brutarie” cu mine! Arata minunat. Intre timp ai facut si varianta dulce?
Ghiocela, da, o gasesti aici: https://www.edithskitchen.ro/2008/04/cozonac-rapid-si-pufos.html
Insa nu este la fel de bun ca si cozonacul.. dar daca nu stii sa faci cozonac merge si asta 🙂
Acum am painica in cuptor, este aproape gata, sper sa fie bine.
Multumesc, Edith!…
Intre timp am scos painea, am si mancat-o cu branza sarata…Ffffffff buna!(Mi-a iesit inchisa la culoare si nu, nu era arsa, miezul era la fel)
Mirela, ma bucur ca ti-a placut painica 🙂
Nu inteleg insa de ce ti-a iesit inchisa la culoare? 🙁 Ai pus faina neagra/integrala?
Nu am folosit faina neagraintegrala, nu stiu de ce a iesit asa.A fost f buna dar la culoare a fost ciocolatie deschis 🙂 …acum am in cuptor din nou, sa vad ce culoare o sa aiba de data asta. :))
Te pup.
A iesit, alba, mare si pufoasa! 🙂 Gata, acum a fost perfecta.Multumesc, Edith!
Chiar imi faceam probleme, de ce ti-a iesit tie inchisa la culoare.. 🙁
Insa e bine ca a doua oara ti-a iesit perfect. 🙂
Te mai astept!
Buna . Vreau sa incerc painica ta ca arata tare bine dar am o intrebare: daca folosesc un plic de drojdie granule in loc de praf de copt trebuie sa o las putin la dospit inainte de a o baga in cuptor ?
Daca faci cu faina alba, poti folosi doar 1/2 de plic de drojdie. Nu mai este nevoie sa o lasi la dospit. Asigura-te ca iaurtul este la temp. camerei, daca este rece, nu stiu daca nu cumva afecteaza drojdia..
Multumesc de rasunul rapid . Cu faina alba fac , am sa revin dupa ce o fac sa va spun cum a iesit .
Am facut painica si e foarte buna la dar a mea nu arata asa bine ca si aspect . Desi am respectat cantitatile a iesit un pic cam ”legata” . era lipicioasa dar nu foarte moale ca a ta din poza .Nu am mai avut iaurt ca mai puneam putin si poate iesea mai bine desi in final am folosit praf de copt nu drojdie.
Am avut faina de tara si poate asta e un motiv de mi-a trebuit mai mult iaurt .In rest a fost foarte buna .
Ma gandesc ca poate ai avut un iaurt mai “tzapan”, era bine daca mai aveai 1 lg in plus, cred ca ar fi rezolvat porblema 🙂
Data viitoare fie schimbi iaurtul, fie mai pui o lg in plus.
E posibil ca si faina de la tara sa fi fost una dintre cauze..
Insa ma bucur ca ti-a placut la gust 🙂
Buna Edith,
Mi-a placut mult reteta aceasta . Si cea cu masline e super. Eu am pus in loc de iaurt ( ca nu am avut )lapte si am mai pus un ou in plus. Este super delicioasa. Painea mea a iesit putin mai galbena, arata tare bine.
Merci pentru reteta, pup!
Corina, este bine de stiut ca iese si cu lapte. 🙂
Cu iaurt insa cred ca iese mai pufoasa.. Sa o incerci si cu iaurt, si poate-mi spui daca este vreo diferenta 🙂
Ma bucur mult ca ti-a placut si asta si cea cu masline 🙂
Painea se numeste: Irish Soda Bread
(Paine irlandeza cu bicarbonat de sodiu)
Ai perfecta dreptate atunci cand spui ca este cea mai buna paine.
I-am aratat socra-mi cum se face painica asta si a zis ca n-a mancat in viata ei asa paine buna. Precizez ca ea face paine de peste 60 de ani iar eu faceam a treia oara.
Daca mananci odata din aceasta paine nu-i mai uiti niciodata gustul.
da, e un fel de soda bread, numai ca e cu praf de copt.
Asa este, e tare buna 🙂
acuma creste si la mine, in cuptor, am emotii,sper sa-mi iasa
cum a iesit? ti-a placut? 🙂
Buna, Edith! Am incercat sa fac reteta de paine de 2 ori si de fiecare data mi s-a lasat painea. Am facut cantitatea mica si dupa ce o las sa se raceasca in cuptor am observat ca mi se lasa instant. Nu stiu ce sa fac? Cu siguranta tu ai mai multa experienta ca mine 🙂
Buna! Nu stiu de ce ti se intampla asta, eu de cate ori am facut-o (si nu au fost putine..) nu am patit niciodata asa. Nu este un pandispan, cu albusuirle spuma,ca sa se lase. Mi se pare putin inexplicabil fenomenul…
Insa de ce o lasi sa se raceasca in cuptor?? nu trebuie sa faci asta. Scoate-o. Poate asta este motivul..
La cantitatea mica pe care zici ca ai facut-o, ai respectat exact proportiile, chiar daca ai micsorat cantitatile, le-ai micsorat pe toate la fel?
De vreo doua luni o tot fac si este super gustoasa.
Chiar acum am in cuptor doua tavi, una cu faiana alba, cealalta cu faina alba amestecata cu tarate de ovaz si grau…
Sincer multumesc pentru postarea retetei.
Lorena, ma bucur ca ti-a placut! 🙂
Ieri am incercat si eu reteta si a fost un real succes! 🙂 Abia astept sa o repet si sa incerc si varianta cozonac! 🙂 Multumesc pentru reteta si idee!
Ma bucur tare ca ti-a placut, Roxana! 🙂
Te mai astept!
Buna Edith. Dupa ce am bagat painica la cuptor m-am apucat sa citesc comentariile. Asa am vazut ca iaurtul trebuie sa nu fie prea moale si cu zer, ca trebuie sa nu fie rece…Te rog daca vrei sa treci aceste detalii in reteta- pentru cei care citesc doar reteta, fara comentarii. A iesit buna painica si s-a desprins usor de hartia de copt. Problema este ca nu a crescut. Sa fie oare de vina iaurtul rece sau faptul ca am pus doar o lingurita de praf de copt? Cate grame are un pliculet de praf de copt?- eu il cumpar intr-un borcanas micut. Si mie mi-a ramas cruda la mijloc dupa cele 40 min., dar citind comentariile am vazut ca mai trebuie lasata vreo 10 min si incercata cu o scobitoare.
Cu siguranta o sa o mai refac o data.
Daniela, imi pare rau ca nu ti-a iesit. A fost asa de moale iaurtul? Cuptorul a fot preincalzit cannd ai bagat painea? Un plic de praf de copt are 10 g.
In legatura cu temperatura iaurtului, el trebuie sa nu fie rece, doar daca folosesti drojdie..
Toate prajiturile/aluaturile se verifica cu scobitoare daca sunt coapte, pt ca cuptoarele nu sunt la fel.
Sper sa iti iasa bine daca o refaci.
Buna Edith, am incercat si eu reteta ta si e minunata, place intregii familii:) asa ca iti MULTUMIM FRUMOS! Gianina
Buna Gianina, ma bucur tare ca v-a placut 🙂
buna ziua!desi citesc retetele si pe unele dintre ele ,le am si pus in aplicare,e prima oara cand va scriu!am descoperit painica rapida de 2 sapt..si de atunci..cam la 3 zile ..fac o portie dubla…e delicioasa!si pt ca dureaza atat de putin prepararea ei..e de 2 ori delicioasa!am o mica intrebare,pot folosi doar faina neagra,de secara sau integrala ,sau trebuie si faina alba?multumesc si felicitari pentru tot ce faceti!
Cu faina neagra nu am incercat, doar cu faina integrala (ultima poza, painea rotunda). Nu are de ce sa nu iasa, numai ca nu va mai creste asa mult. Daca nu vrei sa pui faina alba, nu pune si vezi ce obtii 🙂
Te mai astept cu impresii cand incerci ceva 🙂
Am făcut și eu azi, insă ca textură, nu a ieșit atat de pufoasă ca a ta, mai degrabă compactă… O fi din cauză că am amestecat doar cu lingura, fără mixer?
Cu siguranta nu este din cauza ca ai amestecat cu lingura. In rest, ai respectat intocmai reteta si cantitatile? Temperatura si timpul de coacere? Ai facut-o cu faina alba?
Daca da, nu imi dau seama de ce nu a iesit pufoasa.
ajuta-ma, te rog 🙂
am facut painica azi, dar a iesit cam moale inauntru, sau mai bine zis nu s-a copt :(, ideea este ca am cuptor vechi, nu mai am nici carticica sa vad unde corespundeau temperaturile cuptorului…ai gasit undeva pe net o cartitica de cuptor Arctic? ms si succes in activitate 🙂
Trebuie copata la foc mediu, dai la treapta de mijoc dintre gradatiile pe care le ai la cuptorul tau. Acum… tu ar trebui sa iti cunosti cat de cat cuptorul, pt ca unele la treapta medie ard, altele sunt ok si altele nu coc, trebuie puse la o treapta superioara. Oricum, trebuie incins in prealabil timp de cca 10 minute.
Sper sa iti iasa ok daca o refaci. Te mai astept!
Buna Edith,
Am incercat painea de 2 ori si nu a iesit deloc pufoasa, nu stiu ce sa fac pt ca nu vreau sa renunt. Aluatul nu a iesit deloc moale. Deci cred ca este faina prea multa, tu ce zici?
Nu stiu de ce nu ti-a iesit pufoasa 🙁 Aluatul trebuie sa fie mai moale decat cel de paine clasica, sa curga (destul de greu) din bol. Este ff lipicios la atingere. Ceva cred ca nu ai facut cum trebuie. Ai pus si praful de copt? Daca ai cantarit faina si ai pus cat in reteta, nu este mult deloc. Ai avut un iaurt ff ferm? Trebuie unul relativ mai moale.
Sper sa iti iasa daca mai incerci.
Am facut-o si eu cu faina neagra, care nu e asa neagra, cu fulgi de ovaz si alte seminte. E unbelievably tasty. O sa incerc sa o fac cat de des pot. Multumesc! 🙂
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/994304_10151734354626245_1258979104_n.jpg
Cu drag! Ma bucur ca ti-a placut si multumesc pentru poza 🙂
F buna painea. Am facut si eu astazi cu amestec de faina alba si faina integrala. Am pus 300 ml iaurt, mi s-a parut ca nu era destul de fluid aluatul cu 250 ml iaurt. A iesit ff bine. Multumesc 🙂
Ma bucur ca ti-a placut 🙂 Aluatul nu trebuie sa fie foarte fluid, este mai fluid decat cel de paine clasic si ff lipicios, nu se poate manevra cu mana.
buna.am facut-o si eu azi…am pus-o la 180 grade in jur de 50 minute….dar mi s-a maronit destul de mult sus…si in interior era putin cleioasa….oare de la ce?in loc de praf de copt am pus drojdie granule…o lingurita…
Criss, nu-mi dau seama de ce a ramas cleioasa in interior 🙁
Si eu am facut-o si cu drojdie si nici chiar cea cu faina integrala nu a iesit asa..
A fost cumva prea inalta painea? Cuptorul a fost preincalzit cand ai pus painea la cuptor?
nu a fost inalta…am preincalzit cuptorul…sa fie pt ca am pus o lingurita de drojdie?pe plic scria ca intreg continutul e pt un kg de faina..si de aceea l.am impartit si eu in 3…
Am incercat-o si cu drojdie si nu am avut probleme. Deci nu este de la drojdie. Te astept sa-mi spui 🙂
o sa incerc sa o fac iar maine…si sa pun un plic de praf de copt..nu drojdie granule….sa vad ce se intampla…in rest ea a fost super gustoasa…
Sper sa nu mai ai probleme 🙂
edith…pt cea cu faina integrala…in loc de 280 g f.alba punem 280 g f.integrala?
da 🙂
A doua oara a iesit ok…cred ca de la drojdia granule a fost…sincer…acum nu stiu ce sa zic…
ma bucur ca a iesit 🙂
Draga Edith, am facut chiar acum painica si s a crapat pe lateral s a format un Capac cu coaja groasa si pe dedesubt s a copt foarte greu, nu a iesit batul complet curat ci cu firimituri. Nu stiu cum va fi si de ce a ta are coaja asa subtire si frumoasa si a mea nu. Am facut jumatate faina alba jumatate integrala bio. Merci mult pentru reteta.
Miha, imi pare rau ca nu ti-a iesit cum trebuie… Eu am facut-o si cu faina neagra si a iesit bine. Nu la fel de pufoasa si crescuta ca cea cu faina alba, dar a iesit bine. Ai cantarit/masurat toate ingredientele? Ai preincalzit cuptorul? Cuptorul tau arde deasupra cumva? Poate ar fi o solutie sa o coci pe o treapta mai jos, cu tava de la aragaz sub ea data viitoare. Atceva nu stiu ce sa se fi intamplat..
Buna Edith ! Si eu am facut azi painea a doua oara si din pacate a ramas clicoasa la mijloc.:( am folosit iaurt grecesc ( e drept nu la temperatura camerei ) si am facut cantitate dubla,dar pt ca unde locuim praful de copt se gaseste la cutie,am pus doar o lingurita cu varf,sa fie oare asta ? Cuptorul e electric,l-am setat la 180 de grade si a fost si preincalzit.Prima data cand am facut aceasta paine a iesit foarte pufoasa intr-adevar cu 2 lingurite de praf de copt,insa se simtea gustul lui,de asta am pus cantitate mai mica ..Dupa ce o scoatem din cuptor,cat tb lasata neacoperita ?
Andreea, chiar nu-mi dau seama daca poate ramane cruda de la prea putin praf de copt 🙁 Eu nu am facut decat modificarea cu faina neagra, nu am mai modificat reteta in alt fel.
Eu nu am simtit praful de copt.. O lasi neacoperita pana aproape se raceste. Eu nu mai stiu daca o acopeream (nu am mai facut-o de mult) si nu cred ca aveam problema cu intarirea crustei..
Tu cum ai procedat cu acoperitul?
Iaurtul daca spui ca a fost grecesc, nu a fost lichid, deci.. chiar nu-mi dau seama ce s-a intamplat. 🙁
CU DROJDIE NU E BINE……….DROJDIA TRB. LASATA LA DOSPIT!!! FIE EA PROASPATA SAU USCATA.
cu praf de copt e minunatie pura si rapida,multumim!
ma bucur ca ti-a placut 🙂
Absolut geniala! Aveam îndoieli ca va ieși atunci când am făcut aluatul dar a crescut așa frumos si este absolut geniala. Am mâncat-o simplu, cu unt. Ptr ca nu aveam iaurt in casa, am înlocuit-o cu sana(asta aveam in frigider ) si am adăugat 30 g de făina in plus. Nu am crezut ca pot avea pâine pe masa in mai puțin de o ora!
Elena, ma bucur tare ca ti-a placut 🙂
De ce aveai indoieli? Ai mai incercat retete de la mine si nu ti-au iesit?
Iti garantez, daca respecti cantitatile, ingredientele si indicatiile, nu au cum sa nu iti iasa.
Te mai astept! 🙂
Ai dreptate, Edith, tot ce am incercat de la tine, a iesit negresit! Adevarul e ca atunci cand caut o reteta noua, vin intai la tine!
Preferatele mele sunt prajitura pufoasa cu lime si tortul cu ciocolata si mascarpone. Si pateul de ficat de pui. Si supa toscana. Si sigur ca mai sunt altele de care nu imi amintesc acum. Oricum, iti multumesc, retetele astea au intrat in “arsenalul” meu si le prepar ori de cate ori vreau sa impresionez pe cineva 🙂
Ma bucur tare sa aud asta, Elena! 🙂
Te mai astept cu drag sa te inspiri 😉