Reteta Poca
Este cea mai delicioasa paine pe care am mancat-o!!
Este prima data cand fac paine si culmea, imi si iese…
Trebuie neaparat sa o incercati! Eu deja am facut-o de 2 ori (a doua oara cantitate dubla Photobucket)Ne trebuie:
250 gr. iaurt
1 ou
280 gr. faina
1 plic praf de copt
1 lingurita sare
1 lingurita zahar (reteta era doar cu 1/2)Cum se face:
Foaaaarte simplu, o sa vedeti!
Se amesteca intr-un castron toate ingredientele cu lingura de lemn sau cu mixerul:aluatul obtinut (unul extrem de lipicios si moale)

il punem intr-o forma micuta tapetata cu hartie de copt si se lasa la cuptor 40 de minute
(cand am facut cantitate dubla am lasat-o 50 minute )
Antetie, folositi un iaurt care nu este foarte lichid (exclus cel de baut), iar daca are zer, scugeti-l.Prima data am facut in tava de chec iar a doua oara cantitate dubla, in forma rotunda.
Iese o paine super pufoasa si frumoasa dupa cum puteti vedea:un close-up

si pufosenia in sectiune:

E atat de pufoasa ca ma gandesc sa o fac in varianta dulce…
Nu stiu ce o iesi dar cum nu “le am” cu cozonacii merita incercat asa.

Si cea rotunda din cantitate dubla.
A doua zi este la fel de buna si proaspata…


Later edit: 9 aprilie

Am facut-o si cu faina integrala si cu semnite. Nu crescut la fel de mult ca cea
cu faina alba dar oricum a fost tare buuuna si cu siguranta mai sanatoasa decat cea alba
(pe cea din comert nici nu o mai mentionez..)

Precizare: se poate folosi si drojdie granule in loc de praf de copt.