chifle-pufoase

Postare adresata iubitorilor de paine. 😛 Va dau de lucru pentru weekend si o sa-mi multumiti. 🙂

Avem reteta pentru cele mai cele chifle pufoase eva’.  Stiti batoanele cu mac, cele pufoase si unse cu miere?

Ei bine, alea sunt! Musai, musai, dar musai sa le incercati.

Ele sunt uuuusor dulcege, dar daca vreti sa iasa mai dulci, va sfatuiesc sa adaugati in plus cca 30 g de miere.

Eu asa voi face data viitoare. Le puteti unge cu miere si presara cu mac dupa ce se coc.

Au avantajul ca pot fi congelate si decongelam cate vrem sa pregatim.

Ne trebuie:

290 g apa calduta

75 g ulei

60 g miere

2 lingurite de drojdie granule

1 ou

1/3 lingurita sare

500-530 g faina

–  cantitati pentru cca 13 bucati –

Cum se fac:

Cantitatile lichidelor sunt in grame, nu in ml, asa ca le cantarim.

Amestecam apa calduta cu uleiul, mierea si drojdia, omogenizam si le lasam sa se odihneasca timp de 15 minute.

Punem totul intr-un bol incapator si adaugam oul si omovenizam compozitia, apoi adaugam faina amestecata cu sarea

si framantam cca 5 minute. Adaugati faina treptat, in functie de ea si de marimea oului, va trebui sa puneti intre 500-530 g faina.

Nu adaugati prea multa insa, pentru ca nu vor mai iesi foarte pufoase.

Vom obtine un aluat moale, care va trebui manevrat cu mainile usor unse cu ulei.

Formam bilute de marimea unei caise mai mari si le punem in tava pe hartie de copt.

Le lasam sa scrreasca 15 minute apoi le coacem la 200 C pentru 12-14 minute.

chifle-pufoase-in-tava

Le putem unge cu miere si presara mac dupa ce se coc.

Pentru congelare:

Dupa ce am format bilutele din aluat (fara a le lasa sa creasca), le punem pe o tava pe care o lasam

la congelator 3-4 ore, pana cand chiflele sunt inghetate.

Le punem in pungi zip-lock si le punem inapoi in congelator.

Cand vrem sa coacem chiflele congelate, le punem in tava pe hartie de copt si le lasam sa se dezghete si sa creasca

usor timp de 2 ore apoi le coacem la 200 C 12-14 minute.

Bune-bune de tot!

chifle-pufoase-1

Enjoy!

chifle-pufoase-2