brownie-1

Cred ca este a 8-a reteta de negresa de pe blog, incluzand negresa dukan, pe cea raw si negresele de post.

Dar cum negresele imi plac mult, astazi este randul alteia: negresa cu glazura de unt.

Desi sun un mare fan al negreselor cleioase, asta nu a iesit asa. Data viitoare incerc sa o coc mai putin timp,

poate ramane usor umeda cum imi place mie. A fost foarte buna si satioasa insa si asa,

in plus, nu toata lumea le prefera pe cele usor umede…

Ne trebuie:

230 g unt

60 g cacao

4 oua

vanilie

250 g zahar

260 g faina

Pt glazura:

60 g unt

30 g cacao

50 ml lapte

120 g zahar pudra

– cantitati pt o tava de 22 x 32 cm –

Cum se face:

Mixam putin untul partial topit cu cacao, adaugam toate ouale si mixam pana cand compozitia

se ingroasa (cca 1 min). Adaugam zaharul si mixam pana se incorporeaza.

Apoi adaugam faina si omogenizam. Obtinem o compozitie destul de tare, ce va trebui intinsa cu paleta in tava.

aluat-brownie

Punem compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si coacem cca 20 min

(cum am spus mai sus, voi incerca 15 min sa vad daca iese mai umeda).

Puteti folosi o tava putin mai mare decat a mea, mie mi-a iesit cam inalta.

brownie-in-tava

 Cat se coace prajitura, facem glazura:

Mixam untul (aflat la temp camerei) cu cacao, adaugam laptele si zaharul pudra si mixam.

Lasam negresa sa se raceasca cca 10 minute (foto 2), apoi punem glazura deasupra (foto 3).

Lasam sa se raceasca complet. Ideea retetei originale era ca glazura va intra in blat, la mine n-a intrat,

dar a fost tare buna si asa.

O taiem cand este rece.

brownie

Enjoy!

brownie-2

Sursa reteta