Cred ca este a 8-a reteta de negresa de pe blog, incluzand negresa dukan, pe cea raw si negresele de post.
Dar cum negresele imi plac mult, astazi este randul alteia: negresa cu glazura de unt.
Desi sun un mare fan al negreselor cleioase, asta nu a iesit asa. Data viitoare incerc sa o coc mai putin timp,
poate ramane usor umeda cum imi place mie. A fost foarte buna si satioasa insa si asa,
in plus, nu toata lumea le prefera pe cele usor umede…
Ne trebuie:
230 g unt
60 g cacao
4 oua
vanilie
250 g zahar
260 g faina
Pt glazura:
60 g unt
30 g cacao
50 ml lapte
120 g zahar pudra
– cantitati pt o tava de 22 x 32 cm –
Cum se face:
Mixam putin untul partial topit cu cacao, adaugam toate ouale si mixam pana cand compozitia
se ingroasa (cca 1 min). Adaugam zaharul si mixam pana se incorporeaza.
Apoi adaugam faina si omogenizam. Obtinem o compozitie destul de tare, ce va trebui intinsa cu paleta in tava.
Punem compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si coacem cca 20 min
(cum am spus mai sus, voi incerca 15 min sa vad daca iese mai umeda).
Puteti folosi o tava putin mai mare decat a mea, mie mi-a iesit cam inalta.
Cat se coace prajitura, facem glazura:
Mixam untul (aflat la temp camerei) cu cacao, adaugam laptele si zaharul pudra si mixam.
Lasam negresa sa se raceasca cca 10 minute (foto 2), apoi punem glazura deasupra (foto 3).
Lasam sa se raceasca complet. Ideea retetei originale era ca glazura va intra in blat, la mine n-a intrat,
dar a fost tare buna si asa.
O taiem cand este rece.
Enjoy!
Am incercat-o aseara. A fost tare, tare buna! Glazura e pericol! :))
Am avut o tava putin mai mare decat a ta, asa ca a iesit putin mai plata. Am copt-o 15 minute cum ai sugerat tu si a iesti usor umeda. Perfecta! Meci! 🙂
Dana, ma bucur tare ca ti-a placut.
Atunci e musai sa o refac si eu. Sa vad cum fac sa gasesc o tava mai mare 🙂