negresa
Vorbeam intr-o zi cu mama la telefon si ii zic: as manca ceva dulce si rapid…
La care mama imi zice, hai sa iti dau o reteta de negresa, a facut “X” ieri si e tare buna. E de post.
Si uite asa va prezint si voua negresa cu pricina, de post cu gem de visine 🙂 Miam!
Nici nu credeam ca o praji de post poate fi asa buna.
Ne trebuie:
2 cani faina
1 cana nuca taiata maricel
1cana zahar
( eu am pus doar 2/3 pt ca m-am temut ca va iesi prea dulce)
1 cana apa
1/2 cana ulei
1 borcan de 400g de gem  (eu am pus de visine)
3 linguri cu varf de cacao
1 lgt praf de copt
(pt masurat am folosit o cana normala de 250 ml)

Pt glazura:
1 ciocolata amaruie
3-4 lg frisca lichida
2-3 lg zahar pudra (optional)
(pentru o tava cu dimensiunile: 32 x 22 cm)
Cum se face:
Punem toate ingredientele intr-un bol si  mixam la viteza medie pana amestecul obtinut este unul omogen.
Punem compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si dam la cuptorul bine incins pt cca 40-45 min.
IMG_7419_1m
O lasam sa se raceasca si o taiem.
IMG_7425_1
Lipseste o bucata in poza pentru ca nu am mai avut rabdare sa fag glazura cand am vazut-o asa pufoasa, am mancat-o fara.
Facem glazura:
Punem pe foc frisca lichida, ciocolata rupta cubulete si zaharul pudra (il puteti pune si la sfarsit daca, gustand glazura vi se pare prea amara).
Lasam pe foc pana se incalzeste putin amestecul si ciocolata incepe sa se topeasca (nu foarte mult, nu lasati sa fiarba pt ca va afecta proprietatile ciocolatei).
Luam de pe foc si amestecam pana ciocolata este topita definitiv (daca mai este nevoie, din cand in cand mai puneti 5-6 secunde pe foc).
Cand glazura s-a racit putin o turnam peste prajitura in tava.
Puteti pune deasupra nuca macinata, pisata sau nuca de cocos.
negresa 2
Foaaarte buna, cu visine multe in ea (de la gemul de visine…), pufoasa si buna, neasteptat de buna pentru o praji de post.
Enjoy!
negresa 3