Astazi avem la desert o negresaaaa. Dar nu orice fel de negresa.
O negresa fara zahar, fara faina, fara oua. Hm? Suna bine, nu? 

Suna foaaarte bine, e all healthy si preparata fara foc.
Ne trebuie:
200 g nuca
3-4-5 lg de cacao
100 g prune uscate
300 g curmale
un praf de sare
1-2 lg ulei de cocos (sau de palmier) – optional
+
un robot de bucatarie puternic
Cum se face:
Punem nucile, cacaoa si sarea in robotul de bucatarie si mixam pana se maruntesc nucile.
Spalam prunele si curmalele si le curatam de samburi (daca au samburi, puneti putin peste cantitatile mentionate).
Le punem in robot peste nucile maruntite anterior, impreuna cu uleiul de cocos si mixaaaaaam
cu muuuult zgomot
pana obtinem o pasta omogena lipicioasa.

Punem compozitia pe o folie alimentara intinsa pe masa, o aplatizam cu palmele,
punem o alta folie de plastic deasupra si cu facaletul indreptam compozitia pentru a forma un dreptunghi (patrat).
Dretunghiul meu a avut 16 cm/20 cm si cca 2 cm inaltime.
Invelim in folie si dam la frigider cateva ore.
Pana a doua zi e si mai bine pentru ca au timp sa se imbine aromele.
Pana a doua zi e si mai bine pentru ca au timp sa se imbine aromele.
Taiem cuburi/dreptunghiuri dupa preferinte.
Buna, plina de aroma de cacao si nuca si foaaarte sanatoasa!
Enjoy!
Imi ploua in gura intr-un haaaaal….
Delicioasa!
Super arata
niciodata nu am facut asa ceva , dar cred ca este fffff buna negresa ta !!!!
http://www.ciupanezul.eu/negresa-raw.html
Cred ca este delicioasa!!!
Fetele, pup! Ma bucur ca va place. E tare buna! 🙂
Happy, merci!
Vad ca-i un obicei de-al “domnului” de a prelua chestii din diverse locuri fara link fara nimic.. 🙁
bravo , bravo , bravo…! cred ca e super !
arată grozav!
Edith,m-ai cucerit pe deplin cu reteta ta de negresa…ijn acest weekend sigur o sa o incerc…ms
Felicitari Edith pt alegerea facuta, Incearca toate retetele RAW si nu vei regreta. Trebuie sa invatam sa mancam sanatos !!! TREBUIE !!!
Arata super bine!!!La ciocolata nu pot lipsi! Imi place la nebunie! Pup!
Buna ziua,
Sunt o cititoare fidela a acestui blog si sunt abonata la newsletter, astfel incat intotdeauna cand apar retete noi sa fiu anuntata despre ele. Cred ca de aproximativ 6 luni sau chiar aproape un an, blogul a inceput sa se incarce extrem de greu pe calculatorul meu (1-2 minute de asteptare pentru a incarca o pagina). Cat timp primeam pe mail reteta intreaga nu am considerat necesar sa anunt acest lucru. Dar acum, in urma ultimelor modificari, observ ca trebuie sa intru pe site ca sa vad reteta intreaga, asa ca ma vad nevoita sa anunt aceasta problema.
Trebuie sa specific ca sistemul de operare folosit pe calculatorul meu este Windows Server 2003 si browserul de internet este Internet Explorer 8.
Daca se poate face ceva pentru a remedia problema ar fi super, deoarece mi-ar parea rau sa incep sa intru rar sau chiar deloc, pe un site pe care il apreciez datorita calitatii retetelor, precum si a pozelor (nu in ultimul rand).
Ionela
Draga Ionela, nu imi dau seama ce se intampla cu blogul si de ce merge la tine greu. Si acum 6 luni cand iti mergea bine tot de pe acelasi Windows intrai si tot cu IE?
Eu nu am nicio problema, merge la fel cum a mers intotdeauna.
Poti incerca sa intri cu un alt browser, ca Firefox sau Chrome care sunt mai rapide. Stiu ca IE nu este foarte apreciat din pct de vedere al rapiditati..
In ceea ce priveste newsletterul, cum vine intrerupt? Vine continutul retetei pana la “Citeste mai mult” asa cum se afiseaza pe blog? Ca eu setarea asta am facut-o de 2-3 zile timp in care nu am mai postat nimic ca sa iti vina conform noilor setari..
Eu sper sa gasesti o solituie si sa ma vizitezi in continuare. 🙂
Te mai astept cu drag!
Da, newsletter-ul imi vine pana la optiunea ‘Citeste mai mult’ si eram obisnuita sa vina toata reteta.
Am instalat Mozilla Firefox si pare sa mearga mult mai rapid, intradevar.
Probabil era o problema legat de faptul ca am un sistem de operare care in general e folosit la server si nu la calculatoare normale, cum e al meu. Dar e calculatorul de la servici, asa ca nu pot sa hotarasc ce se instaleaza pe el. 🙂
Ce am mai observat (poate o sa-ti fie de ajutor pe viitor la alte posibile cazuri) bara de status de la Internet Explorer 8 imi arata ca incarca pozele blogului, incepea de la 52 de imagini si descrestea si asta era operatiunea care dura foarte mult la mine. Procesorul calculatorului imi arata ca lucreaza 100 %.
Oricum, bine ca am gasit o solutie. 🙂 Multumesc de raspuns.
Ionela
Este absolut divina!! Am mancat din negresa facuta de Edith si vreau sa va spun ca este pur si simplu divina cu D mare!!! Nu mi-a venit sa cred ca e raw!
Scumpa, zilele astea o fac neaparat si eu. Sa-mi revin un picut dupa drum si o fac sigur sigur. Vreau sa-ti zic ca Cris ma tot intreaba cand i-o fac pentru ca i-a placut enorm de mult.
Pup!!!
Ionela, ma bucur ca ai rezolvat. 🙂
Intr-adevar sunt ceva poze pe blog insa eu nu am avut probleme. Sigur de la sistemul de operare trebuie sa fie ceva..
De acasa cum iti merge?
Scumpa, ma bucur mult ca v-a placut 🙂 Sa-i faci tu lui Cris daca cere, nu fii rea :)) Pup!!
:)) Sigur sigur ii fac, numai sa imi fac sambata aprovizionarea ca la ora asta cam bate vantul prin frigider! Puup!!
De abia aştept s-o incerc.Mulţumesc pentru reţete!
Adela, sper sa-ti placa. Te astept sa-mi spui 🙂
Edith,ce putere are robotul tau? al meu are 600w si vreau sa vad daca ma incumet sa o incerc sau nu.Pupici.
Anca, robotul meu are 1000 W. Nu stiu ce sa zic.. daca sa “te risti” cu al tau.
Este foarte buna, foarte foarte, am facut doua zile la rand ca s-a topit repede…nu trebuie robot special, eu am o vechitura si amers foarte bine…Multumim ptr idee!!!
Antonia, ma bucur mult ca ti-a placut. Poate incerci si celelalte dulciuri raw pe care le am.
De curiozitate, cati W are robotul tau? Are destul de mult de “munca” cu curmalele care sunt lipicioase si incapatanate si e bine de stiut pt cei care au roboti mai putin puternici ca merge si cu aceia, fara sa ii strice..
ca sa fie mai sanatos se poate pune pudra de roscove in loc de cacao, si tot delicioase raman!
Am folosit si pudra de roscove, dar nu-mi place la gust.. Tot cacaoa este mai buna 🙂
dar sunt persoane carora le place..
Edith, esti geniala! Doar citesc retetele, imi inchipui rezultatul si ploua, ploua…evident, la mine-n gura.
O sa-mi iau inima-n dinti si o sa trec la actiune.
Am o intrebare: ce robot puternic ar trebui sa am?! Ce sa caut? Si cred ca mi-ar trebui si o rasnita pentru a zdrobi seminte. Dupa ce sa ma uit?
Sunt intrebari de incepator, dar m-ar ajuta extrem de mult raspunsurile tale.
Mutumesc, Camelia
Camelia, este un dulce bun si sanatos. Merita incarcat, ca sa mai inlocuim dulciurile clasice care nu-s tocmai sanatoase..
Eu folosesc robotul asta si pentru maruntit semintele, cand sunt cantitati mai mari, ca in reteta asta: http://profitshare.emag.ro/click.php?ad_client=69855e3ef6ac3523ecfd3b0443e8e82e&add_id=279856&redirect=robot-de-bucatarie-philips-1000-w-1-5-l-blender-2-l-bol-hr7775%2Fpd%2FE7093BBBM%2F
Daca ai cantitati mai mici, doar seminte, poti folsi: http://profitshare.emag.ro/click.php?ad_client=69855e3ef6ac3523ecfd3b0443e8e82e&add_id=279856&redirect=tocator-singer-multi-400-400-w-500-ml-mini-tocator-multi-400%2Fpd%2FECY97BBBM%2F%3Fref%3Dlist_p4_l4
Sper ca ti-am fost de folos 🙂
Buna ziua! Primul meu desert raw a fost aceasta negresa. Delicioasa! Eu am folosit pudra de roscove, pentru ca nu prea imi place cacaua. Am mai incercat din retetele de pe acest blog si toate au fost foarte gustoase. Va multumesc!
Ma bucur ca v-a placut, va mai astept! 🙂
Arata foarte bine si nu pare deloc complicata. Cred ca o sa o incerc in curand. Vine ziua mea si cautam ceva cu ciocolata si m-am gandit ca e timpul sa incerc ceva raw. Multumesc de reteta!
Jorjette, te astept sa-mi spui cum ti-a placut.
Nu este deloc complicata, important este sa respecti cantitatile pentru a iesi consistenta care trebuie 🙂