biscuiti-cu-banane

In ultima vreme am fost in cookie fever, sa-i zic asa. Am incercat o multime de retete de biscuiti care de care mai bune.

Astazi, avem biscuiti de post, biscuiti cu banane si scortisoara la care am adaugat si scortisoara.

Moi, aromati, deliciosi! Se fac foarte usor, musai sa-i incercati!

Ne trebuie:

220 g pulpa de banane (doua banane)

2 linguri suc lamaie

130 g zahar

125 ml ulei

300 g faina

10 g praf de copt

1/2 lingurita sare

1 lingurita scortisoara

80 g nuca de cocos

– cantitati pentru cca 40 bucati –

Cum se fac:

Pasam bananele curatate de coaja cu o furculita, adaugam zeama de lamaie apoi zaharul, uleiul si amestecam.

(fac o paranteza, daca nu va plac biscuitii pea dulci, puteti pune 100-110 g de zahar, cu 130 ies destul de dulci)

Intr-un alt bol amestecam faina, praful de copt, sare si scortisoara si omogenizam cu un tel.

Turnam amestecul peste bannae si omogenizam bine compozitia cu telul, apoi adaugam nuca de cocos

si omogenizam cu o spatula.

preparare-biscuiti-cu-banane

Obtinem un aluat lipicios pe care il modelam in biscuiti rotunzi cu mainile unse cu ulei din cand in cand.

Luam o lingurita de compozitie si o modelam in mana. Punem biscuitii in tava, pe hartie de copt, usor distantati intre ei

biscuiti-cu-banane-in-tava

si coacem la cuptrul preincalzit la 190 C pentru 16-18 minute.

II lasam sa se raceasca in tava 5-10 minute, apoi ii transferam sa se raceasca pe un gratar/

Se pot pastra in cutii metalice inchise timp de cateva zile.

Buni, aromati, moi, deliciosi!

biscuiti-cu-banane-1

Si o sectiune:

biscuiti-cu-banane-2

Enjoy!

Sursa reteta