sorbet de caise

Nu sunt un fan al inghetatei, din cauza asta nu am pe blog retete de inghetata…

Insa cu sorbetul… este altceva. Ma declar fan! Daca nu ati incercat pana acum, este timpul,

va asigur ca nu o sa va para rau. Va fi love at… birst bite!! Smile  Si nu se face greu deloc.

Ne trebuie:

cca 10 caise mari bine coapte

4-5 lg de zahar

50 ml apa

2 lg zeama de lamaie

un praf de sare

1 lingura whisky/vodca/tequilla

blender

masina de inghetata (nu e musai, dar ajuta)

Cum se face:

Alegeti caisele bine coapte si de preferat romanesti , ca sa fie cat mai aromate.

Tineti caisele la frigider 1-2 ore inainte de preparare si folositi apa rece.

Taiem caisele bucati potrivite (in 6-8) si le punem in blender impreuna cu zaharul, apa, zeama de lamaie, sarea si whisky-ul (in cazul meu).

Mixam pana amestecul devine fin si omogen.

Whisky-ul (alcoolul in general) are rolul de a pastra sorbetul cu o textura cremoasa si impiedica formarea acelor de gheata.

Punem amestecul in masina de inghetata (al carui bol a stat la congelator conform instructiunilor de pe ambalaj)

si lasam sa mearga 30 min.

Untitled-1

Vom obtine un amestec semi-inghetat pe care il putem consuma asa

sau il punem la congelator in caserole de plastic, acoperite, pt cca o ora.

Daca nu aveti masina de inghetata (si eu am cumparat de curand..), puneti amestecul obtinut intr-un bol de plastic, dati la congelator

si mixati cu mixerul in ea din 30 in 30 de min, de 2-3 ori, apoi o lasati pana ingheta.

Nu va fi la fel de fina ca cea obtinuta la masina de inghetata, insa gustul va fi la fel de bun.

Punem in cupe de inghetata si serviiim cu poftaaa.

Recee, buuun si aromat, este tot ce-ti poti dori intr-o zi de vara torida.

Enjoy!

sorbet de caise 1