Nu sunt un fan al inghetatei, din cauza asta nu am pe blog retete de inghetata…
Insa cu sorbetul… este altceva. Ma declar fan! Daca nu ati incercat pana acum, este timpul,
va asigur ca nu o sa va para rau. Va fi love at… birst bite!! Si nu se face greu deloc.
Ne trebuie:
cca 10 caise mari bine coapte
4-5 lg de zahar
50 ml apa
2 lg zeama de lamaie
un praf de sare
1 lingura whisky/vodca/tequilla
blender
masina de inghetata (nu e musai, dar ajuta)
Cum se face:
Alegeti caisele bine coapte si de preferat romanesti , ca sa fie cat mai aromate.
Tineti caisele la frigider 1-2 ore inainte de preparare si folositi apa rece.
Taiem caisele bucati potrivite (in 6-8) si le punem in blender impreuna cu zaharul, apa, zeama de lamaie, sarea si whisky-ul (in cazul meu).
Mixam pana amestecul devine fin si omogen.
Whisky-ul (alcoolul in general) are rolul de a pastra sorbetul cu o textura cremoasa si impiedica formarea acelor de gheata.
Punem amestecul in masina de inghetata (al carui bol a stat la congelator conform instructiunilor de pe ambalaj)
si lasam sa mearga 30 min.
Vom obtine un amestec semi-inghetat pe care il putem consuma asa
sau il punem la congelator in caserole de plastic, acoperite, pt cca o ora.
Daca nu aveti masina de inghetata (si eu am cumparat de curand..), puneti amestecul obtinut intr-un bol de plastic, dati la congelator
si mixati cu mixerul in ea din 30 in 30 de min, de 2-3 ori, apoi o lasati pana ingheta.
Nu va fi la fel de fina ca cea obtinuta la masina de inghetata, insa gustul va fi la fel de bun.
Punem in cupe de inghetata si serviiim cu poftaaa.
Recee, buuun si aromat, este tot ce-ti poti dori intr-o zi de vara torida.
Enjoy!
Yummy!!! Arata superb…As savura o cupa pe nerasuflate. Pupici!!!
Deliciosss!
FOARTE BUN! DACA MA GANDESC BINE AM SA FAC ZILELE ASTEA! PUP!
yummy arata divin!am facut cu mango dar sigur urmeaza asta cu caise.
Foarte aromat!Am pus si eu la cale unul cu piersici!pupici!
nici eu nu sunt fan inghetata , dar fac ptr ceilalti doritori , am facut si eu serbet de pepene , dar asta de caise ma da gata , ador aceste fructe aromate … promit ca-l voi face si eu !!!!
Buna Edith,
Spune-mi te rog ce fel de aparat de facut inghetata ti-ai cumparat? Esti multumita de el?
Ce trasaturi are si cat te-a costat?
Multumesc mult.
Mihaela
gata…fac !!! mersiiiiii…..
Un vis frumos intr-o parfumata zi de vara!! adorabil sorbet!! pupici
Fetele, va pup, ma bucur ca va place. E tare tare bun 🙂
Multumesc de vizita 🙂
Mihaela, imi pare rau, se pare ca mi-a scapat comentariul tau.
Masina mea de inghetata este asta: http://www.emag.ro/aparate-preparat-desert/aparat-de-facut-inghetata-ariete-gran-gelato-638–pGranGelato638?EMAGROSESSID=1f665e4b1941291361dd3f41880f253a
Dar din cate vad nu face parte din oferta emag (zic ei) Eu de aici am luat-o… a fost singurul loc unde am gasit. A fost in jur de 170 de lei si este ok, am folosit-o doar de 2 ori. Oricum iese cremoasa inghetata, fata de cea congelata doar la congelator.
Va mai trebui pusa la congelator dupa ce o faci la masina, cam 1-2 ore.. daca vrei sa iei cupe frumos din ea.
Sper ca ti-am fost de folos.
asa cum am promis :):) .. am reusit sa fac sorbetul si sa-l postez 🙂 , a iesit fff aromat si fff delicios … ms Edit’h !!!!
o zi frumoasa!!!
Cat, ma bucur ca ti-a placut! Sa-ti fie de bine! 🙂
Fara sa mai clipesc as servi unul chiar acum!
Yami ce deliciu!
buna edith, stiu ca nu e sezonul inghetatei dar eu mi-am cumparat de curand aparat de facut inghetata delonghi si din pacate sunt foarte dezamagita ca nu-mi iese inghetata. cuva trebuie sa stea in congelator la -18 grade Celsius timp de 14-16 ore (zic ei). la tine la cate grade trebuie sa o tii? poate e de vina frigiderul meu care nu ingheata foarte tare…
multumesc.
Simona, incearca sa il lasi mai mult la congelator – 24 h.. Poate congelatorul tau nu ingheata asa tare. Nu stiu ce sa iti spun, eu am folosit de 2 ori masina de inghetata doar. Nu stiu cate grade sunt in congelatorul meu.
Oricum, dupa ce inghetata ingheata in masina, o mai poti baga putin in congelator (30-40 minute)
Cam cat cantaresc cele 10 caise mari? Ca am gasit romanesti si aromate, dar mai mici si ar ajuta mult cantitatea, de fapt.
Multumesc!
Anca, scuze de intarziere, probabil in jur de 1 kg. CAntitatea este aproximativa, oricum, poti folosi 15 mici 🙂