gazpacho
Gazpacho este o supa rece, preparata fara foc, originara din Spania din sudul Andaluziei.
Desi nu au aparut rosiile romanesti, s-a facut cald si o supa rece ca asta este bine venita. Plus ca este si rapiiida!

Ne trebuie:

(pt 2 portii)
4-5 rosii bine coapte
1/4 ardei verde
1/4 castravete
1/2 ceapa (optional)
1 catel usturoi
50 g paine veche de 1 zi
1-2 lg de ulei
1 lgt otet
sare
1 ou fiert tare pt garnitura
Cant. variaza in functie de cate portii doriti.
Cum se face:
Se pune painea la inmuiat in apa.
Se taie rosiile in 4. Ardeiul, castravetele, ceapa bucati mari.
Punem intr-un blender painea stoarsa, rosiile, ardeiul, castravetele, ceapa, otet, ulei, sare si mixam.
Puteti adauga treptat mai mult ulei, va capata o consistenta din ce in ce mai cremoasa.
Strecuram continutul printr-o sita pentru a inlatura orice resturi mai mari de legume.
Dam supa la rece pt cca 1 ora.
Se serveste cu oul fiert taiat cubulete deasupra si/sau cu ardei/castravete taiat cubulete.
gazpacho 1
Pofta buna!