frigarui cu curry

Astazi in meniu avem frugarui si nu inghetata cum poate va asteptati

dupa ce v-am aratat pe facebook. 😛 Vine si inghetata imediat 🙂

Sa va spun despre frigarui. Nu-s fan arome indiene&orientale, insa incerc

sa variez cat mai mult modul de a consuma carnea in dieta,

pentru ca poate deveni destul de monoton si sincer uneori mi se cam “taie”

de carne. Cu siguranta “colegii mei de suferinta” ati trecut deja prin asta.

Dar uite ca, cu ajutorul diverselor condimente, reusim sa le mai reinventam 🙂

Asa cum ati banuit, se pot consuma in dieta Dukan (dar nu numai!)

Ne trebuie:

cca 700 g piept/pulpa de curcan (sau de pui)

cca 250 ml iaurt (usurel Napolact)

2 lgt curry

4 catei de usturoi

1/2 lgt chilli

sare, piper

Cum se fac:

Facem o marinata din iaurt, curry, usturoiul pisat, sare, piper.

Taiem carnea cubulete potrivite si o amestecam cu marinata.

Dam la frigider pt minim 2-3 orele sa se aromatizeze bine (eu am lasat peste noapte),

apoi infigem bucatile de carne pe bete de frigarui (care anterior au stat 5 minunte in apa,

pt a nu se arde) si dam la cuptorul preincalzit in tava, pe hartie de copt, pt cca 40-50 min.

frigarui in tava

Eu le-am consumat cu legume la gratar si un pahar de Ayran rece

(iaurt grecesc 2%+ apa+sare).

Enjoy!

frigarui cu curry 1