Astazi mancam asiatic. Aromat, condimentat, usturat, yum!
Nu stiu cum e la voi (cei care tineti dieta Dukan), insa mie in zilele de PP imi este cel
mai greu. Asa ca mereu sunt in cautare de combinatii si noi condimente pentru a schimba
gustul preparatelor din carne.
Asa au aparut frigaruile astea, care se fac foarte usor si sunt delicioase.
Partea proasta e ca se fac la cuptor 🙁 Daca aveti curte, le puteti face la gratar, vor fi si mai bune.
O sa va rog sa scuzati pozele, dar foamea era maaare si era o zi ff insorita, asa ca
au fost facute in maare graba 😉
Ne trebuie:
600 g pulpe dezosate de pui/curcan
5-6 lg de sos de soia
4-5 catei mari de usturoi
1 lgt pasta de ardei iute (Eros Pista am pus eu)
Cum se fac:
Foarteee simplu. Facem o marinata din sosul de soia, usturoiul pisat, pasta de ardei iute
si 2-3 lg de apa.
Punem carnea de pui taiata cubulete potrivite in marinata (puteti folosi piept de pui daca va place),
si lasam la marinat cca 2-3 ore la frigider, intr-un vas acoperit.
Punem carnea pe bete de frigarui (bete pe care le-am tinut 5-10 minute in prealabil in apa)
lasam putin sa se sucrga surplusul de sos de pe ele pe un castron (ca in imagini)
si coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pt cca 40-45 minute.
Puteti face desigur frigaruile la gratar. Cu siguranta vor iesi si mai delicioase.
Se consuma ca atare in zilele de PP, iar in zilele de PL alaturi de o salata de legume.
Enjoy!
ce minunate sunt !
sunt, asa-i? 😉
ai papat un “I” din titlu :))
haha, gracias! 😉
ce face foamea asta! :))
dar in cuptor cum le-ai pus? fix pe gratar sau intr-o tava?
fix cum e vede in poza 🙂
Le-am pus intr-o tavita de aluminiu pt gratar (de unica folosita-se gaseste in supermarketuri) si tavita am pus-o in tava de la cuptor, cu hartie de copt in ea. Nu vrem sa curatam inutil dupa aia, nu? 🙂
Poti pune direct pe hartia de copt, daca vrei 🙂
arata delicios.in loc de acea pasta de ardei iute ce pot pune?oare bulion sau ketchup???scuza-ma de asemenea intrebari, dar sunt noua in ale gatitului.iti multumesc foarte mult!
Emilia, poti pune sos chilli, sau chilli pudra – daca vrei sa fie picante.
Poti pune ketchup daca nu tii dieta dukan. In general ketchup-ul are zahar. Sau gasesti unul fara zahar daca tii dieta 🙂
Sau nu pui deloc, pui piper pe ele inainte de la le da la cuptor si gata 🙂
Nu este nicio problema, de cate ori aveti nelamuriri, sunt aici 😉
nu pot decat sa-ti admir creativitatea si maiestria de a pune in scena 🙂 super!!!
multumessc frumos! Sper sa si incerci ceva de la mine! 🙂
Te mai astept!
Niste ghimbir ar fi excellent in sosul asta. Si niste ulei de susan (daca se gaseste, eu scriu din Canada).
Nu stiu ce este dieta Dukan, insa frigaruile astea asiatice sunt clar o minunatie si simpla, si gustoasa!
O zi plina de zambete iti doresc!
Minunate frigaruile astea cu pui!!!! si imi place marinata cu usturoi :).
Fie ele asiatice sau nu , eu le ador !!!! 😉
O duminica superba !!!
Apetisante aceste frigarui!
Arata… senzational…cred ca azi le gatesc si eu. Edith, as vrea sa-ti dau o idee, poate scoti o editie a colectiei “Bucatarie la cutie” si cu retetele Dukan. Eu as fi primul cumparator :).
Arata delicios!!
Acum fac si eu…am pus in plus niste ardei gras si ciuperci printre ele…tot Dukan…:D
Demential arata!!
explica-mi si mie te rog frumos ce inseamna PP si PL ?
Erica, sunt modurile de alimentatie in dieta Dukan. PP=proteine pure; PL=proteine+legume 🙂
Mai multe detalii despre dieta, gasesti aici: http://dietadukan.ro/
Maine am sa le incerc, arata minunat pt o zi PP!
Am facut si eu acesti frigarui. Sunt minunati la fel ca toate retele de pe blog.
Felicitari!
ma bucur ca ti-au placut 🙂
As dori sa primesc meniul zilnic,daca se poate.Multumesc
Domnule Adrian, acesta este un blog cu retete, nu un restaurant! Ce fel de meniu doriti sa primiti??