Pentru ca ne place, caut in permanenta modalitati noi de a gati carnea de pui. Astazi am facut un sos delicios,

acrisor, de mustar cu smantana, usturoi si cimbru si am ales coquelet la cuptor cu sos de mustar.

Coqueletul este un puisor de ferma, crescut in Bretagne. Are o carne fina si frageda si un gust foarte bun, de pui de tara.

L-am mancant cu garnitura de cartofi dulci, la cuptor si salata verde cu ceapa verde.

Contrastul dintre sosul acrisor de mustar si dulceata cartofilor a fost nemaipomenit.

Desigur, puteti folosi si pulpe de pui pentru aceasta reteta.

Ne trebuie:

1 Coquelet de Bretagne Edenia (550 g)

1-2 linguri de ulei

cca 150 ml lapte

200 ml smantana pt gatit

4 catei de usturoi

3-4 linguri de mustar

2 crengute de cimbru

ceapa verde pentru garnisit (optional)

sare, piper

– cantitati pt 2 portii –

Cum se face:

Dezghetam coqueletul (eu il las peste noapte in frigider) si il lasam cca 30 minute la temperatura camerei.

Il curatam si il parlim, il saram la exterior, punem o crenguta de cimbru si un catel de usturoi in interior

si il punem intr-o tava nu cu mult mai mare decat el (eu am folosit tava antiaderenta si nu am mai pus ulei in tava).

Il ungem cu putin ulei, presaram cibru si piper deasupra si il coacem la cuptorul preincalzit la 180 C

pentru cca 20 minute, dupa care il intoarcem si il lasam inca 20 minute.

Intre timp facem si sosul: amestecam mustarul cu laptele si smantana, cimbrul si usturoiul tocat marunt .

Dupa cele 20 min, turnam sosul in tava, pe langa pui si coacem 10 minute, apoi intoarcem puiul pe cealalata parte si coacem inca 10 minute.

Scoatem din cuptor si adaugam putina ceapa verde tocata foarte marunt (optional)

Cartofi dulci pregatiti la cuptor i-am facut asa: i-am taiat ca pe cartofii pai intr-un bol, am adaugat peste ei sare, piper,

3 linguri de ulei si putin ustoroi granulat si puuutin cimbru.

Am copt pe hartie de copt la cuptorul preincalzit la  200 C pentru cca 17-18 minute.

Atentie, nu suprapuneti cartofii in tava, pentru a se prepara termic suficient toti.

I-am pregatit inainte de pui, sunt deliciosi si daca se racesc, mancati cu puiul cald.

Bun tare!

Enjoy!