De ceva vreme am gasit un serial cu filmulete cu Julia Child gatind. Este efectiv savuroasa, merita vazuta!
Cum nu mai facusem coq au vin pana acum, am zis sa incerc reteta Juliei.
Si a iesit ce vedeti mai jos – ceva bun-bun si calorios-calorios :.
reteta Julia Child
Ne trebuie:
6 bucati de pui
100 g bacon/slanina afumata
3 cepe mari taitate sferturi
300 g ciuperci taitate sferturi
500 ml vin rosu
300 ml supa de pui
2 catei de usturoi
1 foaie de dafin
un varf lgt de cimbru
1 lg mare de bulion
1 lg unt
1 lg de faina
sare, piper
Cum se face:
Calim baconul taiat suvite intr-o tigaie antiaderenta. Il scoatem din tigaie, apoi adaugam acolo puiul,
saram, piperam, si dam la cuptor pt cca 30 min.
Reteta originala a Juliei Child le prajea in putin unt amestecat cu grasimea lasata de bacon.
Eu am preferat varianta mai light (daca putem numi asa coq au vin-ul preparat in orice fel :)) si nu prea putem :)) )
Prajim ceapa intr-o lg de ulei (de preferat folositi cepe mici intregi, eu nu am avut si am taiat in 4 cepele).
Scoatem ceapa din vas si rumenim si ciupercile taiate sferturi – mai adaugam o lg de ulei daca este necesar
(lasam sa se evapore apa, apoi le mai lasam pana se rumenesc usor).
Adaugam apoi peste pui baconul prajit, ceapa calita anterior, usturoiul pisat, bulionul, vinul si supa de pui
si lasam sa fiarba acoperit cca 20 min.
Scurgem sosul de vin intr-o alta cratita, il punem pe foc cu cimbrul, foaia de dafin si untul amestecat cu faina.
Lasam sa fiarba pana se ingroasa putin, amestecand cu un tel (cca 5-7 minute).
Potrivim de sare, piper.
Turnam apoi sosul astfel obtinut inapoi peste pui&bacon&ceapa, adaugam si ciupercile,
acoperim cu capac si mai lasam aromele sa se “imprieteneasca” pt cca 5 minute pe foc.
Eu v-am zis ca-i calorios, da? Sa nu ma injurati
Enjoy!
Superba reteta, excelenta prezentarea! Dupa ce termin cura, o sa o testez si eu :))
Esti la dieta si tu?? spor! 🙂
Asta da reteta! De data asta ma fac ca nu stiu ce sunt alea calorii. 🙂
Arata demential!!
Poti sa-mi spui te rog unde ai gasit seria cu Julia Child? 🙂
Multumesc.
am gasit-o clandestin, pe net (shhh, ramane intre noi :D)
Calorii sau nu, merita incercat!!! Super apetisant!
de data asta ma satur numai cu privitul…asta nu ingrasa 🙂
Aaaahhhh, si eu care nu mai mananc carne :(((
Arata demential, mai-mai ca imi vine sa-mi incalc “juramintele” 😛
Ce tare esti! Eu n-as putea.
Tin pumnii, super! 🙂
Arata awesome!!!
Julia! Femeia asta este motivul pentru care las comentariul asta aici :). Daca nu dadeam peste filmul cu viata ei nu asi fi fost interesat in bucatarie astazi.
Tot ea este motivul pentru care le incerc rabdarea la restul familiei cu timpl meu interminalbil petrecut in bucatarie in loc de .. oriunde altundeva 🙂
Am facut si eu reteat asta .. este excelenta!!
Filmul cu viata ei nu l-am vazut, deci musai sa-l caut 🙂
Are un nume? 🙂
Julie and Julia cu Meryl Streep.
Jumatate din film este despre viata ei… cealalta jumatate… ehhh
pe-asta l-am vazut 😛 Credeam ca a mai aparut vreun documentar ceva.. 🙂
Oh, ce bine arataaaaaaaaaaaa! Musai trebuie sa incerc si eu!
Pupicei si zi minunata, plina de zambete si voie buna! :*
pup, Emily! La cat de light mananci tu, asta sa nu fie prea greu pt tine, zic 😉
Super reteta, am si eu ceva asemanator pe blog. Pur si simplu mi se face pofta cand ma gandesc…
Eu nu ma prea uit la calorii, asa ca nu imi fac mari probleme cu aceasta mancarica.
Acum am terminat-o de facut! Buna bunaaa, asa cum ma asteptam. Te pup, Edith!
Corina, ma bucur ca ti-a placut 🙂
te mai astept!
Vai cum arata de bine!!!!!!!!!!!!! Cred ca este delicioasa, multumim :*
ma bucur ca iti place, cry_filo 🙂
buna! am o intrebare: ce parti din pui ati folosit? Multumesc!
poti folosi fie pulpe superioare, fie inferioare.
Buna! in locul vinul rosu as putea inlocui cu vin alb?schimba mult reteta(ca si gust ma refer)?
Buna! Poti folosi si vin alb, nu se schimba gustul.
multumesc mult! voi incerca,cu siguranta! te gasesc si pe facebook cu alte retete?
Sigur, ma gasesti pe facebook aici: https://www.facebook.com/EdithsKitchen
Dar nu cu alte retete, cu aceleasi de pe blog 🙂
Super reteta! Am tot facut-o si e de mare succes 🙂
Pt o varianta mai putin calorioasa am incercat si sa pun totul la cuptor si iese bun si asa.
Te pup si “happy blogging” in continuare!
Laura, ma bucur ca ti-a placut. Bine de stiut ca iese bun si la cuptor 🙂