300 g fasole (din cea rosie de preferat – eu am pus 2 cutii)
200 ml suc de rosii (sau bolion diluat cu apa)
1 cutie mica de rosii in bulion
2 cepe
2 catei de usturoi
1 lingurita de chilli (eu am pus chilli sos)
1 ardei iute (daca nu va place prea iute puteti renunta la el)
sare si piperCum se face:
Calim putin ceapa taiata marunt apoi adaugam carnea si prajim cca 15 minute.
Punem fasolea, cu o parte din apa in care a stat (sau toata – mie mi s-a parut
prea inchisa la culoare apa, asa ca am pus mai putina).
Punem sare, piper, punem iutelile, adaugati si sucul de rosii si rosiile in bulion
taiate cuburi si lasam sa fiarba, fara capac, pana cand e gata fasolea,
amestecand din cand in cand, sa nu se lipeasca.
Cu 10-15 minute inaite de a lua de pe foc punem usturoiul zdrobit.
Daca lichidul scade prea mult, mai adaugati suc de rosii.
Aici era gata:
Buuna-buuna. Daca va plac iutelile va va place si aceasta specialitate mexicana.
Edith, dragamea, nu stiu cum sa-ti multumesc. Uitasem complet de reteta asta, si chiar ne place, e rapida, e consistenta, e buuuunaaaaaa!
hepi draga mea, ma foarte bucur din acest motiv 🙂 Pofta maaare la chilli con carne 🙂
nu pot sa cred ca am reusit sa dau de tine! telepatia functioneaza! sunt claudia, colega ta de liceu,scoala generala si de banca! ii scriam mariucai un e-mail si ne aduceam aminte despre chefurile de la ea de acasa cu tine si cu cristi si m-am gandit sa te caut pe google si iata, te-am gasit!!!
ma bucur ca te-am gasit, scrie-mi te rog pe claudia.preda@1aa.ro
te pup
Buna Claudia! Ma bucur ca m-ai gasit.. Chiar ma intrebam acum ceva vreme ce mai faci. Pup si vbim pe mail.
Super !!! Nu am mancat niciodata, dar acum cu siguranta am sa o fac. Merci !!! Te pup !
E bun Ginuca daca iti place carnea tocata si.. picanteriile 🙂
De multe ori ma intreb ce nu-mi place ….. :-), oricum sunt o mare pofticioasa
hi, hi, idem! Si asta se vede cu ochiul liber :))
Vroiam sa iti spun ca reteta ne place si noua mult dar mai bine iti spun ca imi plac din ce in ce mai mult fotografiile….
sar’na irina! 🙂 Invat si eu in fiecare zi… sau cel putin incerc 😛
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Bianca, nu pot sa nu observ tonul tau mai mult decat “prietenesc”.
Eu la sevici nu tin boxele la maxim ca sa auda toata lumea pe unde “bantui” pe net, dar probabil tu da…
Asta e, nu toti avem aceleasi gusturi la muzica..
In ceea ce priveste celelalte sugestii, iti multumesc pt ele, iar dc nu iti place blogul meu esti libera sa nu mai intri.
Buna dragutzo… poate ca tu nu ai priceput… de la mine, deoarece asa se cere, se asculta muzica intr-o clinica, poate tu mai ingusta la minte nu ai inteles ca e o chestie obligatorie, acuma scuze pt jignire eu nu ma pricep asa ca tine cu subtilitati, deci muzica e obligatoriu de la mine si nu prin niste boxe la maxim ci e ceva mult mai elaborat de atat… dar ma repet, unii chiar nu au cum sa inteleaga si sunt sigura ca mai e lume de acord cu mine doar ca cu mai mult bun simt, eu din pacate nu sunt asa… tonul meu era asa “prietenos” din cauza ca mi s-au facut obs la locul de munca si eu vroiam sa ma uit pe blogu tau… palaria jos pt retete!
Ce noroc pe mine ca am “cititori” asa destepti, ca tine!
Vad ca-ti lipseste cu desavarsire bunul simt, poate te hotarasti si nu mai revii!
Am observat ca totusi numai porneste muzica cand accesez blogu… ms in numele tuturor
heheheheee, dragutza discutia de mai sus. Am avut si eu vizite de genul asta, chiar unul iesit proaspat de la “mititica” era foarte pornit impotriva ciorbei mele de burta pentru ca el mancase la puscarie “ciorba de burta din copite de vaca” si mai zicea: “ceee ??? ce-i aia panna, auzi ce tampenii “… nu l-am apobat si basta. Asemena comentarii nu-si au locul pe un blog culinar. Dar m-am distrat 🙂
Edith, fiul meu cel mare locuieste in Miami iar la parterul cladirii au un restaurant mexican (este micut si atmosfera ca acasa). Proprietarul, care este si bucatar, mai punea in chili con carne si chipotle (ardei jalapenos uscati, afumati si macinati) mah, o durere ce buni sunt – jalapenos nu sunt foarte iuti dar au o aroma care te imbata. Pe langa chipotle mai pun o lingurita de cumin (chimionul care se foloseste in bazinul mediteraneean si in Orientul Apropiat). Astea dau aroma specifica Americii “latrine” 🙂
Deasupra, ca o incoronare, punea un ochi de ou “sunny side up” adica galbenusul, moale, in sus …
De acum esti Dl Cristi 😛 Eu credeam ca suntem asa.. mai de-o varsta.
Eu le public, sa se mai amuze si altii. Doar sa nu ma injure de mama :)) (inca nu s-a intamplat).
Eu nu cred ca pe la noi gasim japalenos d-aia afumati, dar sunt sigura ca iese ceva mai mult decat delicios cu condimente de la mama lor. Cu ou deasupra, da, pot sa fac, in rest.. tb sa ne adaptam 🙂
Am mai gasit jalapenos proaspeti la SPAR, in Resita si se pot usca pe o sforicica … cu afumatul e mai problematic 🙂
Cumin am cumparat de la un domn din Oradea care are un magazin cu tot felul de condimente si produse din India, o incantare cate are omul ala si ce frumos miroase acolo !!!!!
Atata-ti trebuie sa-mi spui Domnul…mai degraba uica :))))
Deci Dl. Cristi (aaa pardon, Cristi :P) eu nu am Spar, nu am Resita si nu am Oradea. Asa ca va rog nu mai rasuciti cutitu’-n rana 🙂
Daca nu-mi dati soltii pt Bucuresti, terminati cu rautatile astea, va rog 🙂
Eeeeh si in final, ultima reteta pt acest weekend: chilli con carne 😀 De ceva vreme au inceput sa-mi placa si mie mancarurile mai picante asa ca am zis ca e vremea sa incerc ceva mai mult 😛 Fantastic! Imi plac mult mancarurile pe baza de carne tocata, desi stiu ca nu e bine..:D Si mi-a suras aceasta reteta. Nu am regretat ca am incercat-o. Delicioasa! 🙂 Multumesc pt inca un weekend plin de retete savuroase. Weekend-ul viitor o sa incerc coastele de care iti spuneam si sigur mai “fur” eu ceva de pe la tine, imi face cu ochiul garlic cheese bread ;)) Sa ai o saptamana minunata si cu inspiratie la dieta 🙂
E tare bun, ma bucur ca ti-a placut.
Daca iti place carnea tocata (si mie imi place, shhhh 🙂 ) poti sa incerci si tocanita mexicana. E buna si aia.
De garlic cheese bread nu mai vorbesc 🙂 Nu te mai saturi :))
O saptamana frumoasa si tie si merci pt urari 🙂
Iar eu tot la reteta asta. Chilli con carne e pe foc, astept sa scada, berea e pe masa. Ador reteta asta, fix asa cum o faci tu aici si trebuia sa-ti spun ca o fac pt a nu stiu cata oara :)) O data pe luna tot ajunge la masa de duminica 🙂 Duminica placuta, Edith!
Sa stii ca si eu o fac destul de des (si pe asta si tocanita mexicana cu carne tocata sau tocanita cu carne tocata si ciuperci). Pe astea le-ai incercat? 🙂
O sapt. frumoasa!