chiftelute marocane

In mod traditional felul asta de mancare se face in vas tajine.

Cum nu am asemenea vas si cum am primit un frumos cadou de la Pyramis

am zis ca ar fi nimerit sa incerc reteta asta in noua mea cratita.

Si bine am facut, a iesit minunata!

Ne trebuie:

cca 800 g carne tocata (vita sau amestec)

3 cepe mari

3 conserve de rosii in bulion (cuburi e perfect)

6-7 catei mari de usturoi

1 legatura mare de patrunjel

pasta de ardei iute (sau boia iute)

cumin, sare, piper

5 oua

(pentru 5 portii)

Cum se fac:

In primul rand sa va zic despre cratita primita in dar.

Proprietati: mentinerea caldurii, asigurata de un strat din aluminiu cu o grosime de 3.5-6mm

si o capsula magnetica (tip material 430) cu o grosime de 3mm

Mi-a placut ca s-a comportat bine, nu s-a lipit cat am lasat la fiert.

Puteti castiga si voi vase de la Pyramis, inca va puteti inscrie la concurs.

Aaa si sa nu uit, o sa vi-l arat in curand pe aragazul meu nou Smile cu cuptor electric, evident Winking smile

(am fost nevoita sa scot poza, momentan..).

Da, in sfarsit, am renuntat la vechiul aragaz pe care il aveam de 4 ani dar de care nu eram multumita.

Este prima mancare pe care v-o arat pe care am gatit-o pe el…

Revenim la chiftelutele noastre.

Amestecam carnea tocata cu 2/3 din legatura de patrunjel tocata marunt, cumin, sare, piper si sos iute/boia.

Facem chiftelulte potrivite si le prajim cca 5 minute in 4-5 lg de ulei.

IMG_7168_1

Le prajm doar pana isi schimba culoarea pe toate partile.

Scoatem chiftelultele din cratita si calim ceapa tocata marunt pana devine translucida.

Punem peste ceapa conservele de rosii in bulion (daca nu sunt taiate cuburi, le taiem)

si lasam sa fiarba acoperit cca 5 minute, pana se infierbanta sosul.

Adaugam apoi si chiftelutele in sos si lasam sa fiarba acoperit pt 25-30 de minute, amestecand din cand in cand.

Folosit o cratita cu fundul dublu de preferat.

1

Dupa ce a fiert, punem usturoiul tocat marunt si spargem 5 oua pe toata suprafata cratitei.

Saram, piperam si acoperim din nou cu capacul pt 3-4 minute (sau pana ouale sunt facute).

2

Cand este gata, stingem focul si adaugam restul de patrunjel tocat deasupra.

Se pun portii cu cate un ou deasupra. Luati cu o lingura mare, tot ce este sub un ou si puneti pe farfurie.

Buuuuna rau! Serviti cu paine proaspata, e incredibil de buna!

Enjoy!