Habar n-am ce origine au chiftelutele marinate (sau chiftelutele in sos), insa sunt minuntate.
Le facea mama destul de des cand eram mica si tare imi placeau. Va arat astazi varianta ei.
Ne trebuie:
Pentru chiftelute
piept de pui
(puteti folosi orice fel de carne va place)
ceapa
usturoi
oua
paine (optional)
verdeata
sare, piper
Pentru chiftelute
piept de pui
(puteti folosi orice fel de carne va place)
ceapa
usturoi
oua
paine (optional)
verdeata
sare, piper
Pentru sos
500 ml suc de rosii
(sau 4-5 linguri de bulion diluat cu apa)
1 ceapa
foaie de dafin
piper boabe
1 lingura de faina
1/2 lgt de zahar
500 ml suc de rosii
(sau 4-5 linguri de bulion diluat cu apa)
1 ceapa
foaie de dafin
piper boabe
1 lingura de faina
1/2 lgt de zahar
Cum se fac:
Se fac chiftelutele ca aici. Eu le fac la cuptor, dar le puteti face si prajite.
Intr-o cratita calim putin ceapa taiata marunt, punem sare si 1/2 cana de apa si lasam sa fiarba cca 10-15 minute.
Apoi adaugam sucul de rosii (sau bulionul diluat),
Se fac chiftelutele ca aici. Eu le fac la cuptor, dar le puteti face si prajite.
Intr-o cratita calim putin ceapa taiata marunt, punem sare si 1/2 cana de apa si lasam sa fiarba cca 10-15 minute.
Apoi adaugam sucul de rosii (sau bulionul diluat),
punem si chiftelutele, foi de dafin si boabe de piper, zaharul
si le lasam sa fiarba cca 10-15 minute.
Intre timp luam din sos 3-4 linguri si amestecam cu o lingura de faina,
mai subtiem cu sos din cratita si turnam amestecul (cand devine mai subtire)
in cratita si mai lasam sa fiarba in continuare cateva minte (amestecand sa nu se lipeasca).
Si iata, avem chiftelute marinate!
Delicioase!
Edith ti-au iesit frumoase chiftelutele si eu le fac cam tot asa numai ca din carne amestec porc cu vita, iar la sos nu pun ceapa si zahar.
Edith, ai devenit maestra in prezentare, imi place mult. Te pup !!
Merci, Amalia! Mama le face asa si mie imi plac mult cu ceapa. Iar zahar, eu pun putin cam in orice mancare, cu atat mai mutl in sosurile de tomate 😛
Saru’mana, Ginuca! Ma stradui si eu 😛 Puup! We frumos!
mmmm…super bune! doar ce am terminat o portie de chiftelute marinate. Si eu si mama ne-am lins pe degete :)) Si le-am si facut destul de usor. Si ce-mi placeeeee ca esti adepta cuptorului, nu a prajelilor. Singura chestie care am modificat-o a fost partea cu faina, ca incerc sa o evit in mancaruri sau o mai inlocuiesc cu faina de orez. Am si eu cateva chestii din cauza mamei cu obsesiile ei: nu faina alba, nu vegeta, etc :)) dar in rest, o reteta usoara si foaaarte buna pt o masa delicioasa, mai ales ca imi place cam orice are sos de rosii :)) si imi place cum il faci tu cu putin zahar si cu ceapa 😀 Si pt cate retete ai la care ai gasit cum sa le faci la cuptor in loc sa le prajesti, imi vine sa te tot laud :)) Un weekend frumos!
Vad ca esti pusa pe treaba 😉
Ma bucur ca ti-au placut.
Cuptorul incerc sa il folosesc mai mult din cauza kg in plus, ca altfel, o chifteluta prajita in ulei, clar e mai gustoasa 😀 (pt mine cel putin…)
Sa ai o sapt faina si cu spor la bucatarit 😉
Buna edith! Ai poze atat de atragatoare ca si firmele de catering isi fac reclama cu ele 🙂
http://www.cemanancazi.ro/bucatarie-romaneasca
Madax, esti incredibila :)) Cum de ai recunoscut poza, ca este doar un colt din ea 😛
Nu e prima data, am gasit poza de la buletele de cascaval pe meniul (tiparit) al unui fast food (“La matache” parca ii zicea..). Deja m-am obisnuit ca lumea crede ca tot ce e pe net e de luat :))
Oau….cat de bine arata….nu stiu care e scopul acestor retete..insa mie una mi sa facut o pofta de numa…mai ales ca imi plac chiftelutele la nebunie… deja stiu sigur ca o sa le fac in curand.. numai sa ajung in oras sa imi cumpar carne tocata poaspata…yammmi..abia astept sa le gust
Multumesc pentru retetele pe care le publici..pe mine una ma ajuta foarte mult..pupici:)
Amdreea, cam asta ar fi unul din scopuri :))
Ma bucur ca iti sunt de folos retetele si sper ca ti-a placut ce ai incercat 🙂
Te mai astept!
Draga Edith este pentru prima oara cand iti las un comentariu desi te vizitez foarte des. Retetele tale sunt fantastice. Am incercat cateva si au iesit super bune. Felicitari!
Myrela, tare ma bucur ca iti plac retetele mele. Uite, tocmai am raspuns unui vizitator care “ma injura” ca nu i-a placut o reteta, asa ca mesaje ca ale tale nu fac decat sa ma bucure 🙂
Te mai astept cu drag!
Draga Edith, nu numai ca retetele sunt excelente, dar aici gasesc inspiratie si pentru ce sa mai pregatesc lui bebe al meu care are 1 an si jumatate si e cam mofturos. Tare mi-ar placea daca ai avea o categorie cu mancaruri pt bebelusi. Oricum felicitari inca o data.
Myrela, din pacate retete pentru bebelusi nu am, pt ca inca nu am un bebelus, dar cum voi avea, cu siguranta o sa postez 🙂
Sa-ti traiasca puiutul!
Multumesc frumos si te mai astept! 🙂
Chiftelutele (inclusiv cele cu sos ) sunt de origine TURCEASCA.
Felicitari pentru reteta.
Natalia
Cum faci chiftelutele la cuptor? nu am facut niciodata dar ma gandesc demult la asta. Le pui în tava unsa cu ulei, dai cu ulei si pe ele? si cat timp le tii la 200 grade presupun? Poate ai detaliat undeva pe site problema asta, nu stiu dar ti-as fi recunoscatoare daca ai zice unde – nu pot sa ma laud ca am citit toate articolele…(dar am citit si incercat cateva retete). Multumesc anticipat.
Uite aici reteta de chiftelute la cuptor: https://www.edithskitchen.ro/2008/11/chiftelute-de-pui-la-cuptor.html
Cand mai vrei sa cauti ceva anume pe blog, ai sus de tot, in stanga, pe bara bejulie un camp de cautare in blog 🙂
Uau, multumesc. exact ce cautam. ei stiam si eu de cautare dar depinde mult de ”botezul” dat de cel care scrie…de exemplu daca dau cautare dupa chiftele nu gasesc nimic…dar daca scriu ”chiftelute” eee, se schimba treaba. Asa ca multumesc ca m-ai ajutat sa gasesc usor calea.