Habar n-am ce origine au chiftelutele marinate (sau chiftelutele in sos), insa sunt minuntate.
Le facea mama destul de des cand eram mica si tare imi placeau. Va arat astazi varianta ei.
Ne trebuie:
Pentru chiftelute
piept de pui
(puteti folosi orice fel de carne va place)
ceapa
usturoi
oua
paine (optional)
verdeata
sare, piper
Pentru sos
500 ml suc de rosii
(sau 4-5 linguri de bulion diluat cu apa)
1 ceapa
foaie de dafin
piper boabe
1 lingura de faina
1/2 lgt de zahar
Cum se fac:
Se fac chiftelutele ca aici. Eu le fac la cuptor, dar le puteti face si prajite.
Intr-o cratita calim putin ceapa taiata marunt, punem sare si 1/2 cana de apa si lasam sa fiarba cca 10-15 minute.
Apoi adaugam sucul de rosii (sau bulionul diluat),

punem si chiftelutele, foi de dafin si boabe de piper, zaharul
si le lasam sa fiarba cca 10-15 minute.
Intre timp luam din sos 3-4 linguri si amestecam cu o lingura de faina,
mai subtiem cu sos din cratita si turnam amestecul (cand devine mai subtire)
in cratita si mai lasam sa fiarba in continuare cateva minte (amestecand sa nu se lipeasca).

Si iata, avem chiftelute marinate!

Delicioase!