Imi place carnea tocata, asa ca acum cu dieta a trebuit sa vad in ce moduri o pot consuma.
Imi plac chiftelutele cu sos, perioarele in sos de smantana fiind unele din preferatele mele.
Cum acum nu le pot consuma, am zis sa pregatesc ceva ce pot consuma si in dieta Dukan.
Asa au aparut chiftelutele astea. Sper sa va placa si voua.
Ne trebuie:
Pt. chiftelute:
700 g piept de curcan tocat
1 ceapa mare
2 catei de usturoi
4 oua de prepelita
2 lg de tarate de ovaz
marar, sare, piper
Pt. sos:
600 ml lapte 0,1% grasime
1 galbenus ou
2 lg amidon
2 catei de usturoi
200 ml din apa in care au fiert chiftelutele
Cum se fac:
Amestecam ingredientele pt chiftelute, omogenizam bine, formam chiftelute rotunde, nu prea mari, pe care le fierbem in apa cu sare.
Punem apa la fiert si cand incepe sa fiarba, adaugam chiftelutele. Lasam sa fiarba cca 20-25 min.
Intre timp facem sosul: Amestecam galbenusul, 2 lg de lapte si amodonul apoi subtiem cu cca 100 ml lapte.
Punem la fiert laptele + 200 ml din zeama in care au fiert chiftelutele, cand incepe sa fiarba, adaugam incet
amestecul de amidon, ou si lapte. Amestecam cu un tel, pana se ingroasa. (cca 5 min)
Potrivim de sare, piper si punem in sos usturoiul pisat si chiftelutele.
Lasam sa fiarba acoperit inca 10-15 min (puneti o placa de metal sub cratita sa nu se lipeasca).
Si asta-i tot.
Si mai de aproape:
Enjoy!
arata foarte bine mancarica ta!
Ce bine arata! Si noua ne plac!
Arata mega delicios! Pacat ca nu-l mai pot convinge pe piciulica sa manance ‘noutati’ cu lejeritate! Ce stie el ce-i bun.. hmmm! O saptamana faina, Edith!
Oh, ce nasol, nici macar nu gusta? 🙂
Le-am incercat aseara, au fost foarte bune.
Daca asa bun mananci tu in dieta dukan, ma bate gandul sa o incep si eu 😉
Ma bucur ca ti-au placut 🙂
da, nu e grea deloc, curaj, daca ai nevoie 🙂
Ce bunatate!
Chiar ca-i mare bunatate, sper sa-mi iasa si mie reteta,sper insa ca reteta respecta orice detaliu, multumesc pentru reteta.
Turi, sunt sigura ca o sa iti iasa.
Ce detaliu ar trebui sa respecte reteta? ca nu inteleg…
Faci ce faci .. si iar pui niste poze din astea cere ma zapacesc nu alta 🙂
ce ma bucur! :))
Arata pur si simplu delicios, si nici nu iti vine sa crezi ca e vorba despre o mancarica de regim! Abia astept sa o incerc :).
Iulia, te astept cu impresii 🙂
Chiftele pregatite asa pot fi coapte in cuptor?
Sigur, le poti coace si in cuptor, insa vor iesi ceva mai uscate..
mie nu mi-o iesit sosul… 🙁
Rebeca, cum nu ti-a iesit? 🙁 Ai respectat exact instructiunile?
Cum a iesit?
Buna, acum fierb chiftelutele si miroase bineeeee! Am folosit carne de pui si abia astept sa gust. Multumesc pt reteta. Codruta
Codruta, sper ca ti-au placut 🙂
Te mai astept!
M-am apucat de dieta luni 23 septembrie, cand am citit cum incepe dieta mi s-a parut destul de usor, dar ajungand la practica nu mi s-a mai parut atat de usor, cum sa mamanc numai carne, fara nici un pic de legume. Dupa a doua zi de atac, am stat sa caut pe net niste retete cum se mai diversifica, mai ales simteam ca o sa renunt si am gasit blogul tau cu aceste retete minunate speciele pt dieta Dukan.Sunt extrem de incantata si imi face atat de usor sa tin aceasta dieta. Pana acum am incercat aceste chiftelute in sos alb si desertul din lapte cu tarate de ovaz.Cred ca o sa incerc toate celelalte retete. Iti multumesc.
Adina, ma bucur tare ca iti sunt de folos retetele mele 🙂
Bafta cu dieta si te mai astept sa te inspiri!
Urgent pls! Nu am lapte! Il pot inlocui cu iaurt?
Nu poti inlocui cu iaurt, pentru ca sosul se fierbe, iar daca fierbi iaurtul.. nu vreau sa imi imaginez ce iese 😛 Poti pune apa in loc de lapte si vezi ce iese 🙂
Sau poti servi chiftelutele cu iaurt peste ele, in care ai pus putin usturoi 🙂
Grozava reteta, Edith! Chiar acum le savurez:) Multumesc
ma bucur ca ti-au placut 🙂
Buna seara, Edith 🙂
te rog lumineaza-ma, ce rol au taratele de ovaz in retetele de chiftele? Incearca cumva sa inlocuiasca orezul din perisoare? Le mai “umfla”? Sau pur si simplu e o varianta mai ‘placuta’ de a scapa de ratia zilnica de tarate?
Multumesc!
exact cum ai spus, in loc de orez, pentru a lega compozitia, un mod placut de a consuma taratele 😉
buna!pot inlocui carnea de curcan cu cea de vita tocata?ies la fel de bune?n as vrea sa stric reteta, dar am carnea de vita si as vrea s-o gatesc 🙂 multumesc frumos! Ionela.
Ionela, sigur, poti folosi orice fel de carne, atata vreme cat este slaba (daca tii dieta).
foarte bune!eu le-am facut din carne de vita tocata si sunt gustoase!am mai pus si putin marar, asta pentru ca imi place cu putina verdeata!foarte minunate retetele tale!multumim, ne usurezi Dukanul 🙂
ma bucur tare ca ti-au placut si scuze pt intarziere, am avut niste zile tare incarcate.
Te mai astept!
Arata foarte bine !
Cu ce pot inlocui amidonul?
Cu faina. Insa nu mai pot fi consumate daca tineti dieta Dukan.
Credeti ca am putea folosi lapte de soia in loc de laptele de vaca? Daca nu e ok laptele de soia, puteti da exemplu de un alt lapte vegetal care sa il inlocuiesca? Multumesc!
Catalina, sigur poti folosi orice lapte vegetal pe care l-ai mai fiert inainte si stii ca se comporta ok. (eu nu folosesc deloc lapte vegetal preparat termic, asa ca nu stiu cum se comporta, ar trebui sa fie ok.)