aripioare picante 1
In weekend mi-a fost pofta de aripioare lipicioase, insa cum am mai facut si niste placintele turcesti prajite (delicioase, o sa revin cu reteta curand),
am zis sa fac aripioarele mai dietetice, sa nu le mai prajesc.
Asa a rezultat varianta asta a aripioarelor la cuptor, care este la fel de buna si ceva mai dietetica…

Ne trebuie:
cca 1 kg aripi de pui
Pt sos/marinata:
6-7 lg de ketchup
4 lg sos worchester
5 lg sos soia
2-3 lg sos iute
100 ml vin rosu
3 lg usturoi deshidratat
2 lg ceapa deshidratata (optional)
1 lg morcov deshidratat (optional)
sare, piper
(pentru marinata puteti folosi ce ingrediente va plac/aveti prin casa)


Cum se fac:
Spalam aripile, indepartam varfurile si le taiem in doua (copanelul si cealalta parte).
Mixam bine morcovul deshidratat si ceapa deshidratata, pana se fac aproape pudra (puteti sari peste aceste doua ingrediente). Eu le-am gasit in magazinele Angst. Arata asa:
condimente
Amestecam toate ingredientele pt marinata.
Sosurile pe care le-am folosit:
sosuri
Eu am avut un sos chilli dulce, deci nu am mai pus miere, daca doriti puteti pune si o lgt de miere in marinata.
Turnam sosul obtinut peste aripioare intr-o punga zip-lock (sau intr-un bol, casoleta, insa in punga se pot amesteca mai bine) si dam la frigider la marinat pt minim 1-2 ore (eu am lasat aproape 3).
aripioare in punga la marinat
Le rasturnam in tava pe hartie de copt (puneti in tava 2 randuri de hartie, eu am pus doar unul si a trecut sosul prin hartie..)
si coacem in cuptorul incins in prealabil (de preferat), pana se rumenesc frumos (cca 30-40 min).
Le intoarcem daca dorim ( eu nu le-am intors, au iesit bine asa).
Servim cu salata, cartofi prajitii sau chiar simple.
Merg bine si cu vin si cu bere.
Enjoy!
aripioare picante