Sunt la fel de gustoase pe cat de bine arata!
Reteta BD
Ne trebuie:
aripi de pui
bere
sos dulce acrisor
ardei iute
usturoi
sare

Cum se fac:
Facem o marinata din bere, sos dulce acrisor, ardei iute, usturoi, sare (cantitatile sunt.. la ochi).
Capatana de usturoi am pus-o toata.
Punem aripile de pui in acest amestec si lasam peste noapte la marinat.

Punem 2-3 lg de ulei in tigaie si prajim aripile cu tot cu marinata, pana cand marinata scade de tot.

Asta-i tot!
Simplu si deliciooooos! Cu un pahar de bere langa sunt minunate! (dar merg si fara..)
Mai de aproape, sa le vedeti mai bine:

Cred ca ies minunate si cu coaste de porc. Maybe next time.
ah ce bine arata! spune-mi te rog de unde ai cumparat sosurile? te pup, o saptamana buna! 😀
Diamond, sosul chinezesc e luat din Kaufland iar sosul chilli il gasesti la orice raion cu produse asiatice (in Cora, Careffour… posibil si Kaufland, nu mai retin dc au si acolo).
Pup si merci la fel!
Ma bucur edith ca ti-au placut, la mai mare 🙂
multumesc, Edith! Careffour e abia la Braila, Cora nu am… caut la Kaufland ! te pup!
BD, cu altfel? La cat sunt dwe buneee..
Diamond, sunt sigura ca orice supermarket mai mare, Mega Image, si altele au sosuri diverse. Cauta, sigur gasesti ceva. Bafta 🙂
Wow, Edith, ce deliciu ai facut din aripioare! Si ce culoare marfa au capatat… imi place tare mult.
Sunt buuune, Gabi. Merci ca-ti plac 🙂
Mmmmmmmm..arata delicios si cred ca sunt teribil de gustoase. Deja le-am pus in meniul de maine…
Asa sunt, Dana. Foaaarte gustoase 🙂
Te astept dupa ce le incerci sa-mi zici cum ti-au placut 🙂
eu am sos wercestershire.
o merge?sau si sos de soia?
na ca ma bag si eu…
astept sa-mi iau sosurile si le fac.
pupici MARI.
Mari, ceva bun o sa iasa si la tine sunt siguta, poti incerca. Ideea e ca sosul asta dulce-acrisor (sau doar dulce sau doar acrisor sau picant – cum vreti) este mai grosut si contribuie si asta.
Edith, tu vrei sa mor de pofta, sunt fan pui.
Hihiii, nu Vicky, Doamne fereste, cum sa vreau sa mori? 😛 Vreau sa le incerci :))
Edith, am dat o fuga la Carrefour Braila si am gasit si sos de curry si de chilli! sunt hepi!:D le comit cat de curand! imi permiti sa postez reteta? te pup!
si p.s a dat un tur pe blogul tau! ai ,ai! ce retete faine am gasit… o sa fac si eu cateva… sunt delicioase!:D
Super, diamond! Sigur ca o poti posta (dupa cum ai vazut nici mie niu-mi apartine 😛 )
Merci ca iti plac retetele si te astept cu impresii cand incerci cate ceva.
Si eu am pus gand rau la o praji de-a ta – negresa cu toppingul de caramel, dar nu stiu cand ajung sa o incerc.
Felicitari pentru blog! Ai fost de multe ori sursa mea de inspiratie in bucatarie. Tocmai am devorat aripioarele tale lipicioase. Au iesit EXTRAORDINARE!!!!!! Invitata la masa a fost mama, o bucatareasa desavarsita si foarte pretentioasa al carei verdict a fost: SUPER BUNE! Eu le-am facut fara ardei iute ca mi-a placut prea mult sosul chinezesc…am zis sa nu ii schimb gustul. Keep up the good work!
Dada, ma bucur ca ti-au plcut bunaciunile astea de aripioare si mai ales ca ai impresionat-o pe mama ta 😉
Sper sa gasesti retete pe gustul tau si pe viitor si sa te inspiri. Te mai astept sa-mi spui ce ai mai incercat si cum ti-a placut (sau nu 😛 ).
Edith, am incercat reteta ta de aripioare… nu-ti pot spune cat de mult ne-au placut. De pozat n-am mai ajuns sa le pozez ca s-au topit in cateva minute!! DELICIOSSSSSSS!! Puppppp si merci mult pentru reteta!!
Iulia, ma bucur mult ca v-au placut (nici nu avea cum sa nu va placa :P). Pupici multi!
Buna! 🙂 am pus gand rau acestor super-aripioare :)) voiam sa incerc plachia dar se pare ca pestele se amana pe saptamana viitoare asa ca in weekend as vrea sa pregatesc aripioarele. Insa am si eu o intrebare, maine seara ar trebui sa le marinez si ti-am spus ca am pe mama in casa foarte mofturoasa, rar trec de ea chestii gen sosuri cumparate, desi mie imi plac taaaaare mult (cateodata o mai pacalesc, dar de data asta nu a mers :D). Si inteleg ca trebuie sa fie un sos dulce acrisor mai grosut. Of, sa nu razi :)) dar crezi ca ar merge sa pun in marinata niste miere si niste otet balsamic? daca da, as dori sa ma indrumi putin in ceea ce priveste cantitatile, daca nu, cu ce as putea sa inlocuiesc, sa fie mai “natural”? e in pregatire si un blue cheese dip pt ele, mai am nevoie doar de sfatul expertului, adica tu 😀 multumesc 🙂
Draga mea, te-ai orientat bine, sunt dementiale aripioarele astea.
In ceea ce priveste sfaturile.. “expertilor”, nu ai nevoie, pt ca ai niste idei super 🙂
Sigur ca poti pune miere si otet balsamic. Si poate ceva iute.. nisate fulgi de ardei ceva, mie imi plac mai picante.
In ceea ce priveste cantitatile.. din pacate de cate ori le-am facut am pus la ochi. De ex la 800g-1 kg de aripi.. sa pui 2-3 lg de miere.. si 1-2 de balsamic. Usturoiul sa nu il uiti, cat mai mult 🙂
Auzi la ea, blue cheese dip, moaaaa 🙂
Pofta mare 🙂 si data viitoare, nu-i mai spune mamei tot ce bagi in oala :)) las-o sa guste doar rezultatul 😛
Nu am cum sa nu-i spun ce pun ca dupa nu mananca :)) dar trebuia sa-ti spun ca doar ce am terminat de mancat aripioarele lipicioase si au fost o nebunieeeee. Ma asteptam sa nu-mi iasa, sincera sa fiu, la cate prostii am facut eu in bucatarie :)) dar spre final cand am vazut ca incep sa se glazureze si cand am gustat..wow :)) am servit cum spuneam cu blue cheese dip si a fost o intreaga petrecere de arome :)) este o super reteta. Saru’mana pt masa si multumesc pentru raspuns 🙂 Weekend placut!
Hihi, ma bucur ca v-au placut, sa va fie de bine 🙂
m-am mutat de vreo 7-8 luni de la parinti, si de-atunci imi gatesc singura. cum la ai mei nu puteam niciodata sa gatesc (pentru ca se bagau peste mine cu tot felul de sfaturi si altele), mi-am imbogatit singura culutra gastronomica, iar printre primele retete pe care le-am incercat a fost asta, a ta. ce pot sa zic, nu stiu mincare mai buna ca “aripioarele lipicioase”. chiar acum o fac (cred ca a 10-a oara, daca nu mai mult). este geniala! felicitari si multumesc pentru reteta 😀
Ma bucur tare ca iti place. Asa e sunt dementialee! 🙂
Poate mai gasesti si alte retete la mine pe placul tau.
Te mai astept! 🙂
Par delicioase aripioarele tale.
Azi am facut si eu aripioarele astea si sunt o nebunie!!!
Ti-am descoperit blog-ul abia in urma cu cateva zile. De fapt mi l-a recomandat o prietena si m-am uitat pe absolut toate retele tale. Cautam idei pentru Craciun. Am gasit atat de multe la tine incat nu m-am putut hotari ce sa aleg, asa ca mi-am pregatit toate cele necesare pentru astazi astfel incat sa fac nici mai mult nici mai putin de…9 retete. Sotul meu n-a stiut ce am patit de am facut atatea feluri de mancare doar pentru 2 persoane. :)) E un gurmand, asa ca a fost foarte generos cu laudele. 🙂
Diana, ma bucur care ca v-u placut aripioarele. Sper ca ti-a placut si ce ai preparat pt craciun de la mine 🙂
Te mai astept!
m ai uimit cite ideei iti vin si toate ffffff aspectuase si probabil super bune
eram intro criza acuta de idei mam uitat pe net pe diferite situri si nu era mare lucru in afara de ce stiam si eu dar la tine sta altfel treaba
esti plina de idei minunate esti cu adevarat deosebita
Cosmina, iti multumesc pt laude, insa nu toate retetele imi apartin 🙂
Ma bucur ca iti plac retetele mele si te astept sa imi spui ce ai incercat si cum ti-a placut! 🙂
asa cum tu ai salivat instantaneu,asa am patit si eu cand ti-am descoperit reteta…imi place ff mult carnitza de pui si o sa gatesc toate variantele tale…acum suntem inca in post,deci mai astept putin
Marina, sunt bune tare, si eu cum le vad cum salivez :))
Inca putin mai ai de asteptat 🙂
Uf, mamaaaaaa, ce bine arata!! saliveeeez! :)) am copanele, ce ma fac? merg inlocuite aripioarele cu copanele? ies la fel de…lipicioase?
Una, cu pulpe nu am incercat, insa nu au de ce sa nu iasa ok 🙂
Sau poti incerca: https://www.edithskitchen.ro/2008/01/pulpe-de-pui-gratinate.html
Sunt buuune de tot!
sau: https://www.edithskitchen.ro/2008/04/pulpe-de-pui-la-capac.html
🙂
Am facut aceasta reteta folosind copanele ca asta aveam. Extrem de bune si astea. Imi esti de un real folos in bucatarie, ai niste retete extraordinare, explicate bine..mai ales ca sunt noua in domeniul asta, cu bucataritul, acum invat si eu care e treaba cu cratitele. 😀 te pup
Una, ma bucur ca iti sunt de folos retetele mele. Inseamna ca mi-am atins scopul 🙂
Te mai astept cu impresii cand incerci si alte retete 🙂
Sunt grozave, am tot salivat cat am citit reteta :))
Anastasia, sa le incerci, ca-s delicioase 🙂
am facut aripioarele in seara asta. au iesit delicioase de m am lins pe degete :). mai greu a fost cu gasirea sosului salsa chinese…in cora, carrefour si mega image n am gasit. am avut noroc ca aveau in real, kaufalnd nu am aproape de casa.
Dana, ma bucur ca ti-au placut 🙂
Sosul.. merge cam de oricare din sosurile rosii pe care le gasesti la raionul de asiatice, nu numai salsa chinese. Te mai astept!
Buna Edith! Am gasit un sos pe care scrie “sos dulce chilli” sau “sos dulce ardei iute” ceva de genul… Asta e sosul dulce-acrisor? Merci!
Buna. Sigur, poti folosi orice fel de sos, care sa “imbrace” aripioarele 🙂
Ai cumva o reteta de aripioare crocante FARA bere? Fetitei mele ii plac tare mult aripioarele, dar nu-i pot baga bere 🙂 Cele mai bune aripioare sunt alea japoneze, fara sos, stii cumva cum se fac?
Multumesc.
Poti pune putina apa in loc de bere 🙂
sau poti incerca marinata asta: https://www.edithskitchen.ro/2008/10/piept-de-porc-marinat.html
Sau asta: https://www.edithskitchen.ro/2008/04/friptura-tiganeasca.html
Multumesc mult, Edith.
Sunt suuuuper! Eu le-am pus n tava, in cuptor… a iesit o nebunieeee!!! Ca sa nu mai zis cum aratau, ca de revista 😉
Sonia, ma bucur ca ti-au placut.
E bine de stiut ca ies bune si la cuptor 🙂
buna edith.sunt una din admiratoarele blogului tau,iar reteta aceasta este una din preferatele mele si apropiatilor mei.de curand am vrut sa o mai fac si nu am reusit sa gasesc sosul “salsa cinese”,ai idee unde mai pot gasii ? multumesc mult. SPOR LA BUCATARIT!
Jeni, eu il gaseam in Kaufland si Mega Image si parca si Carrefour. Ai incercat aici? Oare chiar sa nu-l mai gasim? Nu am mai cumparat de ceva vreme…
Sa-mi spui si mie te rog:)