Dupa atatea dulciuri sa mai mancam si o salata, zic. Nu?
Salata de astazi contine fasole mung, originara undeva prin Asia, despre care se spune ca este foarte sanatoasa.
Fasolea Mung contine o gama completa de vitamine si saruri minerale (Ca, Mg, K, Fe, Zn, Cu, P, Na) precum si o cantitate mare de proteine (20%).
De asemenea contine toti aminoacizii esentiali si numeroase enzime esentiale pentru digestie.
Ne trebuie:
250-300 g fasole mung
1 ardei gras copt taiat cubulete
1/2 ceapa
2 fire ceapa verde (optional)
2 catei usturoi
patrunjel
3 lg otet balsamic/otet mere
6-7 rosii cherry
2-3 lg ulei de masline
sare, piper
Cum se face:
Fasole mung gasiti in magazinele cu produse cu specific oriental, magazinele bio si in unele plafaruri.
Spalam fasolea si o punem la fiert in apa cat sa o acopere 2-3 degete. Fierbem acoperit, cca 20-25 min, pana cand fasolea este fiarta dar ramane putin al dente.
Scurgem apa si punem fasolea intr-un bol incapator.
Coacem un ardei si il curatam de pielita (il punem fierbinte int-un castron si il acoperim ca sa se curete mai bine). Il taiem cubulete.
Punem pese fasole ardeiul copt, ceapa si ceapa verde taiate marunt, usturoiul presat,
rosiile cherry taiate in 4, otetul, uleiul, patrunjelul tocat, sare si piper. Omogenizam.
Lasam salata minim o jumatate de ora la frigider sa se marineze.
Se consuma rece.
Buna, racoroasa, sanatoasa, aromata, ce mai, ideala pentru o vara fierbinte (dar nu numai).
Serviti in bol sau o puteti pune intr-un castronel mic/forma cilindrica metalica de prajituri,
presati bine cu o lingura si rasturnati pe farfurie. E mai… fancy 🙂
Enjoy!
Arata tare bine , as incerca dar nu am vazut asa fasole la noi! Pup!
chiar am un pachet de fasole mung in casa.nu stiu cum si cand l-am cumparat,probabil sotul l-a cumparat.e o idee minunata salata ta.o seara frumoasa!
Nu am vazut pe aici fasole din asta, dar cred ca poate fi facuta si cu linte sau alt fel de boabe. Imi place cum arata! yum yum! 🙂
Am incercat si eu reteta de salata din
fasole mung …este delicioasa …..fasolea mung se gaseste la plafar
Georgeta, ma bucur ca ai incercat salata si ti-a placut 🙂
Te mai astept!
Se poate folosi năut în loc de fasole mung, salata este la fel de gustoasă și foarte sățioasă. Năutul se lasă în apa peste noapte și se fierbe cam 45 -60 min pana se desprind pielițele. După ce se răcește se folosește în salată.
Jeanina, asa este, si cu naut merge aceasta salata.
Nautul e foarte versatil, si eu am multe retete cu naut pe blog 🙂