Chiftelute de conopida cu parmezan - Chiftelute de conopida cu parmezan

O reteta de chiftelute de conopida cu parmezan, morcov si mult parmezan, de data asta coapte in cuptor.

Am adaugat si turmeric pentru culoare si proprietatile antioxidante si le-am dat prin panko pentru extra crocanteala.

Mai am o varianta de chiftelute de conopida pe blog, dar cu ceapa si branza cheddar.

Ne trebuie:
450 g conopida Edenia
un morcov
2 oua
4-5 linguri pesmet
1/2 lingurita turmeric (optional)
100 g parmezan ras
4-5 linguri de panko sau pesmet
sare, piper

– cantitati pentru cca 16 bucati –

Cum se fac:
Lasam conopida la dezghetat, o taiem bucati mai micute si o dam prin robotul de bucatarie. Eu am stors-o apoi putin de apa.

Conopida Edenia - Chiftelute de conopida cu parmezan

Dam si morcovul prin robot si le amestecam intr-un bol cu ouale, pesmetul, turmericul si parmezanul.

Omogenizam bine.

Chiftelute de conopida cu parmezan compozitie - Chiftelute de conopida cu parmezan

Formam chiftelute (eu am folosit cupa de inghetata) si le dam prin panko sau pesmet.

Chiftelute de conopida cu parmezan preparare - Chiftelute de conopida cu parmezan

Se pot praji in tigaie sau se coc la cuptor, eu am ales varianta mai sanatoasa, la cuptor, stropite cu putin ulei,

coapte pentru 30-35 de minute la cuptorul preincalzit la 190°C.

Chiftelute de conopida cu parmezan in tava - Chiftelute de conopida cu parmezan

Le-am aplatizat putin in tava cu fundul unui pahar (optional). Lucrati cu grija, compozitia este usor sfaramicioasa.

Crocante si delicioase.

Enjoy!

Chiftelute de conopida cu parmezan 1 - Chiftelute de conopida cu parmezan