O reteta de chiftelute de conopida cu parmezan, morcov si mult parmezan, de data asta coapte in cuptor.
Am adaugat si turmeric pentru culoare si proprietatile antioxidante si le-am dat prin panko pentru extra crocanteala.
Mai am o varianta de chiftelute de conopida pe blog, dar cu ceapa si branza cheddar.
Ne trebuie:
450 g conopida Edenia
un morcov
2 oua
4-5 linguri pesmet
1/2 lingurita turmeric (optional)
100 g parmezan ras
4-5 linguri de panko sau pesmet
sare, piper
– cantitati pentru cca 16 bucati –
Cum se fac:
Lasam conopida la dezghetat, o taiem bucati mai micute si o dam prin robotul de bucatarie. Eu am stors-o apoi putin de apa.
Dam si morcovul prin robot si le amestecam intr-un bol cu ouale, pesmetul, turmericul si parmezanul.
Omogenizam bine.
Formam chiftelute (eu am folosit cupa de inghetata) si le dam prin panko sau pesmet.
Se pot praji in tigaie sau se coc la cuptor, eu am ales varianta mai sanatoasa, la cuptor, stropite cu putin ulei,
coapte pentru 30-35 de minute la cuptorul preincalzit la 190°C.
Le-am aplatizat putin in tava cu fundul unui pahar (optional). Lucrati cu grija, compozitia este usor sfaramicioasa.
Crocante si delicioase.
Enjoy!