Cheesecake cu mango si cocos - CHEESECAKE CU MANGO SI COCOS

Sunt maaare fan mango asa ca am facut un cheesecake cu mango si cocos, aromat si racoros, preparat la rece.

Combinatia de mango si cocos este intotdeauna castigatoare pentru mine.

Daca nu faceti pasca de Paste, cheesecaeke-ul asta este ideal.

Eu am folosit un iaurt grecesc cu cocos care era indulcit.

Puteti folosi si iaurt de cocos neindulcit, in cazul asta gustati crema pentru a o potrivi de zahar

(posibil sa trebuiasca sa mai adaugati).

Ne trebuie:

Pentru crusta:

220 g biscuiti digestivi

4 linguri de fulgi de cocos

120 g unt

Pentru crema:

500 g crema de branza

500 g iaurt grecesc cu cocos (a fost indulcit)

50 g zahar pudra

vanilie

un praf de sare

10 g de gelatina (5 si 1/2 foi)

Pentru jeleul de mango:

550 g mango congelat Edenia

80 g zahar

2 si 1/2 foi gelatina (cca 5 g)

– cantitati pentru o tava 21 cm –

Mango congelat Edenia - CHEESECAKE CU MANGO SI COCOS

Cum se face:

Facem intai crusta. Maruntim biscuitii impreuna cu fulgii de cocos in robotul de bucatarie,

ii rasturnam intr-un bol si turnam peste ei untul topit si laptele si omogenizam bine.

Punem compozitia obtinuta intr-o tava de tarta cu peretii detasabili si cu mainile sau cu o lingura presam bine intr-un strat uniform.

Dam la frigder.

Pentru crema mixam intr-un bol crema de branza la temperatura camerei cu iaurtul cu cocos, zaharul pudra, vanilia si un praf de sare.

Inmuiem foile de gelatina in apa timp de 2-3 minute, le stoarcem bine si le dizolvam in 3-4 linguri de lapte incalzit in prealabil.

Peste compozitia cu gelatina adaugam 4-5 linguri din compozitia de crema de branza si iaurt preparata anterior,

omogenizam si o adaugam apoi peste intreaga cantitate de crema de branza. Mixam putin sa se omogenizeze.

Turnam crema peste blatul de biscuiti pregatit anterior si dam din nou la frigider pana preparam jeleul de mango.

Jeleul de mango:

Eu am mai taiat putin cuburile de mango, pentru ca le-am lasat intregi la final, nu am pasat jeleul cu blenderul.

Punem pe foc mango congelat impreuna cu zaharul si fierbem amestecand din cand in cand cca 15 minute.

Indepartam de pe foc si adaugam gelatina pe care initial am hidratat-o in apa rece 2-3 minute si am stors-o bine.

Amestecam pana se dizolva. Lasam sa se raceasca putin si il turnam peste cheesecake in tava.

Dam tava la frigider pentru minim 3 ore, de preferat peste noapte.

Eu am decorat-o cu fulgi de cocos, cuburi de mango si menta.

Delicioasa.

Enjoy!

Cheesecake cu mango si cocos 1 - CHEESECAKE CU MANGO SI COCOS