Intr-o zi calduroasa (dar nu numai), un tiramisù cu zmeura, racoros si lejer, este binevenit.
Impropriu spus tiramisù, pentru ca nu are cafea, insa fiind cu piscoturi, si mascarpone si zmeura, am zis sa ii spun tiramisù.
Eu l-am facut intr-o tava fara pereti, insa puteti sa-l faceti intr-o tava cu pereti.
Recomand sa dublati cantitatile pentru ca este delicios.
Daca nu vreti sa va complicati, puteti face desertul in pahare individuale, cu capac, rupeti poscoturile si alternati straturile.
Ne trebuie:
250 g zmeura congelata Edenia
80 g zahar
400 g mascarpone
200 g smantana pentru frisca
80 g zahar pudra
vanilie
un praf de sare
cca 130 g piscoturi
cca 100 ml lapte
zmeura proaspata pentru deasupra
Cum se face:
Pregatim intai zmeura. O fierbem impreuna cu zaharul cca 15-20 minute, amestecand din cand in cand.
Lasam sa se raceasca
Mixam mascarpone rece cu zaharul pudra, vanilia si un praf de sare si mixam putin la viteza mare.
Separat mixam smantana pentru frisca si o adaugam peste mascarpone si mai omogenizam la viteza mare cateva secunde.
Nu mixati foarte mult, pentru ca se poate transforma in unt.
Eu am pus crema intr-un sac a poche cu dui rotund dar puteti sa puneti crema cu lingura.
Inmuiem piscoturile in lapte, scurt, pe fiecare parte si punem un strat pe o tava dreptunghiulara.
Punem cca jumatate din crema, deasupra punem jumatate din zmeura fiarta si racita intre timp,
apoi peste ea punem inca un strat de piscoturi inmuiate putin in lapte, restul de crema si deasupra restul de jeleu de zmeura.
Ornam cu zmeura proaspata si frunze de menta pentru un aspect mai fresh (eu nu am avut).
Dam la rece pentru minim 3-4 ore si apoi il savuram.
Pentru ca era foarte cald afara si nu am avut rabdare sa il las la frigider numarul necesar de ore, l-am bagat o ora la congelator.
Am obtinut un semifreddo racoros.
Am pudrat cu putin zahar pudra (dupa ce l-am scos de la congelator).
Delicios si racoros.
Enjoy!
Cea mai faina reteta pentru copii, varianta fara cafea.
Inca ma bucur de multe retete de la tine de pe blog, atat eu cat si familia mea asa ca iti multumesc ca mentii blogul si pentru retetele postate mereu aici.
Cris, ma bucur ca ti-a placut. Te mai astept! 🙂