corn252520dog252520muffins thumb25255B325255D - Muffins cu crenvursti

Astazi avem o reteta care este probabil un clasic de origine americana – Corn dog muffins,

pe care ei le servesc de obicei cand urmaresc la tv superbowl sau alte competitii sportive alaturi de ketchup si bere.

Cum sunt o mare amatoare de crenvursti, de mult voiam sa incerc acesti muffins, insa cand i-am vazut

la Emily am stiut ca nu mai pot astepta!

Pot fi serviti la petrceri pentru adulti, copii, picnicuri, luate ca pachetel la servici, mancate la micul dejun, pranz sau cina.

Ne trebuie:

115 g unt partial topit (nu fierbinte)

1 lgt zahar

2 oua

240 ml iaurt (recomand sa folositi un lapte batut mai gros)

1/2 lgt praf de copt

150 g malai

150 g faina

1/2 lgt sare

6 crenvursti

– cantitati pt cca 15 buc –

Cum se fac:

Mixam untul partial topit (nu fierbinte!) cu zaharul pt cca 30 secunde, adaugam ouale, cate unul, mixand dupa fiecare.

Apoi adaugam iaurtul (fac o paranteza, in reteta originala era iaurt, asa am folosit si eu, insa a fost compozitia

putin cam groasa si iesit putin cam tari). Va recomand sa folositi un lapte batut gros.

Amestecam ingredientele uscate (malaiul, faina, praful de copt, sarea) si punem amestecul peste amestecul de unt si oua.

Omogenizam bine. Punem amestecul in tava de muffins unse cu putin ulei in prealabil

(eu am folosit o lingura pentru inghetata, merge foarte repede).

Umplem formele 2/3 iar in mijloc punem bucati de crenvursti de cca 2 cm inaltime.

Folositi crenvursti cu continut mare de carne!

corn252520dog252520muffins252520tava thumb25255B325255D - Muffins cu crenvursti

Coacem la cuptorul preincalzit la 180C pentru cca 20 minute.

Servim cu ketchup, de preferat ketchup de casa. Daca aveti sau nu langa si un pahar de bere, este alegerea voastra 🙂

Enjoy!

corn252520dog252520muffins2525201 thumb25255B325255D - Muffins cu crenvursti