dovlecei pane - Dovlecei pane

Dovlecei pane, crocanti si aromati, cu crusta se pesmet, varianta prajita in ulei, dar de post.

Daca vreti varianta mai putin uleioasa, ii puteti pregati la cuptor, doar stropiti cu ulei,
dar nu vor iesi la fel de savurosi.
Ne trebuie:
1 dovlecel mediu
cca 4 linguri de iaurt de soia
1 lingura faina
1 lingura usturoi granule
1/3 plingurita sare
piper
cca 200 g pesmet
ulei pentru prajit
Cum se fac:
Facem un amestec din iaurtul de soia, faina, usturoi granule, sare si piper la care adaugam cateva linguri de apa
pentru a obtine un aluat ceva mai gros decat cel de clatite.
Separat amestecam pesmetul cu putina sare.
Taiem dovlecelul felii de cca 2 mm, nu prea groase, pentru a avea timp sa se gateasca.
dovlecei taiati felii - Dovlecei pane
Dam fiecare felie de dovlecel prin amestecil de iaurt, scurgem bine excesul, apoi prin pesmet.
dovlecei pane preparare - Dovlecei pane
Punem feliile pe un tocator (eu am facut cateva la inceput, apoi, pe masura ce se prajeau, le pregateam pe celelalte).
dovlecei pane inainte de prajire - Dovlecei pane
Am folosit pesmet auriu cu boia, asa ca au iesit mai portocalii la culoare 🙂
pesmet auriu Baneasa - Dovlecei pane
Incingem bine un deget de ulei intr-o tigaie si prajim feliile de dovlecei pe ambele pana se rumenesc frumos.
Le intoarcem cu grija, pentru a nu se rupe crusta de pesmet.
dovlecei pane in tigaie - Dovlecei pane
Le scoatem pe hartie se bucatarie, pentru a absorbi uleiul in exces. Pe masura ce le prajim, va mai trebui sa adaugam ulei in tigaie.
Sunt crocante si delicioase.
Le putem manca cu mujdei de usturoi sau cu un sos facut din iaurt de soia cu usturoi si patrunjel.
Enjoy!
dovlecei pane 1 - Dovlecei pane