Astazi avem o reteta care este probabil un clasic de origine americana – Corn dog muffins,
pe care ei le servesc de obicei cand urmaresc la tv superbowl sau alte competitii sportive alaturi de ketchup si bere.
Cum sunt o mare amatoare de crenvursti, de mult voiam sa incerc acesti muffins, insa cand i-am vazut
la Emily am stiut ca nu mai pot astepta!
Pot fi serviti la petrceri pentru adulti, copii, picnicuri, luate ca pachetel la servici, mancate la micul dejun, pranz sau cina.
Ne trebuie:
115 g unt partial topit (nu fierbinte)
1 lgt zahar
2 oua
240 ml iaurt (recomand sa folositi un lapte batut mai gros)
1/2 lgt praf de copt
150 g malai
150 g faina
1/2 lgt sare
6 crenvursti
– cantitati pt cca 15 buc –
Cum se fac:
Mixam untul partial topit (nu fierbinte!) cu zaharul pt cca 30 secunde, adaugam ouale, cate unul, mixand dupa fiecare.
Apoi adaugam iaurtul (fac o paranteza, in reteta originala era iaurt, asa am folosit si eu, insa a fost compozitia
putin cam groasa si iesit putin cam tari). Va recomand sa folositi un lapte batut gros.
Amestecam ingredientele uscate (malaiul, faina, praful de copt, sarea) si punem amestecul peste amestecul de unt si oua.
Omogenizam bine. Punem amestecul in tava de muffins unse cu putin ulei in prealabil
(eu am folosit o lingura pentru inghetata, merge foarte repede).
Umplem formele 2/3 iar in mijloc punem bucati de crenvursti de cca 2 cm inaltime.
Folositi crenvursti cu continut mare de carne!
Coacem la cuptorul preincalzit la 180C pentru cca 20 minute.
Servim cu ketchup, de preferat ketchup de casa. Daca aveti sau nu langa si un pahar de bere, este alegerea voastra 🙂
Enjoy!
Ce frumusele sunt!
Acum le-am scos din cuptpor! Abia astept sa se raceasca. Te-am ascultat si am folosit sana de la Covalact, care este mai groasa. Abia astept sa le gust, ca mi-ai facut o pofta de ieri de cand le-am vazut… :))) Weekend frumos iti doresc! 🙂
Vali
Vali, ma bucur tare ca le-ai incercat. Te astept sa-mi spui cum ti-au placut 🙂
Arata nemaipomenit! 🙂
cate bucati iesa din catitatile de mai sus???
Laila
In jur de 15 bucati ies, in fct de marimea formelor.
Ma bucur ca va plac 🙂 Sunt tare bune 🙂
Foarte bune, le-am incercat ieri. Iti multumesc pentru reteta 🙂
Si mie mi-au facut cu ochiul la Emily , dar nici pana azi nu am reusit sa le incerc !! 🙁
Delicioase! Astazi asteptam musafiri asa ca le-am pregatit acum 2 ore si bineinteles ca am devorat 2 pe nerasuflate. Sper sa mai ramana pana vin invitatii :))) Multumesc pentru reteta! Eliza
Arata delicios…sincer ma mira aceasta combinatie dar sunt tare curioasa sa vad ce gust au 😀
Cum prepari ketchup-ul de casa?
asa 🙂 https://www.edithskitchen.ro/2012/10/ketchup-de-casa.html