Astazi ne racorim cu o limonada cu ghimbir. O limonada racoroasa, sanatoasa si delicioasa, de fapt
un concentrat, baza pentru limonade la care se adauga apa minerala sau plata.
Puteti inlocui zaharul cu miere, xylitol, stevia, sirop de agave sau orice alt indulcitor natural.
O alta varianta de limonada cu ghimbir gasiti aici: limonada cu goji si ghimbir.
Reteta de astazi face parte din brosura cu retete de Bauturi printata de mine. Cei care ati comandat-o, deja o stiti.
Ne trebuie:
zeama de la 3 lamai mari
4-5 cm radacina ghmbir
7-8 linguri zahar (sau orice alt indulcitor natural preferati)
coaja rasa de la 1/2 lamaie (doar partea galbena)
ca 100 ml apa
– cantitati pentru cca 5 portii –
Cum se face:
Taiem ghimbirul (curatat de coaja) in cubulete mici si il punem in blender impreuna cu zema, coaja de lamaie, zaharul si apa.
Pornim blenderul pentru cca 20 secunde. Amestecul astfel obtinut se poate pastra in sticla, la frigider, timp de 1-2 zile.
Punem in pahare felii de lamaie, frunze de menta, cuburi de gheata,
turnam 1/3 din pahar din amestecul obtinut mai sus, apoi umplem cu apa minerala (sau plata).
Savuram cu pofta!
Enjoy!
i-o fac azi sotului dar e in Ramadan si abia dupa 21.30 voi afla cum i-a placut 🙂
Didi, te pup. Sper sa fie pe gustul lui (poate si al tau 😉
Dulce, iute si racoritoare in acelasi timp! 😀
cat de delicios arata!! trebuie s-o fac la prima ocazie!